- Obecnie brak na magazynie
Białe wino wytrawne robione metodą szampańską ze szczepu Riesling
Yacobus Albae to pachnący czerwcową łąką, wieloszczepowy kupaż Seyval Blanc, Pinot Blanc, Chardonnay i Bianca. Szybko odnajdziesz w nim zapach kwiatów i ziół. Jego aromat i smak przywodzą na myśl zbierane w najbliższej okolicy jabłka czy gruszki oraz odsyłają do dalekiej podróży. Tam gdzie dojrzewają arbuzy, melony czy czerwone pomarańcze.
Yacobus Albae to pachnący czerwcową łąką, wieloszczepowy kupaż Seyval Blanc, Pinot Blanc, Chardonnay i Bianca. Szybko odnajdziesz w nim zapach kwiatów i ziół. Jego aromat i smak przywodzą na myśl zbierane w najbliższej okolicy jabłka czy gruszki oraz odsyłają do dalekiej podróży. Tam gdzie dojrzewają arbuzy, melony czy czerwone pomarańcze.
Białe wino wytrawne robione metodą szampańską ze szczepu Riesling
Eleganckie, białe, słodkie wino z odmiany Solaris. Niepowtarzalne aromaty gruszki, brzoskwini i miodu znajdują swoje odbicie w smaku, gdzie grejpfrutowa kwasowość równoważy się ze słodyczą i dojrzałością. Doskonałe na każda okazje, szczególnie do deserów.
Wytrawne, lekko musujące wino ze szczepu Pinot Gris.
To Frizzante charateryzuje się lekkością, orzeźwiającym aromatem i smakiem owoców sadu i cytrusów
Il Primadonna Chardonnay IGP Puglia to intensywne i aromatyczne białe wino, które w udany sposób łączy cechy charakterystyczne dla typowo francuskiego szczepu Chardonnay z unikalnymi warunkami klimatyczno-glebowymi Apulii.
Kojarzone z wysoką wartością przy niskich kosztach, Prosecco jest idealną opcją w sytuacjach, gdy chcesz lub potrzebujesz wina musującego.
Wino białe, wytrawne z Lubuskiej Winnicy Senator. Jest to wino ze szczepu Roter Riesling. Charakteryzuje się orzeźwiającym bukietem owoców z wyraźną kwasowością.
Klasyczny reprezentant swojego gatunku. Aromat kwiatowo-owocowy, delikatne bąbelki oraz lekkość sprawiają, że jest idealne na każdą okazje.
Ręczny zbiór i selekcja winogron. Powolna fermentacja w kontrolowanej temperaturze, dojrzewanie na osadzie osadowym częściowo w kadziach ze stali nierdzewnej (80%), a częściowo w dużych drewnianych beczkach (20%) przez 7-8 miesięcy.
Wino z hiszpańskiego szczepu Xarello spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. W aromacie wyczujemy owoce o białym miąższu a nawet masło czy wanilię. W Samku uraczy nas brzoskwinią i orzechami.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. W nosie wyczuwalna gruszka oraz agrest. Wino soczyste oraz świeże z jabłkowym finiszem
Tradycyjne, japońskie wino wytwarzane ze śliwek Ume w wersji wytrawnej. Wyprodukowane bez żadnych dodatków i wzmacniaczy.
Aromatyczny Gewurztraminer o jasnożółtej barwie z subtelnymi złotymi refleksami. Bukiet zachwyca intensywnymi, charakterystycznymi dla tej odmiany aromatami kwiatów, zwłaszcza róż, oraz nutami owoców pestkowych i cytrusów. W smaku świeży i orzeźwiający, z długim finiszem. Doskonały jako aperitif, a także do dań kuchni azjatyckiej i indyjskiej.
Wino białe "My Way" wyprodukowane zostało z odmiany Muscat w lubuskiej winnicy Żelazny. W smaku znacząco wytrawne z kwiatowymi aromatami. Delikatnie kwasowe, co dodaje trunkowi rześkości i wyrównuje smaki. Idealnie nada się do dań rybnych oraz owoców morza.
Świeże aromaty białych kwiatów, egzotycznych owoców, trawy i miodu. W ustach rześkie z posmakiem moreli, mango i jabłek. Delikatnie wytrawne.
Wino o aksamitnej, gładkiej konsystencji, z łagodnym smakiem, w którym stopniowo ujawniają się delikatne, harmonijne taniny. Świeża kwasowość nadaje mu lekkości, a subtelny waniliowy finisz dopełnia całość. Bukiet aromatów intryguje nutami przypraw, dojrzałych jabłek i śliwek, wzbogaconych delikatnym akcentem kakao, tworząc wrażenie elegancji i głębi.
Autorska interpretacja Muscata. Aromat uraczy nas zapachem kwiatów. W smaku lekka kwasowość połączona z kwiatami i brzoskwinią.
Białe wino wytrawne robione metodą szampańską ze szczepu Riesling
Włoskie, wytrawne wino pochodzące z regionu Apulia. Intensywnie wyczuwalny aromat białych kwiatów i wanilii. Na podniebieniu świeże i mineralne. Aromatyczna końcówka starzenia się dębu przez 3 miesiące sprawia, że wino charakteryzuje się unikatowym smakiem.