- Obecnie brak na magazynie
Słomkowa barwa z miedzianymi refleksami. Bukiet smakowy jest elegancki i owocowy z akcentem prażonych owoców. Pełne i okrągłe z dobrze zachowaną strukturą. Znakomite do przystawek, ryb i dań na bazie jajek
Wino wytwarzane z odmiany winogron Solaris. Jasny, żółty kolor o wysokiej klarowności i przejrzystości. Bogaty w aromaty cytrusów i szałwii. W ustach bogaty smak owoców.
Słomkowa barwa z miedzianymi refleksami. Bukiet smakowy jest elegancki i owocowy z akcentem prażonych owoców. Pełne i okrągłe z dobrze zachowaną strukturą. Znakomite do przystawek, ryb i dań na bazie jajek
Francuskie białe wytrawne wino prosto z doliny Rodanu. W smaku owocowe oraz kwiatowe z lekko maślanym finiszem. W aromacie wyczuwalne aromaty jabłek, cytrusów oraz białych kwiatów.
Autorska interpretacja Muscata. Aromat uraczy nas zapachem kwiatów. W smaku lekka kwasowość połączona z kwiatami i brzoskwinią.
Jasny zielono-żółty kolor. Wyczuwalny aromat owoców egzotycznych i kwiatów- czarnego bzu i róży. W ustach soczysta kwasowość, rześkość. Delikatny, aromatyczny finisz.
Bottega Gold Prosecco to wyjątkowe, wytrawne wino musujące światowej klasy. Powstaje z winogron odmiany Glera, które nadają mu owocowe aromaty zielonego jabłka, gruszki i cytrusów, oraz delikatną nutę kwiatową w smaku. Bottega Gold to wielokrotnie nagradzane prosecco, cenione za swoją wyjątkową, wysoką jakość smaku, oraz za unikalny i elegancki wygląd butelki.
To żywe, wytrawne białe wino z Południowej Afryki jest odświeżającą i przystosowującą się opcją, zawierającą zachwycającą mieszankę cytrusowych i tropikalnych aromatów owocowych.
Kojarzone z wysoką wartością przy niskich kosztach, Prosecco jest idealną opcją w sytuacjach, gdy chcesz lub potrzebujesz wina musującego.
Souvignier Gris to winogrono, które już gościło w różnych Cuvee produkowanych w winnicy Saganum, w tym przypadku szczep ten gra pierwsze skrzypce. Wytrawne, z wyczuwalna kwasowością oraz elementami owoców.
Intensywny aromat białych kwiatów, dojrzałego ananasa i wanilii. Na podniebieniu bogate i dobrze wyważone. Świeży smak z przewagą tropikalnych owoców.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Te Lubuskie Wino z odmiany Chardonnay charakteryzuję się wyjątkowym aromatem gruszek, jabłek oraz agrestu.
Wino idealne do owoców morza, drobiu i makaronów
Cava to hiszpańskie wino musujące, wykonane metodą tradycyjna z tamtejszych szczepów. Codorniu to cava, w której wyczujemy aromaty świeżych cytrusów oraz jabłek w akompaniamencie gęstych bąbelków.
Wino białe o barwie bardzo jasnej słomki. W nosie wyczuwalne aromaty melona, brzoskwini i moreli, nuty ziołowo-kwiatowe oraz kremowa śmietanka. W ustach odświeżające o wyrazistej kwasowości, dominuje melon, brzoskwinia i jabłko, w tle delikatne kremowe nuty. Całość przyjemnie zbalansowana â w finiszu wyczuwalna goryczka albedo.
Białe wytrawne wino. Mieszanka szczepów Solaris z Siberą. Wino lekkie o aromatach owocowych. Aromaty Jabłka, agrestu czy brzoskwini. Delikatna słodycz na finiszu
Aromatyczne białe wino skomponowane odmian Traminer, Piont Gris, Kerling, Solaris, Muscateller. Kompozycja tworzy harmonijny, kadryl wykonywany zwykle przez kilkanaście koni na czworoboku. Wino gęste, średnio mocne strukturze dojrzewało przez kilka miesięcy nad osadem drożdżowym. Dominują aromaty róży, dojrzałego jabłka, brzoskwini, muśnięte gałką muszkatołową i liściem czarnej porzeczki. Wspaniałe wino gastronomiczne, szczególnie pasuje do ryb, potraw z makaronu, sałatek i owoców morza - doskonale również sprawdza się bez potraw. Wino bardzo smaczne, pozostawia miękkie maślano-cytrusowe niuanse na podniebieniu.
Każda butelka skrywa aromaty żółtych jabłek oraz moreli z nutami nektarynek a nawet białej porzeczki. Delikatna kwasowość idealnie umila degustacje.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.