- Obecnie brak na magazynie
Ĺatwa do picia whisky od ludzi stojących za Sheep Dip, nazwana tak podobno dlatego, że jest "miękka jak świński nos". Jest to mieszanka z dużą zawartością słodu i młodzieńczą, owocową nutą.
Whisky ta pochodzi z destylarni Adelphi w Szkocji i jest typowym Blend Malt. Bursztynowa barwa oraz gładki zbalansowany smak to cechy charakterystyczne tej whisky.
Whisky ta pochodzi z destylarni Adelphi w Szkocji i jest typowym Blend Malt. Bursztynowa barwa oraz gładki zbalansowany smak to cechy charakterystyczne tej whisky.
Ĺatwa do picia whisky od ludzi stojących za Sheep Dip, nazwana tak podobno dlatego, że jest "miękka jak świński nos". Jest to mieszanka z dużą zawartością słodu i młodzieńczą, owocową nutą.
Przystępna Whisky z destylarni Loch Lomond. Stworozna z destylatów, które leżakowały w dębowych beczkach.
Powstała w 2006 roku whisky single cask spędziła 15 lat w jednej beczce. Z beczki dej udało się rozlać jedynie 286 butelek, co czyni trunek wyjątkowym. W aromacie wyczujemy aromaty fiołków oraz jaśminu.
Whisky MAC-TALLA Strata spędziła 15 lat w beczkach po sherry oraz bourbonie, dzięki temu trunek z wyspy Islay charakteryzuje się kolorem miedzi oraz pełnym i okrągłym aromatem.
Szkocka whisky z destylarni Kingsbarn, która znajduję się w regionie Lowland. Whisky ta została stworzona wyłącznie przy użyciu beczek po wzmacianym winie typu Sherry z regionu Jerez. Whisky ta w smaku charakteryzuję się łagodnością z wyczuwalnami aromatami owoców takich jak ananas oraz maślanych ciast
Zimowa edycja Szkockiej whisky Glenmorangie. Finiszowanie w beczkach po winie Marsala nadała jej klasycznych aromatów owoców. Aromaty toffi łączą się z miodem oraz kwiatami. Odrobina pikanterii w smaku połączona z typowo zimowymi smakami zimy, takimi jak cynamon czy goździki.
Jack Daniel's to marka w sama w sobie. Historia tej whisky sięga roku 1866 roku. Whisky Bonded została stworzona wg. ustawy Bottled-in-Bond. Przez te wszystkie lata, Jack Daniels zdominował rynek jako przedstawiciel swojej dziedziny a jego logo rozpoznawalne jest na całym świecie.
10-letni single malt idealny zarówno dla nowicjuszy, jak i koneserów whisky. The Original jest najprawdziwszą definicją stylu Glenmorangie - elegancki i kwiatowy, miękki, łagodny i kremowy.
Destylowany w najwyższych destylarniach w Szkocji, ten single malt charakteryzuje się miękkością i złożonością - przyjemny paradoks, który pomógł tej mieszance ustanowić wysoką poprzeczkę dla whisky z Highland.
Glenallachie to Szkocki Single Malt, który przez pierwsze 8 lat leżakował w beczkach po Bourbonie, a następnie na prawie 4 lata został przelany do beczek po Portugalskim, słodkim winie Moscatel.
W smaku odczujemy nuty czekolady połączonej z winogronami, śliwką oraz owocami z sadu.
Whisky zabutelkowana z mocą 48% bez dodatku barwników.
Whisky pełna doznań smakowych oraz zapachowych. Efekt ten daje sposób leżakowania whisky, w którego procesie bierze udział aż sześć różnych beczek. Dojrzewa ona w beczkach po sherry, porto, amerykańskim bourbonie, marsali, maderze oraz francuskim winie. Nadaje to niezwykłego charakteru, w którym wyczujemy nuty czekolady, karmelu, owoców oraz przypraw.
Lasanta to szkocka single malt leżakująca przez 10 lat w beczkach po ex-bourbonie, a następnie wykańczana przez 2 lata w beczkach po sherry. W 2017 roku The Lasanta zdobyła nagrodę World Whisky Awards "Best Highland Single Malt". Jej nazwa pochodzi od słowa oznaczającego "ciepło i pasję" w języku gaelickim.
Loch Lomond Classic to single malt bez określonego wieku z południowej części Highland. Po destylacji destylaty łączą się i dojrzewają przez pewien czas w starannie dobranych beczkach, dążąc do uzyskania harmonii i równowagi. Whisky ta prezentuje się elegancko i charakteryzuje się gładkim profilem. W aromacie wyczuwalne są nuty skóry, wrzosu, słodu i dębiny. W smaku słodka, kremowa, z subtelnością orzechów i cytrusów. Finisz jest łagodny, z delikatnym akcentem cytrusowo-słodowym.
Linkwood Vintage 2012 to edycja od Signatory- połączenie dwóch beczek po sherry Oloroso, zawierających 11-letnią whisky Linkwood. Charakteryzuje się dużą owocowością oraz nutami czekolady, typowymi dla tej klasycznej whisky ze Speyside. Butelkowana bez dodatku barwników i bez filtracji na zimno.
Wybitna butelka pochodząca ze Szkocji, Edradour prezentuje drugą partię swojej Sherry Cask Strength. Destylat dojrzewał w ręcznie wyselekcjonowanych beczkach po sherry Oloroso pierwszego i drugiego napełnienia przez 12 długich lat, zanim został butelkowany prosto z beczki o mocy 57,6%. Bez filtracji na zimno i o naturalnym kolorze. Prawdziwa eksplozja sherry.
Skórka cytrynowa, jabłka toffi - i zapach kokosa. Ręcznie selekcjonowane beczki po sherry pomagają stworzyć ten rajski smak i bogaty, złoty kolor. To smak najwolniejszej destylacji w Szkocji i naszego uporu, by stosować jęczmień suszony powietrzem - nigdy torfem.
Leżakowanie tej szkockiej whisky w beczkach po bourbonie i po sherry Oloroso nadaje jej świeży i owocowy aromat z wyczuwalnymi elementami jabłka, suszonych moreli a nawet skórki z cytryny.
Smokehead to Single Malt Whisky z Islay, która jest atakiem na Twoje zmysły. Smokehead jest dla tych, którzy palą tradycję i unikają szarości. Jest to wielokrotnie nagradzana whisky, która jest tak odważna w smaku, jak i w postawie.
Napój alkoholowy produkcji Ballantine's o smaku Wiśniowym został stworzony na potrzeby rynku Polskiego, ze względu na coraz większe zapotrzebowanie na alkohole smakowe.
Jest to stworzona na podstawie szkockiej whisky wersja o 30% alkoholu.