- Obecnie brak na magazynie
Wino o żółtej barwie ze złotymi refleksami. W aromatach obecne są nuty brzoskwini oraz moreli.
Wino o żółtej barwie ze złotymi refleksami. W aromatach obecne są nuty brzoskwini oraz moreli.
Wino o żółtej barwie ze złotymi refleksami. W aromatach obecne są nuty brzoskwini oraz moreli.
Wino o żółtej barwie ze złotymi refleksami. W aromatach obecne są nuty brzoskwini oraz moreli.
Wino pochodzące z Sardynii z małej winnicy Iselis. Produkowane z odmiany wingoron Nasco. Idealne do potraw z karczochami i srednio dojrzałymi serami.
Świeży i aromatyczny Gewurztraminer, którego bukiet zachwyca klasycznymi nutami róży, wzbogaconymi o akcenty grejpfruta i moreli. Na podniebieniu rześkie, doskonale zrównoważone i delikatnie zaokrąglone. Świetnie pasuje do pikantnych dań, szczególnie w połączeniu z curry.
Fio Teppo Riesling to wino, które zaskakuje bogactwem aromatów, łącząc w sobie nuty jabłek, limonki, wiciokrzewu i subtelnego dymu. W smaku ujawnia subtelnie wyczuwalny cukier, harmonijnie zrównoważony przez krystalicznie czystą kwasowość i mineralność. Na podniebieniu dominuje posmak jabłek, gruszek oraz białych brzoskwiń, co czyni to wino wyjątkowo świeżym i przyjemnym.
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Miłosz z dwóch szczepów. Połączenie klasycznego szczepu Pinot Blanc oraz popularnego w Polsce Solarisa tworzą wyjątkowe wino. Wyczujemy w nim aromaty kwiatów oraz świeżych, soczystych owoców
Słomkowy kolor ze złotymi refleksami. Intensywne aromaty białych kwiatów, fig, musu jabłkowego, pieczonego chleba i suszonych owoców. W ustach świeże, pełne i kremowe, bardzo owocowe z nutami kwiatowymi.
Jasny zielono-żółty kolor. Wyczuwalny aromat owoców egzotycznych i kwiatów- czarnego bzu i róży. W ustach soczysta kwasowość, rześkość. Delikatny, aromatyczny finisz.
Powstaje z delikatnych winogron Chardonnay uprawianych na południowych zboczach z charakterystycznym wapiennym podłożem. W nosie wyróżnia się intensywnymi aromatami jasnych owoców, które są wzbogacone o subtelne nuty mineralne. W smaku jest kompleksowe, okrągłe i bogate, charakteryzujące się doskonałą strukturą oraz długim, delikatnie solonym finiszem. Idealnie komponuje się z owocami morza, rybami lub cielęciną.
Portugalskie, wytrawne białe wino. Powstałe z dwóch rodzajów winogron w 50% - Loureiro i w 50% Arinto. Zrównoważony kwiatowo-owocowy smak. Najlepiej komponuje się z rybami i owocami morza.
Poznaj wyjątkowe wino od Bodegas Catena Zapata, które z pewnością zachwyci każdego miłośnika dobrego smaku. Jego złoty kolor z delikatnymi zielonymi refleksami intryguje od pierwszego muśnięcia wzrokiem. Bogaty bukiet aromatyczny to połączenie soczystego ananasa, pieczonych jabłek, słodkiego miodu i subtelnego dębu. Gdy wino znalazł się w ustach, odkryjesz jego aksamitną teksturę i harmonijną kompozycję. Nuty dojrzałych brzoskwiń, melona i ananasa z akcentem wanilii zachwycają, a długi finisz urzeka delikatną mineralnością. To wino idealnie pasuje do pieczonej perliczki czy grillowanych ryb. Oferowane w pojemności 750 ml, ma 13,9% alkoholu i najlepiej smakuje schłodzone do 12°C. Docenione przez krytyków, zdobyło 92 punkty od Roberta Parkera.. Idealny wybór na wyjątkowe chwile!
Wino ze szczepu Sauvignon Blanc pochodzące z Nowej Zelandii. Posiada żółty słomkowy kolor z delikatnymi zielonymi odcieniami. Wyczuwalne aromaty nektarynki, melona, figi, agrestu z delikatnymi nutami ziół. Idealnie wyczuwalna w smaku intensywność i aromaty wina.
Portugalskie, wytrwane, białe wino. Ziołowe oraz kwiatowe aromaty w połączeniu z owocowym posmakiem tworzą bardzo ciekawą kompozycje.
Delikatne i pełne bąbelków wino musujące, uwodzące aromatami dojrzałych jabłek i soczystych gruszek. Na podniebieniu świeże, chrupkie i owocowe, z subtelną wytrawnością. Zakończenie jest intrygujące, musujące i pobudza apetyt na kolejny łyk.
Kojarzone z wysoką wartością przy niskich kosztach, Prosecco jest idealną opcją w sytuacjach, gdy chcesz lub potrzebujesz wina musującego.
Słomkowożółty błyszczący kolor. Intensywne aromaty białych kwiatów i jasnych owoców. W ustach świeże, okrągłe i świetnie zbudowane z długim, czystym, lekko mineralnym finiszem
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
To wino z Republiki Południowej Afryki charakteryzuje się kuszącą cytrynowożółtą barwą ze złotymi refleksami. Otwiera się żywymi aromatami owoców tropikalnych, takich jak ananas i żółty melon, wzmocnionymi delikatnymi nutami orzechów laskowych, prażonych migdałów i nutą wanilii.
Na podniebieniu jest dobrze zbudowane i okrągłe, prezentując płynną integrację dębu z zachwycającą równowagą świeżości owoców. Smaki owoców tropikalnych i soku gruszkowego pięknie łączą się z orzechowymi, maślanymi nutami wanilii, prowadząc do satysfakcjonującego, trwałego finiszu.
Po fermentacji wino krótko dojrzewa na osadzie, przy czym większość dojrzewa w drewnianych zbiornikach przez 7 miesięcy. Dojrzewanie to obejmuje mieszankę nowych i wielokrotnego użytku zbiorników o różnych rozmiarach.