- Obecnie brak na magazynie
Czerwone wino o kolorze dojrzałej wiśni. Aromaty wiśni, czereśni z pestką, jeżyny, borówki. Nuty dymne połączone z aromatami palonego karmelu. W ustach dominujący smak czerwonych owoców i wanilii. Całość przyjemnie kwasowa.
Wino czerwone, wytrwane o wyraźnej ciemnoczerownej barwie. Wino to przez 20 miesięcy leżakowało w beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Kanoników Regularnych.
Wino czerwone, wytrwane o wyraźnej ciemnoczerownej barwie. Wino to przez 20 miesięcy leżakowało w beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Kanoników Regularnych.
Czerwone wino o kolorze dojrzałej wiśni. Aromaty wiśni, czereśni z pestką, jeżyny, borówki. Nuty dymne połączone z aromatami palonego karmelu. W ustach dominujący smak czerwonych owoców i wanilii. Całość przyjemnie kwasowa.
Wino musujące, które powstało w województwie Lubuskim w winnicy Saganum. Było ono fermentowane gruzińską metodą pradawną w otwartych kadziach z wykorzystaniem dzikich drożdży.
Wino z Żagańskiej winnicy Saganum, które swoje piwnice ma między innymi w piwnica klasztoru. Wino o wyczuwalnych nutach przypraw oraz egzotycznych owoców takich jak np liczi. Wino świeże o ciekawym finiszu.
Czerwone wino o kolorze dojrzałej wiśni. Aromaty wiśni, czereśni z pestką, jeżyny, borówki. Nuty dymne połączone z aromatami palonego karmelu. W ustach dominujący smak czerwonych owoców i wanilii. Całość przyjemnie kwasowa.
Świeże, cytrusowe z nutami kwiatów czarnego bzu. W ustach łagodnie cytrusowe i delikatnie mineralne. Przyjemnie zbalansowana słodycz z kwasowością.
Różowe wino o landrynkowym kolorze. W nosie dominują aromaty truskawki, które są podbijane przez delikatny posmak czereśni. W smaku wyczuwalne czerwone owoce. Całość subtelna o bardzo przyjemnej kwasowości.
Winogrona zostały ręcznie zebrane 4 grudnia 2023 roku przy temperaturze -14 stopni Celsjusza. Wino ma barwę złocistego bursztynu. W nosie dominują aromaty cytrusowe, takie jak pomelo, limonka, ananas i melon, wzbogacone o miodowo-ziołowe nuty oraz subtelną słodycz syropu z agawy. Na podniebieniu wyczuwalna jest aksamitna słodycz kandyzowanych owoców.
Wino naturalne wytwarzane metodą pradawną. Smak oraz aromat bogaty w nuty jabłek, gruszek i cytrusów z wyraźnie zaznaczona kwasowością.
To szlachetne słodkie wino powstało z winogron, które po zbiorze były podsuszane przez 6 tygodni na przewiewnym strychu. Fermentacja przebiegała spontanicznie na naturalnych drożdżach, co pozwoliło uzyskać wysoką koncentrację cukrów i bogactwo aromatów. W nosie intensywnie owocowe, z dominującymi nutami dojrzałej brzoskwini, żółtego melona, mandarynki, jasnej czereśni oraz cydrowych jabłek z czerwoną skórką, z delikatnym akcentem suszącego się siana. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalna słodycz spadziowego miodu i suszonych moreli, doskonale zrównoważona cytrusową kwasowością oraz garbnikowym posmakiem rajskiego jabłuszka. Eleganckie i intrygujące.
Wytrawne wino z Lubuskiej winnicy Saganum stworzone ze szczepu Hibernal. W ustach świeże, owocowe z zauważalną goryczką
Ciekawa propozycja od Winnicy Saganum. Wino a'la Amarone.Winogrona były suszone ponad dwa miesiące na słomianych matach, trzy tygodnie maceracji. Leżakowane 18 miesięcy w używanej, francuskiej beczce. Wyczuwalne mocno przysmażone konfitury wiśni, gorzka czekolada, dziurawiec i lukrecja. Długi i charakterny finisz.
Wino białe o barwie bardzo jasnej słomki. W nosie wyczuwalne aromaty melona, brzoskwini i moreli, nuty ziołowo-kwiatowe oraz kremowa śmietanka. W ustach odświeżające o wyrazistej kwasowości, dominuje melon, brzoskwinia i jabłko, w tle delikatne kremowe nuty. Całość przyjemnie zbalansowana â w finiszu wyczuwalna goryczka albedo.
Wino białe, wytrawne o barwie słomkowej. Nos delikatnie cytrusowy, w tle pokazują się słodkie nuty brzoskwini, kwiatów czarnego bzu. W ustach wyczuwalne owoce cytrusowe. Delikatnie mineralne. Przyjemna kwasowość nadaje mu ożywczy charakter.
Młode wino stworzone z dwóch czerwonych szczepów – rondo i regent – ręcznie zebranych we wrześniu 2024 roku. Wytworzone przy użyciu metody maceracji karbonicznej.
To wytrawne białe, lekko musujące wino prezentuje uderzającą miodowo-złotą barwę z perłową jakością, podkreśloną przez dobrze zdefiniowane bąbelki.
Wino pochodzące z winnicy Saganum, mieszczącej się w miejscowości Bożnów pod Ĺťaganiem w województwie Lubuskim.