- Obecnie brak na magazynie
Szkocka Single Malt wydana na 185-lecie rozpoczęcia pracy destylarni Glenfarclas. Edycja limitowana do 6000 butelek.
Bardzo kremowa, pachnąca biszkoptem, ogrzana dłońmi otwiera się miodem, wanilią i sokiem gruszki. W smaku wyczuwalne przyprawy, głównie cynamon i goździki. Długi , gładki i delikatny z trwającym posmakiem dymu finisz.
Bardzo kremowa, pachnąca biszkoptem, ogrzana dłońmi otwiera się miodem, wanilią i sokiem gruszki. W smaku wyczuwalne przyprawy, głównie cynamon i goździki. Długi , gładki i delikatny z trwającym posmakiem dymu finisz.
Szkocka Single Malt wydana na 185-lecie rozpoczęcia pracy destylarni Glenfarclas. Edycja limitowana do 6000 butelek.
Wybitna butelka pochodząca ze Szkocji, Edradour prezentuje drugą partię swojej Sherry Cask Strength. Destylat dojrzewał w ręcznie wyselekcjonowanych beczkach po sherry Oloroso pierwszego i drugiego napełnienia przez 12 długich lat, zanim został butelkowany prosto z beczki o mocy 58,6%. Bez filtracji na zimno i o naturalnym kolorze. Prawdziwa eksplozja sherry.
Longrow Peated to ponadczasowa whisky, dojrzewająca w połączeniu beczek po bourbonie i sherry. W nosie zachwyca zachwycającymi aromatami kremu waniliowego, przypalonych pianek, ziół i soczystych owoców. Podniebienie prezentuje niezwykłą równowagę, szczycąc się gładkim i kremowym smakiem z delikatnymi nutami dymu torfowego, wanilii, zwęglonego drewna i subtelnymi akcentami medycznymi.
Finisz utrzymuje się z urzekającą esencją dymu torfowego, a whisky jest prezentowana w swoim naturalnym kolorze bez filtracji na zimno, gwarantując autentyczne wrażenia smakowe, które oddają hołd bogatemu dziedzictwu Springbank Distillery.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca z dala od wybrzeża to single malt, który powstał przy użyciu słodu jęczmiennego suszonego dymem torfowym. Całość daje delikatną owocowość i dużo dymu
Glenallachie to Szkocki Single Malt, który przez pierwsze 8 lat leżakował w beczkach po Bourbonie, a następnie na prawie 4 lata został przelany do beczek po Portugalskim, słodkim winie Moscatel.
W smaku odczujemy nuty czekolady połączonej z winogronami, śliwką oraz owocami z sadu.
Whisky zabutelkowana z mocą 48% bez dodatku barwników.
Nawet własciciel destylarni Glenfarclas uważa, że stworzona przez nich 15 letnia Single Malt jest świetnym reprezentantem tego o co w Single Maltach chodzi.
Whisky single malt ze szkockiego regionu Speyside to wyjątkowa Whisky finiszowana w Karaibskich beczkach po Rumie co nadało tej wyjątkowej Whisky dużo słodyczy typowej dla Rumów typu Spiced. W smaku i aromacie dużo Vanilli oraz miodu.
Whisky typu single malt stworzona w Szkocji, w destylarni Dalmore. Spędziła ona 15 lat w beczkach, z czego 12 lat po Bourbonie, następnie 3 lata w beczkach po Sherry. Łagodna o wyczuwalnym smaku owoców, również tych suszonych.
Chivas Regal to marka, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym wydaniu mamy do czynienia z whisky, która leżakowała przez niemalże 13 lat. Dojrzewała ona w beczkach po sherry Olorosso pierwszego napełnienia.
Jack Daniel's to marka w sama w sobie. Historia tej whisky sięga roku 1866 roku. Whisky Bonded została stworzona wg. ustawy Bottled-in-Bond. Przez te wszystkie lata, Jack Daniels zdominował rynek jako przedstawiciel swojej dziedziny a jego logo rozpoznawalne jest na całym świecie.
Whisky, która leżakowana była w beczkach z amerykańskiego dębu, oraz wypalanych beczkach po amerykańskim bourbonie. Charakteryzuje się aromatem dymu i drewna. W smaku uraczy nas elementami podobnymi do tych w nosie, dodatkowo wyczujemy również przyprawy oraz cytrusy. Torfowy finisz.
Szkocka Whisky Single Malt z 2013 roku, wyprodukowana specjalnie dla Tudor House.
Loch Lomond Classic to single malt bez określonego wieku z południowej części Highland. Po destylacji destylaty łączą się i dojrzewają przez pewien czas w starannie dobranych beczkach, dążąc do uzyskania harmonii i równowagi. Whisky ta prezentuje się elegancko i charakteryzuje się gładkim profilem. W aromacie wyczuwalne są nuty skóry, wrzosu, słodu i dębiny. W smaku słodka, kremowa, z subtelnością orzechów i cytrusów. Finisz jest łagodny, z delikatnym akcentem cytrusowo-słodowym.
12-letni single malt perfekcyjny zarówno dla koneserów, jak i dla nowicjuszy w świecie whisky. The Original od Glenmorangie jest ciekawą propozycją - elegancki i kwiatowy, miękki, łagodny i kremowy.
Destylowany w riegionie Highland, w destylarniach w Szkocji, ten single malt charakteryzuje się miękkością i złożonością - przyjemny paradoks, który pomógł tej mieszance ustanowić wysoką poprzeczkę dla whisky z Highland.
10-letni single malt idealny zarówno dla nowicjuszy, jak i koneserów whisky. The Original jest najprawdziwszą definicją stylu Glenmorangie - elegancki i kwiatowy, miękki, łagodny i kremowy.
Destylowany w najwyższych destylarniach w Szkocji, ten single malt charakteryzuje się miękkością i złożonością - przyjemny paradoks, który pomógł tej mieszance ustanowić wysoką poprzeczkę dla whisky z Highland.
Ta Glenallachie to 8-letnia whisky z regionu Speyside. W smaku jest pikantno-owocowa. Starzona w beczkach typu puncheon po Perdro Ximenez i Sherry Oloroso, po czerwonym winie oraz w dziewiczej beczce dębowej.