To wino z Republiki Południowej Afryki charakteryzuje się kuszącą cytrynowożółtą barwą ze złotymi refleksami. Otwiera się żywymi aromatami owoców tropikalnych, takich jak ananas i żółty melon, wzmocnionymi delikatnymi nutami orzechów laskowych, prażonych migdałów i nutą wanilii.
Na podniebieniu jest dobrze zbudowane i okrągłe, prezentując płynną integrację dębu z zachwycającą równowagą świeżości owoców. Smaki owoców tropikalnych i soku gruszkowego pięknie łączą się z orzechowymi, maślanymi nutami wanilii, prowadząc do satysfakcjonującego, trwałego finiszu.
Po fermentacji wino krótko dojrzewa na osadzie, przy czym większość dojrzewa w drewnianych zbiornikach przez 7 miesięcy. Dojrzewanie to obejmuje mieszankę nowych i wielokrotnego użytku zbiorników o różnych rozmiarach.