- Obecnie brak na magazynie
Białe wino z Południowego Tyrolu przekonuje swoją elegancką konsystencją. Charakteryzuje się mineralnym, a zarazem aromatycznym posmakiem.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
Białe wino z Południowego Tyrolu przekonuje swoją elegancką konsystencją. Charakteryzuje się mineralnym, a zarazem aromatycznym posmakiem.
W kolorze jasnożółte, błyszczące. Aromaty jasnych owoców uzupełniają nuty cytrusowe. W ustach lekkie i rześkie; długa końcówka przypomina i podkreśla wszystkie zalety wina.
Jasny zielono-żółty kolor. Wyczuwalny aromat owoców egzotycznych i kwiatów- czarnego bzu i róży. W ustach soczysta kwasowość, rześkość. Delikatny, aromatyczny finisz.
Elegancki zapach owoców cytrusowych. W ustach świeże, dobrze zbudowane. Winogrona są zbierane z 50 letnich krzaków. Idealnie komponuje się z owocami morza i szaparagami.
Domaine Hamelin Petit Chablis
Domaine Hamelin, z długą tradycją wino, powstało w 1840 roku i zostało przekazane przez siedem pokoleń. Obecnie Thierry oraz jego syn Charles prowadzą to rodzinne winiarstwo, kultywując tradycje winiarskie Chablis, które były przekazywane przez kolejne pokolenia. Winnice znajdują się w trzech różnych miejscowościach: Poinchy, Beines i Lignorelles, podczas gdy winiarnia i pomieszczenie do przechowywania win są zlokalizowane w Lignorelles.
Petit Chablis to delikatne, lekkie, a jednocześnie wytrawne białe wino. Charakteryzuje się ekspresyjnymi nutami białych kwiatów, które prowadzą do głębokiego, dobrze zaokrąglonego smaku, w którym wyczuwalna jest wyraźna mineralność i cytrusowe akcenty.
Francuskie, wytrawne wino ze szczepów Sauvignion Blanc i Semilion. Świeży, delikatny aromat czarnej porzeczki i zielonych jabłek.
Słomkowa barwa z miedzianymi refleksami. Bukiet smakowy jest elegancki i owocowy z akcentem prażonych owoców. Pełne i okrągłe z dobrze zachowaną strukturą. Znakomite do przystawek, ryb i dań na bazie jajek
Wytrawne wino z Lubuskiej winnicy Saganum stworzone ze szczepu Hibernal. W ustach świeże, owocowe z zauważalną goryczką
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Te Lubuskie Wino z odmiany Chardonnay charakteryzuję się wyjątkowym aromatem gruszek, jabłek oraz agrestu.
Wino idealne do owoców morza, drobiu i makaronów
Białe wino wyprodukowane we Francji w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Leżakowane 2 miesiące w tankach, charakteryzuje się aromatami cytrusów i owoców. W smaku uraczy nas długim, delikatnym posmakiem owocowym.
Wino pochodzące z winnicy Saganum, mieszczącej się w miejscowości Bożnów pod Ĺťaganiem w województwie Lubuskim.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. W nosie wyczuwalna gruszka oraz agrest. Wino soczyste oraz świeże z jabłkowym finiszem
Barwa jasna, słomkowa, z zielonkawymi refleksami. Aromat intensywnie owocowy i świeży. W smaku wytrawne, gładkie i zrównoważone. Idealne na aperitif oraz do lekkich dań z ryb i białych mięs.
Białe, wytrawne wino pochodzące z Hiszpanii. Intensywny bukiet, bogaty w brzoskwinie, gruszki czy morele z akcentami wanilii. Gładkie i pełne.
Wino z południowej Afryki wyprodukowane z dwóch szczepów (90% Chenin Blanc, 10% Semillon). Winorośla, z których winogrona wykorzystano do wyprodukowano do producji wina pochodzą z regionu Western Cape, które rosną tam od 1656 roku.
Harmonijny, wytworny smak unikalnej kompozycji winogron szczepu Riesling. Stworzone według szkoły francuskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Zielonej Góry.
Jeden z ostatnich zbiorów Albia Bianco z Ricasoli, najstarszej winnicy we Włoszech.