- Obecnie brak na magazynie
Nagradzane medalami w konkursach winiarskich polskie wino musujące. Robione metodą szampańską przez zakochanego w Polsce Francuza, urzeka świeżością i złożonością smaku
Wino pochodzące z Sardynii z małej winnicy Iselis. Produkowane z odmiany wingoron Nasco. Idealne do potraw z karczochami i srednio dojrzałymi serami.
Opis
Wino pochodzące z Sardynii z małej winnicy Iselis. Produkowane z odmiany wingoron Nasco. Idealne do potraw z karczochami i srednio dojrzałymi serami.
Nagradzane medalami w konkursach winiarskich polskie wino musujące. Robione metodą szampańską przez zakochanego w Polsce Francuza, urzeka świeżością i złożonością smaku
Białe, półsłodkie wino gronowe wyselekcjonowane z klasycznych, włoskich, białych szczepów winorośli. Przeznaczone zarówno do celów liturgicznych jak i celebrowania miłych okoliczności w gronie rodziny i przyjaciół.
Czerwone wino o kolorze dojrzałej wiśni. Aromaty wiśni, czereśni z pestką, jeżyny, borówki. Nuty dymne połączone z aromatami palonego karmelu. W ustach dominujący smak czerwonych owoców i wanilii. Całość przyjemnie kwasowa.
Na podniebieniu wytrawne i harmonijne, jest trwałe i przyjemnie pikantne. Całkiem inne od często raczej charakteryzującego się słodyczą Prosecco z relatywnie wysoką zawartością cukru resztkowego.
Wino o czysty bladozłotym kolorze. Aromaty grejpfruta, melona i białych brzoskwiń, z nutami orzeźwiającej cytryny. Bardzo rześkie Sauvignon Blanc, o delikatnej i dobrze zrównoważonej kwasowości, która sprawia, że jest ono idealne do wielu rodzajów potraw. Świetnie komponuje się z małżami, grillowaną rybą i carpaccio.
Jasnożółty z szarymi odcieniami. Typowe aromaty odmiany Malwazja z nutami tropikalnych owoców. Wyraziste, eleganckie i owocowe, z nutami limonki i anyżu od odmiany Muscat.
Wino pochodzące z winnicy Hiki, położonej w okolicach Bytomia Odrzańskiego. Wino z odmiany Gewurztraminer. W nosie wino prezentuje pełną paletę aromatów egzotycznych. W ustach uderzą słodyczą, z wyczuwalnymi aromatami liczi, kwiatu bzu oraz miodu. Doskonały do deserów.
Włoskie, wytrawne, białe wino. Po nalaniu do kieliszka ujrzymy słomkowożółtą barwie z zielonymi refleksami. W aromacie wyczujemy owoce takie jak morele czy brzoskwinie połączone z lekką nutą miodu.
95% Sauvignon z niewielką ilością aromatycznych białych winogron. W kieliszku złoto-żółty kolor. Intensywne aromaty owoców tropikalnych, rodzynek, miodu i słodkich śliwek. Na podniebieniu dobrze zbalansowane. Dobry związek między słodyczą a kwasowością. Długi i elegancki finisz.
Wytrawne, białe wino pochodzące z Izraela. Ten Gewurztraminer prezentuje charakterystyczne dla tego szczepu nuty kwiatowe, liczi, cytrusy z odrobiną ostrzejszą nutą egzotycznych przypraw.
Delikatne i świeże wino stworzone z odmiany Pinot Grigio. Wino fermentowało i krótko dojrzewało w kadziach ze stali nierdzewnej. Barwa słomkowa z delikatnymi, zielonymi tonami. Aromat świeży, mocno owocowy, wyczuwalne jabłka, brzoskwinie i odrobina owoców cytrusowych. W smaku wytrawne, o zrównoważonej kwasowości. Znakomite do drobiu, ryb, owoców morza, a także jako aperitif.
Wino o charakterze świeżych owoców, w nosie nuty moreli, brzoskwiń czy tropikalnych owoców. Delikatnie mineralne. w smaku wino Chateau latour-martillac jest winem pełnym z doskonale zrównoważoną kwasowością.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Te Lubuskie Wino z odmiany Chardonnay charakteryzuję się wyjątkowym aromatem gruszek, jabłek oraz agrestu.
Wino idealne do owoców morza, drobiu i makaronów
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Cantina. Powstało w pełni ze szczepu Hibernal, cechującego się owocowym smakiem oraz aromatem oraz lekką kwasowością.
Sake to tradycyjny japoński trunek wytwarzany z ryżu.
Białe wytrawne, węgierskie wino.
Świeży i przyjemny aromat z akcentami czarnego bzu, letnich kwiatów oraz cytrusów – cytryny i limonki. W smaku intensywne i soczyste, z wyraźną owocową kwasowością i cytrusową świeżością.
Ĺťywe i wyraziste, z odważnymi aromatami limonki, marakui i mandarynki, które są soczyste i ukazują szczegóły litsea, werbeny cytrynowej i liści limonki makrut, podkreślone żywą nutą kwasowości.
Słomkowy kolor z delikatnymi zielonymi refleksami. Przyjemny i subtelny aromat białych kwiatów akacji, lilii oraz owoców pestkowych. W smaku wyczuwalna okrągła słodycz dojrzałych owoców mango, brzoskwini, nektarynki z lekką pikantną nutą szałwii.
Hiszpańskie, białe, półwytrawne wino o zachęcającym aromacie, oraz owocowym bukietem smaków.