- Obecnie brak na magazynie
Hiszpańskie wino, stworzone ze szczepów palomino oraz Pedro Ximenez. Dojrzewa ono 8 lat, dzięki czemu uzyskuje wyjątkowy aromat drewna, wanilii a nawet rodzynek.
Białe, wytrawne wino Defanios Vidiano pochodzące z Krety. Wino o jasnożółtych kolorach z wyczuwalnymi aromatami owoców brzoskwini i moreli. W nosie unoszące się zapachy rumianku, jaśminu i przypraw. Zbalansowana kwasowość.
Białe, wytrawne wino pochodzące z Krety.
Opis
Białe, wytrawne wino Defanios Vidiano pochodzące z Krety. Wino o jasnożółtych kolorach z wyczuwalnymi aromatami owoców brzoskwini i moreli. W nosie unoszące się zapachy rumianku, jaśminu i przypraw. Zbalansowana kwasowość.
Hiszpańskie wino, stworzone ze szczepów palomino oraz Pedro Ximenez. Dojrzewa ono 8 lat, dzięki czemu uzyskuje wyjątkowy aromat drewna, wanilii a nawet rodzynek.
Białe wino od producenta Luis Felipe Edwards z Chile to prawdziwa perełka z regionu Valle de Leyda. Charakteryzuje się subtelnym, świeżym aromatem, w którym wyczuwalne są nuty cytrusowe oraz owoców tropikalnych, a delikatne akcenty beczki wprowadzają do bukietu dodatki wanilii i miodu.
W smaku jest świeże, soczyste i jedwabiste, z mocną kwasowością, która nadaje mu orzeźwiającego charakteru oraz długim posmakiem. Doskonale komponuje się z daniami takimi jak stek z tuńczyka czy pad thai, stając się idealnym towarzyszem dla miłośników wykwintnej kuchni.
Zawartość alkoholu wynosi 14,0%. Wino dostępne jest w pojemności 750 ml i posiada certyfikat wina wegańskiego, co potwierdza dbałość o jakość i zrównoważony proces produkcji. Odkryj smaki Chile w każdej butelce!
Proces produkcji wina White Bones Chardonnay rozpoczyna się od ostrożnego osadzania na zimno przez 12 godzin w zbiornikach ze stali nierdzewnej w temperaturze 6°C. Następnie fermentacja odbywa się w beczkach z francuskiego dębu przez okres od 45 do 95 dni w temperaturze 16°C. Wino przechodzi również fermentację battonową i częściową fermentację malolaktyczną, dojrzewając przez 12 do 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu drugiego, trzeciego i czwartego użycia. Na szczególną uwagę zasługuje rocznik 2014, który odzwierciedla skrupulatne rzemiosło rodziny Catena i głębokie przywiązanie do jakości każdej butelki.
Delikatne i świeże wino stworzone z odmiany Pinot Grigio. Wino fermentowało i krótko dojrzewało w kadziach ze stali nierdzewnej. Barwa słomkowa z delikatnymi, zielonymi tonami. Aromat świeży, mocno owocowy, wyczuwalne jabłka, brzoskwinie i odrobina owoców cytrusowych. W smaku wytrawne, o zrównoważonej kwasowości. Znakomite do drobiu, ryb, owoców morza, a także jako aperitif.
Białe wino stworzone w 100% ze szczepu Aligote dojrzewające przez 10 miesięcy. Słomkowa barwa skrywa w sobie aromaty kwiatów oraz cytrusów. Idealnie pasuje do dań z ryby, owoców morza czy serów.
Aromat tego wina jest intensywny, wyczuwalne są owoce tropikalne, lychee oraz nuty róży. Na podniebieniu jest pełne, lekkie, aromatyczne i przyjemne.
Niesamowite wino powstałe z kilku szczepów, takich jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc oraz Petit Verdot. Połączenie to, tworzy trunek o wspaniałym charakterze. Jego purpurowa barwa, skrywa nuty owocowe w towarzystwie aromatów korzennych i kwiatowych. W smaku uraczy nas świeżością oraz lekką pikanterią. Długi, owocowy finisz.
Wino białe półwytrawne charakteryzuje się delikatnym, jasnożółtym kolorem ze złocistymi refleksami. Wyczujemy w nim świeże owoce, soczyste cytrusy oraz lekką nutę ziół na finiszu. Wspaniale nada się do dań kuchni śródziemnomorskiej.
W aromacie tego wina wyczujemy wiele nut owocowych takich jak chociażby brzoskwinie, morele czy cytrusy. W smaku orzeźwiające i okrągłe.
Wytrawne wino o harmonijnym smaku. Delikatne nuty moreli, melona, jabłka i ananasa. Zrównoważona kwasowość o owocowym zapachu dojrzałych jabłek
Souvignier Gris to winogrono, które już gościło w różnych Cuvee produkowanych w winnicy Saganum, w tym przypadku szczep ten gra pierwsze skrzypce. Wytrawne, z wyczuwalna kwasowością oraz elementami owoców.
Wino skomponowane w 100% z odmiany Viura. Viura pochodzi wyłącznie z winnic znajdujących się w pobliżu winnicy, w mieście Navarrete, o średnim wieku 25 lat. Winogrona zbierane są ręcznie w okresie od ostatniego tygodnia września do pierwszych dwóch tygodni października.
Wegańskie wino z Chillijskiej winnicy Emiliana. Charakteryzuję się jasnosłomkową barwą oraz świeżymi aromatami cytrusów i owoców tropikalnych.
Wino białe, wytrawne pochodzące z regionu dolnośląskiego. Wyprodukowane ze szczepu Solaris. W kolorze, jasne i przejrzyste. Charakteryzuje się owocowymi nutami, przełamanymi szałwią. W ustach świeże i bogate, z długim finiszem.
Portugalskie wino z regionu Douro. Białe, wytrawne, stworzone z kilku odmian winogron tj. Arinto, Gouveio, Rabigato, Viosinho. Proces leżakowania trwał pół roku i odbywał się w beczkach z francuskiego dębu. Na koniec trunek mieszano z winem nieleżakowanym.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.