- -10%
- Obecnie brak na magazynie
Białe wino z Południowego Tyrolu przekonuje swoją elegancką konsystencją. Charakteryzuje się mineralnym, a zarazem aromatycznym posmakiem.
Białe, półwytrawne wino. Wytwarzane ze szczepu Moscato Giallo.
Białe, półwytrawne wino. Wytwarzane ze szczepu Moscato Giallo.
Białe wino z Południowego Tyrolu przekonuje swoją elegancką konsystencją. Charakteryzuje się mineralnym, a zarazem aromatycznym posmakiem.
Szlachetny Pinot Noir kwitnie na średnich i dużych wysokościach 450 - 600 metrów nad poziomem morza. Uprawiane w naszych winnicach od połowy XIX wieku, starsze winorośle produkują elegancki i wykwintny Pinot Noir
W nosie mineralnem, świeże, delikatnie cytrusowe. Lekkie ciało wypełnia wyczuwalna kwasowość. Idealnie pasuje do owoców morza, twardych serów oraz ryb.
Ręczny zbiór i selekcja winogron. Powolna fermentacja w kontrolowanej temperaturze, dojrzewanie na osadzie osadowym częściowo w kadziach ze stali nierdzewnej (80%), a częściowo w dużych drewnianych beczkach (20%) przez 7-8 miesięcy.
Bezalkoholowe wino musujące o smaku brzoskwiniowym.
Wino o złocistym kolorze z późnego zbioru winogron pokrytych szlachetną pleśnią botrytis cinerea o szlachetnym, słodkim smaku. Pełne, gęste, ekstraktywne, uwodzi aromatem konfitury agrestowej, pigwy i miodu. W tle nuty ziołowe, suszonych moreli i orzechów laskowych.
Wino skomponowane aż z 5 rodzajów szczepów tj. Traminer, Pinot Gris, Kerling, Solaris, Muscateller. Lekkie, owocowe smaki, z których wyłaniają się jabłka, gruszki oraz brzoskwinie. Orzeźwienia dodają cytrusy oraz melon. Zrównoważony smak z nutą kwasowości.
Wytrawne, lekko musujące wino ze szczepu Pinot Gris.
To Frizzante charateryzuje się lekkością, orzeźwiającym aromatem i smakiem owoców sadu i cytrusów
Muscat Canelli 60%, Muscat d'Alexandrie 40%.
Wino białe, wytrawne z Lubuskiej Winnicy Senator. Jest to wino ze szczepu Roter Riesling. Charakteryzuje się orzeźwiającym bukietem owoców z wyraźną kwasowością.
Wytrawne białe wino w całości stworzone ze szczepu Marsanne. 25% blendu dojrzewało przez 3 miesiące w dębowych beczkach z francuskiego dębu. Charakteryzuje się jasnosłomkowym kolorem oraz aromatami melona, gruszki i białych kwiatów. Na podniebieniu rześkie, pełne i eleganckie, z delikatnym miodowym finiszem.
Świeże wino o bardzo owocowym aromacie. Subtelne oraz delikatne z charakterystyczną mineralnością. Wino leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Idealne do rybi serów.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
Każda butelka skrywa aromaty żółtych jabłek oraz moreli z nutami nektarynek a nawet białej porzeczki. Delikatna kwasowość idealnie umila degustacje.
Wino białe, półwytrawne. Kupaż szczepów Solaris, Chardonnay i Rieslinga. W smaku dojrzałe gruszki, brzoskwinie i ananas. Wino gęste, dojrzewało przez kilka miesięcy nad osadem drożdżowym.
Niespotykana odmiana włoskiej winorośli. Szczep podsiada aromaty wulkanicznej gleby i kwiatowych nut. Na ustach jest łatwo wyczuwalny akcent krzemienia i ziół. W smaku jest delikatne i orzeźwiające.
Wino z wyjątkowym charakterem. Naturalna kwasowość świetnie łączy się z ostrym pieprznym aromatem i mineralnością.
To wino z Republiki Południowej Afryki charakteryzuje się kuszącą cytrynowożółtą barwą ze złotymi refleksami. Otwiera się żywymi aromatami owoców tropikalnych, takich jak ananas i żółty melon, wzmocnionymi delikatnymi nutami orzechów laskowych, prażonych migdałów i nutą wanilii.
Na podniebieniu jest dobrze zbudowane i okrągłe, prezentując płynną integrację dębu z zachwycającą równowagą świeżości owoców. Smaki owoców tropikalnych i soku gruszkowego pięknie łączą się z orzechowymi, maślanymi nutami wanilii, prowadząc do satysfakcjonującego, trwałego finiszu.
Po fermentacji wino krótko dojrzewa na osadzie, przy czym większość dojrzewa w drewnianych zbiornikach przez 7 miesięcy. Dojrzewanie to obejmuje mieszankę nowych i wielokrotnego użytku zbiorników o różnych rozmiarach.