- -10%
Białe, wytrawne wino, wyprodukowane w pełni ze szczepu Johanniter. Jego delikatnie kwiatowy charakter sprawia, że idealnie nadaje się jako aperitif do dań z ryby, drobiu czy owoców morza.
Wino to jest efektem połączenia dwóch fantastycznych szczepów, mianowicie Johannitera oraz Solarisa. Ten pierwszy, charakteryzuje się cudownym aromatem kwiatów, drugi natomiast uraczy nas fantastyczną, owocową charakterystyką z dominacją brzoskwiń.
Wino to jest efektem połączenia dwóch fantastycznych szczepów, mianowicie Johannitera oraz Solarisa. Ten pierwszy, charakteryzuje się cudownym aromatem kwiatów, drugi natomiast uraczy nas fantastyczną, owocową charakterystyką z dominacją brzoskwiń.
Białe, wytrawne wino, wyprodukowane w pełni ze szczepu Johanniter. Jego delikatnie kwiatowy charakter sprawia, że idealnie nadaje się jako aperitif do dań z ryby, drobiu czy owoców morza.
Białe, półsłodkie wino, wyprodukowane w pełni ze szczepu Solaris. Winogrono to, staje się powoli naszym narodowym szczepem, odwdzięczając się wyjątkowo owocowym smakiem i aromatem.
Delikatne i świeże wino stworzone z odmiany Pinot Grigio. Wino fermentowało i krótko dojrzewało w kadziach ze stali nierdzewnej. Barwa słomkowa z delikatnymi, zielonymi tonami. Aromat świeży, mocno owocowy, wyczuwalne jabłka, brzoskwinie i odrobina owoców cytrusowych. W smaku wytrawne, o zrównoważonej kwasowości. Znakomite do drobiu, ryb, owoców morza, a także jako aperitif.
Rubinowoczerwony kolor z refleksami granatu i intensywny aromat, Banchetto jest słodkie wino musujące uzyskane z aromatycznych czerwonych winogron jagodowych uprawianych w Piemoncie.
Włoskie, wytrawne, białe wino. Po nalaniu do kieliszka ujrzymy słomkowożółtą barwie z zielonymi refleksami. W aromacie wyczujemy owoce takie jak morele czy brzoskwinie połączone z lekką nutą miodu.
Rocznikowe wino musujące, robione metodą tradycyjną przez Francuza. Swój smak GostArt zawdzięcza dojrzałym winogronom i unikalnemu mikroklimatowi winnicy Gostchorze położonej na zielonych wzgórzach, tuż nad rzeką Odrą, na obszarach Natura 2000 w Krośnieńskiej Dolinie Odry.
Portugalskie, wytrwane, białe wino. Ziołowe oraz kwiatowe aromaty w połączeniu z owocowym posmakiem tworzą bardzo ciekawą kompozycje.
Półsłodkie, białe wino wyprodukowane w 100% ze szczepu Riesling. Jest to najpopularniejsze winogrono, z którego produkuje się wina w Polsce. Przyciąga do siebie swoją charakterystyczną, lekką kwasowością.
Wino białe, wytrawne o barwie słomkowej. Nos delikatnie cytrusowy, w tle pokazują się słodkie nuty brzoskwini, kwiatów czarnego bzu. W ustach wyczuwalne owoce cytrusowe. Delikatnie mineralne. Przyjemna kwasowość nadaje mu ożywczy charakter.
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Cantina. Powstało w pełni ze szczepu Hibernal, cechującego się owocowym smakiem oraz aromatem oraz lekką kwasowością.
Białe, wytrawne wino pochodzące z Hiszpanii. Intensywny bukiet, bogaty w brzoskwinie, gruszki czy morele z akcentami wanilii. Gładkie i pełne.
Wytrawne, Czeskie wino wyprodukowane ze szczepu Sauvignon Blanc. W ustach zauważalne są intensywne nuty cytrusowe i zielone owoce z delikatnymi akcentami trawy i kwiatów. W smaku pojawia się pełne spektrum świeżości limonki, agrestu i subtelnego mineralnego podkładu.
Winnica Ingrid - wino białe, słodkie, wyprodukowane z odmian winorośi Muscat, Solaris oraz Muller Thurgau, wino pełne słońca o wyraźnych nutach dojrzałych ananasów i miodu.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Soczyste i słodkie aromaty moszkatu, moreli oraz cytrusów.
Wino półwytrawne, idealnie zrównoważona kwasowość oraz słodycz. w smaku Solaris/Muscaris z Winnicy Milsko przemawia do nas cytrusami, owocami z sadu.
Delikatnie musujące o jasnej słomkowej barwie. Bardzo delikatne oraz przyjemne w smaku idealnie nada się do deserów.
Chardonnay z Argentyny, które spędziło 15 miesięcy w dębowych beczkach. Winnica mieści się ponad 1400 metrów nad poziomem morza. Wysokość oraz chłodny klimat sprawiają, że wino staję się delikatnie mineralne. Wino to smakuje świecie młode, oraz leżakowane prze lata, ponieważ jego potencjał wynosi aż 10 lat.
Aromaty egzotycznych owoców z kwiatową nutą. W ustach orzeźwiające i dobrze zbudowane. Delikatnie mineralny finisz.
Charakteryzuje się nutami kwiatowymi połączonymi z owocami cytrusowymi, mango oraz brzoskwini. Pomimo wysokiej ilości cukru smak jest doskonale zbalansowany.