- Obecnie brak na magazynie
Czerwone wino półsłodkie wywodzące się z Grecji. Wino o wyczuwalnych aromatach dojrzałych jeżyn, śliwek oraz malin
Czerwone wino wytrawne wywodzące się z Grecji. Wino o wyczuwalnych aromatach przypraw, czarnych porzeczek i śliwek.
W ustach wino jest delikatnie taniczne, z owocowym posmakiem.
Opis
Czerwone wino wytrawne wywodzące się z Grecji. Wino o wyczuwalnych aromatach przypraw, czarnych porzeczek i śliwek.
Czerwone wino półsłodkie wywodzące się z Grecji. Wino o wyczuwalnych aromatach dojrzałych jeżyn, śliwek oraz malin
Jedno z najwybitniejszych win argentyńskich skomponowane ze szlachetnych szczepów przez wybitnych winiarzy z Domu Cheval Blanc. Ta kompozycja dojrzałego Malbec, Cabernet Sauvignon oraz Petit Verdot zyskuje na sile wraz z upływającym czasem. Wyczuwalne ciepłe aromaty tytoniu, czerwonych jagód, brandy i pestek czereśni. Dojrzewa 18 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Delikatne i świeże wino zbudowane w 100% ze szczepu Tempranillo. Barwa o średniej intensywności w kolorze wiśni, z purpurowymi refleksami.
Wyjątkowe wino z Portugalii, limitowane do 14 tyś butelek.
Nowozelandzki Pinot Noir z Winnicy Lawson's Dry Hills to przykład dobrze zrównoważonego Pinot Noir'a, który charektar zawdzięcza aż 10 miesięcznym leżakowaniem w dębowej beczce. Wino ma jasnoczerwoną barwę, a w smaku jest przyjemnie owocowe z nutami vanilli i kakao. Lekko zaznaczone taniny
Szlachetny Pinot Noir kwitnie na średnich i dużych wysokościach 450 - 600 metrów nad poziomem morza. Uprawiane w naszych winnicach od połowy XIX wieku, starsze winorośle produkują elegancki i wykwintny Pinot Noir
Wino zachęca nas wyraźnymi aromatami czerwonych owoców pomieszanych z przebijającymi się aromatami świeżych ziół, tymianku i szałwi zwieńczone niuansem dymnym.
W ustach wino jest soczyste i świeże. Królują nuty leśnych jagód, czarnych porzeczek, wiśni i aronii. Krwisto- żelazisty posmak.
Czerwone, francuskie Bordeaux ze szczepów Cabernet Sauvignon 72%, Merlot 20%, petit verdot 8%.
Wytrawne wino z wyraźnymi taninami, w smaku przeważają jeżyny oraz suszone kwiaty.
Wino leżakowało przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
To wytrawne czerwone wino, stworzone z jednej z najbardziej szlachetnych odmian winorośli – Pinot Noir, dojrzewało przez 18 miesięcy w dębowych beczkach. Dzięki temu zyskało wyjątkową głębię i elegancję smaku.
Wino to jest połączeniem kilku szczepów, takich jak Merlot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Jego aromat oraz smak są efektem międzyinnymi leżakowania przez 15 miesięcy w dębowych beczkach. W każdym łyku towarzysza nam nuty ciemnych owoców oraz tanin.
Zebrane z młodych krzewów winogrona, po wyselekcjonowaniu wykorzystywane są do produkcji tego wyjątkowego wina. Dojrzewa ono przez 10 miesięcy w kadziach, aby następne 6 miesięcy spędzić w beczkach z francuskiego dębu. Wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców, przypraw a nawet drewna. Może ono leżakować nawet 30 lat.
Barwa czerwono-fioletowa. Aromat pełen owoców lasu z delikatnymi elementami kwiatów. Okrągły, intensywny smak połączony z wyraźną świeżością oraz delikatnymi taninami tworzy idealną równowagę. Te wszystkie elementy skomponowane z delikatnymi bąbelkami, idealnie podkreśla dania kuchni włoskiej.
Wino ma głęboką, purpurową barwę i wyraźne, owocowe aromaty. Na podniebieniu jest jedwabiste, z dobrze zrównoważonymi i delikatnie słodkawymi taninami. Dodatkowo, 20% wina dojrzewa przez 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego.
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%), gdzie Merlot dodaje mu krągłości i aromatów, Alicante - koloru, a Petit Verdot nieco swej struktury.
Wino o ciemnoczerwonej barwie i nosie rozwijającym aromaty konfitury z truskawek i jeżyn. Po chwili napowietrzenia pojawiają się nuty zapachowe przywodzące na myśl czarne porzeczki. Na podniebieniu zachwyca głębią, gładkością i jedwabistą tanicznością. Finisz czaruje złożonością aromatyczną i przyjemną rześkością.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Merlot dojrzewającego w najlepszych terroirs by uzyskać owoc najlepszej jakości. Po ukończeniu fermentacji wino dojrzewa 9 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, a następnie 15 miesięcy w butelce.