- -10%
- Obecnie brak na magazynie
Jasnozłoty kolor skrywa wyraźne nuty owocowe, głownie ananasa z elementami kwiatów Bru oraz miodu. W ustach gładkie oraz okrągłe, pełne owoców.
Słodkie wino pochodzące z Francji. Mieszanka szczepów Sauvignon Blanc i Colombard. Dobrze zbalansowana kwasowość idealnie łączy się ze słodyczą.
Podawać do ciast i deserów,
Leżakowane 3 miesiące na osadzie w metalowych kadziach
Opis
Słodkie wino pochodzące z Francji. Mieszanka szczepów Sauvignon Blanc i Colombard. Dobrze zbalansowana kwasowość idealnie łączy się ze słodyczą.
Jasnozłoty kolor skrywa wyraźne nuty owocowe, głownie ananasa z elementami kwiatów Bru oraz miodu. W ustach gładkie oraz okrągłe, pełne owoców.
95% Sauvignon z niewielką ilością aromatycznych białych winogron. W kieliszku złoto-żółty kolor. Intensywne aromaty owoców tropikalnych, rodzynek, miodu i słodkich śliwek. Na podniebieniu dobrze zbalansowane. Dobry związek między słodyczą a kwasowością. Długi i elegancki finisz.
Wino pochodzące z winnicy Saganum, mieszczącej się w miejscowości Bożnów pod Ĺťaganiem w województwie Lubuskim.
To szlachetne słodkie wino powstało z winogron, które po zbiorze były podsuszane przez 6 tygodni na przewiewnym strychu. Fermentacja przebiegała spontanicznie na naturalnych drożdżach, co pozwoliło uzyskać wysoką koncentrację cukrów i bogactwo aromatów. W nosie intensywnie owocowe, z dominującymi nutami dojrzałej brzoskwini, żółtego melona, mandarynki, jasnej czereśni oraz cydrowych jabłek z czerwoną skórką, z delikatnym akcentem suszącego się siana. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalna słodycz spadziowego miodu i suszonych moreli, doskonale zrównoważona cytrusową kwasowością oraz garbnikowym posmakiem rajskiego jabłuszka. Eleganckie i intrygujące.
Delikatne i słodkie Moscato. Jedna z najpopularniejszych odmian winogron we Włoszech. Żółta barwa ze złotymi refleksami.
To wykwintne wino, które łączy w sobie egzotyczne nuty śliwki ume i soczystego liczi. Jego złożony bukiet aromatyczny uwodzi zapachem dojrzałych owoców, a smak oferuje idealną harmonię słodyczy i delikatnej kwasowości. Każdy łyk przenosi w świat orientalnych ogrodów, gdzie spotykają się tradycja i nowoczesność. Idealne jako aperitif, doskonałe do deserów i owocowych sałatek,
Wino białe, słodkie. Wyprodukowane z gron rodzaju Moscato, które charakteryzują się świeżym aromatem kwiatowo-owocowy, przełamanym nuta miodu. Lekka, zbalansowana kwasowość.
Kolor jasny słomkowy. Kwiatowy zapach z aromatem miodu, rodzynek i owoców pestkowych oraz delikatne nuty gałki muszkatołowej. W ustach subtelna słodycz z delikatną nutą przypraw, z posmakiem miodu i suszonych owoców.
To wyjątkowe wino śliwkowe, które zachwyca swoim subtelnym aromatem i głębokim smakiem. Starannie wyselekcjonowane śliwki ume, dojrzewające w słońcu, tworzą harmonijną kompozycję, w której słodycz owoców łączy się z delikatną kwasowością. Każdy łyk tego wina przenosi na kwitnące wiosną japońskie sady, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. Doskonałe do deserów, serów czy jako orzeźwiający aperitif.
Słodkie, białe wino stworzone w Walencji, wyprodukowane z typowego dla słodkich win szczepu Muskat. W smaku świeże, kwiatowo-owocowe delikatnym słodkim posmaku. Idealne do deserów.
Intensywnie skondensowany bukiet, wyraziście podkreślony słodyczą sprawia wrażenie nektaru. Silnie wyczuwalne aromaty kandyzowanej brzoskwini i mirabelki. Nuty różane, muszkatowe i korzenne pozostają w pamięci na długo.
Aromat tego wina jest intensywny, wyczuwalne są owoce tropikalne, lychee oraz nuty róży. Na podniebieniu jest pełne, lekkie, aromatyczne i przyjemne.
Wino to na pewno zwraca na siebie uwagę i jest zasługa perłowych drobinek, które po lekkim wstrząśnięciu pięknie się mienią. Słodkie aromaty swietnie pasują do ryb i makaronów.
Mocno owocowe bukiety dojrzałego melona, brzoskwini i banana. Wyczuwalny aromat miodu pitnego ze zrównoważoną kwasowością. Poziom cukru wynosi 94g/l.
Wino o niskiej zawartości alkoholu. Delikatnie słomkowa barwa. W smaku słodkie i mocno poziomkowe. Przyjemnie orzeźwiające w upalne dni. Idealnie komponuje się z owocami i deserami.
Tokaj to tradycyjne wino pochodzące z Węgier, w domyśle słodkie, deserowe. Nie inaczej jest w tym przypadku. Wino to oferuje nam aromaty oraz smak pełen owoców z dominacja brzoskwiń, cytrusów a nawet wanilii.
Musujące wino o wyrazistej osobowości i świetlistym, kwiatowym bukiecie, uzyskanym z aromatycznych białych winogron.
Charakteryzuje się intensywnym, przyjemnym smakiem, zawsze harmonijnym i zrównoważonym. Doskonale komponuje się z deserami, zachowując elegancję i świeżość, bez nadmiernej słodyczy czy przesadnej ciężkości.