- Obecnie brak na magazynie
Jeden z bardziej znanych Bourbonów na rynku. Stworzona na bazie tradycyjnego Jim Beama, który leżakował w beczce 4 lata, wzbogaconego o aromat miodu, tworzy lekko słodki, acz klasyczny trunek.
Trunek zadebiutował w 2016 roku, starzony przez 4 lata w beczkach z amerykańskiego dębu. Pełen nut karmelowo-waniliowych. Wyczuwalny cynamon, dębowa głębia, pieprz i suszone śliwki.
Jeden z bardziej znanych Bourbonów na rynku. Stworzona na bazie tradycyjnego Jim Beama, który leżakował w beczce 4 lata, wzbogaconego o aromat miodu, tworzy lekko słodki, acz klasyczny trunek.
Jim Beam Extra Aged debiutuje z 43% zawartością alkoholu od 2016. W smaku wyjątkowo słodki, z waniliowo-dębową nutą. Wyczujemy goździki, anyż i prażoną kukurydzę. Długi i rozgrzewający finisz.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Whisky Jameson Orange,
- Herbata owocowa,
- Mleczna oraz biała czekolada świąteczna,
Całość zapakowana w elegancki kartonowy kosz prezentowy
Idealny na każdą okazje.
Blended Whisky pochodzące ze Szkocji, mieszanka trzech różnych Single Malt z trzech różnych szkockich wysp.
Jedna z najbardziej rozpoznawalnych whisky typu blend na świecie. Ta konkretna edycja leżakowana była 15 lat, międzyinnymi w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne. Wyraźnie wyczuwalne nuty łączące te dwa światy, takie jak świeże owoce czy karmel.
Ta whisky single malt Ian MacLeod pochodzi z jednej z destylarni Speyside.
Region ten produkuje najlepsze i najbardziej zrównoważone whisky słodowe w Szkocji.
Bardzo przyjemnie wyczuwalny charakter sherry, połączony z nutami kwiatowymi.
Teeling angażuje się w rozwój i ewolucję irlandzkiej whiskey, koncentrując się na tworzeniu unikalnych i innowacyjnych produktów. To zaangażowanie doprowadziło do wprowadzenia serii Small Batch Collaboration. Bazując na sukcesie serii Sommelier Selection, która prezentowała beczki po francuskich i włoskich winach, teraz nadszedł czas na ich wariację z Portugalii
Aromat zachwyca nutami śliwek i jeżyn, akcentowanymi subtelnym posmakiem przypraw. Na podniebieniu whiskey ujawnia harmonijną równowagę tanin czarnego pieprzu i dębu, wzbogaconą smakami wiśni oraz głębokich, bogatych owoców. Doświadczenie kulminuje w długim, satysfakcjonującym finiszu, charakteryzującym się suchymi taninami i ciepłymi przyprawami, co czyni to wydanie naprawdę wyjątkowym dodatkiem do kolekcji.
Bies Whiskey Polish Chardonnay Cask Finish to efekt współpracy między Whisky Embassy a Ima Distillery, stworzony z myślą o polskim rynku. Powstała z 5-letniego irlandzkiego destylatu, który następnie dojrzewał przez 6 miesięcy w beczce po winie Chardonnay z winnicy Turnau. Dzięki temu procesowi whiskey nabrała unikalnych nut smakowych, które łączą w sobie irlandzką tradycję destylacji z polskim akcentem winiarskim. To finiszowanie nadało trunkowi wyjątkowy charakter i głębię smaku. Nazwa "Bies" odnosi się do słowiańskiej mitologii, a motyw ćmy na etykiecie symbolizuje połączenie tradycji gorzelniczych Irlandii i Polski.
Jedna z najpopularniejszych whisky pochodzących z Irlandii. Ten potrójnie destylowany blend, charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aromatem. W tym wypadku w miniaturowym wydaniu.
Symfonia aromatów i smaków. Rozkoszuj się złożonymi i bogatymi smakami najnowszego wydania kolekcji Harmony. Trunek zachwyca wspaniałym kolorem Letniego Wieczoru, wizualna uczta, która przygotuje cię na symfonię aromatów i smaków. Doświadcz bogatych nut pomarańczy i cytryny, splecionych ze słodkim zapachem konwali, wanilii i kokosa, wszystko ugruntowane w esencji dojrzałych pól jęczmienia. Wykwintny blend uchwycił esencję naturalnego piękna Szkocji, oferując podróż sensoryczną przez jej bujne krajobrazy.
Szkocka Single Malt zabutelkowana z mocą aż 58,4%. Skromna etykieta skrywa wyjątkowy charakter.
Whisky, zapoczątkowała serię, która ma na celu finiszowanie w beczkach różnych znanych producentów alkoholi.
Ten 12 letni Blended Malt został finiszowany w beczce po Rumie Foursquare.
Wyraźnie przebijają się nuty Rumu przeplatane ze słodowymi nutami, subtelnie bananowo-vaniliowe.
Whisky stworzona w 100% z żyta. Ma ona symboliczną moc "100 proof", która wynosi 50% alkoholi. Wyraźne aromaty przypraw, delikatny smak anyżu oraz wanilii. Długi finisz.
Oto 12-letnia whisky typu single malt z destylarni Secret Speyside (M), vintage 2011. Dojrzewała w beczkach po Oloroso sherry, a następnie została butelkowana przez Signatory. Ta edycja Small Batch #11 jest oferowana w mocy 48,2% ABV, bez dodatku koloru ani filtracji na zimno.
Wyprodukowana z wykorzystaniem pierwszej, nowej receptury zbożowej destylarni od 150 lat. Ta whisky z pojedynczej beczki zawiera 70% żyta, 18% kukurydzy i 12% słodowanego jęczmienia. Jest to delikatnie pikantna whisky z owocową nutą moreli i pomarańczy.
Trzykrotnie destylowana whiskey single malt z destylarni WEST CORK położnej w Irlandii, która po ok. 6-7 letnim okresie dojrzewania w beczkach pierwszego napełnienia po Bourbonie, była finiszowana przez minimum 6 miesięcy w beczkach po portugalskim wzmacnianym winie porto Quinta Da Boeira
Opracowany z dbałością w Angielskim Yorkshire, Filey Bay prezentuje niezwykłą whisky typu single malt, dojrzewającą w beczkach po piwie IPA, które nadają jej wyjątkowe nuty goryczkowych chmieli. Na podniebieniu odkryjesz kuszącą mieszankę smaków, w tym herbatników kruchych, zielonych jabłek, cukierków gruszkowych i ciasta cytrynowego, które harmonijnie się łączą. Chmielowe nuty utrzymują się na finiszu, tworząc niezapomniane doznania smakowe. Rozkoszuj się tą wyjątkową podróżą smaków już dziś!
Whisky typu Single Malt, która stworzona została z destylatów leżakujących w beczkach po Bourbonie jak i po Sherry. Połowa słodu, z którego alkohol ten został wyprodukowany była dymna, druga połowa bezdymna. Whisky o ciekawym aromacie ziół czy chociażby toffi.