- Obecnie brak na magazynie
Wermut Rojo to produkt stworzony w hołdzie dla wemutów tradycyjnie tworzonych w Katalonii już od połowy XIX wieku. Wino będące jego bazą zrobione jest z odmian Macabeo i Xarello.
Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Produkcja wermutu rozpoczęła się w regionie Piemontu w XIX wieku. Wśród producentów był Tumalin Bartolomé Baracco z Baracho, który nauczył się i stworzył własną recepturę wermutu, którą przejął jego prawnuk, piąty z kolei Dario Baracco. Carlo Alberto zainspirował się imieniem króla, który szczególnie cenił sobie ten napój. Dziś firma prowadzona jest przez jego dwóch wnuków, Edelberto i Memfi, którzy pozostają wierni tej cennej recepturze, jednocześnie ją udoskonalając.
Wyjście poza schematy przy jednoczesnym zachowaniu wierności tradycji - oto filozofia Carlo Alberto.
Wielka magia wermutu Carlo Alberto została na nowo odkryta, aby uzyskać produkt idealny do mieszania, w litrowej butelce, o wyraźnych, zdefiniowanych cechach i silnej osobowości.
Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Wermut Rojo to produkt stworzony w hołdzie dla wemutów tradycyjnie tworzonych w Katalonii już od połowy XIX wieku. Wino będące jego bazą zrobione jest z odmian Macabeo i Xarello.
Lekki odcień brązu, średniowieczna miedź. W nosie nuta wiśni i świeżych letnich owoców, kwiaty, krwawnik i bób tonka, dzikie zioła (mniszek lekarski i mięta), serce ciepłych przypraw, czerwone owoce, skórka pomarańczowa i egzotyczna kwasja. Zrównoważone do perfekcji.
Riserva Carlo Alberto, symbol szlachetnego picia, dzięki historii, poszukiwania wiedzy w jaskiniach alchemicznych, Turynu, który zawsze był magiczny dla prawdziwego odkrywania istoty ludzkiej.
Od zawsze podstawową rośliną używaną w produkcji wermutów był piołun, czasem zastępowano go rośliną goryczki, która zawiera najprawdopodobniej najbardziej gorzką substancję świata -znaną jako Amarogentyna.
W nosie nuta wiśni i świeżych letnich owoców, kwiaty, krwawnik i bób tonka, dzikie zioła (mniszek lekarski i mięta), serce ciepłych przypraw, czerwone owoce, skórka pomarańczowa i egzotyczna kwasja. Zrównoważone do perfekcji.
Ten wyjątkowy, świeży biały wermut powstaje w wyniku infuzji aromatycznych ziół i skórek z różnorodnych cytrusów.