- Obecnie brak na magazynie
Whisky po dojrzewaniu w beczkach po bourbonie i czerwonym winiena kilka miesięcy trafiała do beczek po Sherry Oloroso.
Pierwszy Single Malt z destylarni Ardnamurchan Distillery.
Whisky po dojrzewaniu w beczkach po bourbonie i czerwonym winiena kilka miesięcy trafiała do beczek po Sherry Oloroso.
Smokehead to Single Malt Whisky z Islay, która jest atakiem na Twoje zmysły. Smokehead jest dla tych, którzy palą tradycję i unikają szarości. Jest to wielokrotnie nagradzana whisky, która jest tak odważna w smaku, jak i w postawie.
Whisky finiszowana w beczkach po Karaibskim Rumie, eksplozja dymnych aromatów przełamanych słodyczą Rumu z wyraźnymi nutami Vanilli.
Jedna z najbardziej rozpoznawalnych whisky typu blend na świecie. Ta konkretna edycja leżakowana była 15 lat, międzyinnymi w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne. Wyraźnie wyczuwalne nuty łączące te dwa światy, takie jak świeże owoce czy karmel.
Whisky Single Malt z edycji Vintage Casks z Destylarni Macduff
Whisky finiszowała w beczce typu Hogshead po Porto, jest to Single Malt w wydaniu Single Cask
Whisky wypuszczone o mocy beczki 56,4%ABW.
Caisteal Chamuis to niezapomniana szkocka whisky Blended Malt, której charakter kształtuje surowy klimat szkockich wysp. Starannie dobrane single malty dojrzewają przez co najmniej 12 lat w beczkach typu hogsheads, by potem nabrać głębi w beczkach po sherry Oloroso. Intensywne torfowe nuty harmonijnie łączą się z morską bryzą, dębem i przyprawami, a delikatna słodycz sherry dodaje uwodzicielskiego wykończenia. Każdy łyk oferuje głębokie, wędzone doznania z trwałym finiszem. Butelkowana tradycyjnie, bez sztucznych dodatków i filtracji na zimno, Caisteal Chamuis to kwintesencja szkockiej autentyczności i dzikiej elegancji.
Delikatny, średnio pełny nos z nutami ciemnych owoców, sherry Oloroso, melasy oraz delikatnym akcentem kremówki. Słodkie, gęste podniebienie z nutą ciemnego rumu, jabłek, czekoladą i syropem z cukru trzcinowego. Delikatne i pyszne!
Jest to single malt, który doskonale oddaje charakter whisky z Islay, pełen nut słonego torfu, toffi, prażonego cynamonu, papryki, suszonych owoców cytrusowych, owsianych ciasteczek, chrupiącego słodu, solonego karmelu i opalanego dębu.
Odważny i żywy aromat wyraźnie dominuje obfitością przypraw i dębowych nut. Wyczuwalne są delikatne tony świeżo opiekanego białego chleba, przełamane nutą marmolady. Całość uzupełniają subtelne akcenty starożytnych wyrobów ze skóry i pergaminu, nadając całości charakteru i głębi.
Niebywale gładkie i aksamitne w odczuciu. Słodycz destylatu i pikantność hiszpańskiego dębu łączą się, tworząc złożony, intrygujący smak, który ewoluuje w kieliszku.
Whisky single malt od Dalmore. Spędziła ona 12 lat w beczkach. 10 lat spędziła w beczkach po bourbonie, aby następnie 2 lata leżakować w beczkach po Sherry Oloroso oraz Pedro Ximenez Proces ten nadaje jej wyjątkowego charakteru cytrusów, czekolady z elementami wanilii.
Edradour Caledonia wykazuje szczególnie intensywne nuty sherry. Spędził 42 miesiące w ekskluzywnych beczkach po sherry Oloroso. Caledonia została nazwana na cześć piosenki o tym samym tytule, którą wykonał znany szkocki muzyk Dougie MacLean.
Ta 10-letnia whisky Whitlaw jest częścią serii Signatory Vintage. Dojrzała w beczkach po sherry Pedro Ximénez pierwszego napełnienia oraz beczkach po sherry Oloroso drugiego napełnienia, jest butelkowana z mocą 46% obj. i nie jest barwiona. Charakteryzuje się szczególnie łagodnym smakiem i jest więc również odpowiednia dla początkujących. Wszystkie butelki tej serii zawierają precyzyjne informacje o datach destylacji i butelkowania oraz rodzajach beczek.
Ta wykwintna 12-letnia whisky single malt pochodzi z renomowanej destylarni Loch Lomond, która wzięła swoją nazwę od zapierającego dech w piersiach jeziora, które zdobi pobliski krajobraz, znany ze swojego spokojnego piękna i bogatego folkloru. Położona w sercu szkockich wyżyn, Loch Lomond nie tylko inspiruje destylarnię, ale także odzwierciedla głęboką więź z naturą i rzemiosłem.
Charakteryzująca się głęboko owocową esencją, ta whisky jest produkowana z destylatów leżakowanych w trzech różnych rodzajach beczek: bourbon, beczkach do ponownego napełniania i beczkach ponownie zwęglonych. Ta wyjątkowa kombinacja, obok mistrzowskiego kunsztu Mistrza Destylarni Michaela Henry'ego, daje w efekcie whisky o niezwykłej równowadze i złożoności.
To najwyższej jakości whisky typu single grain, która została stworzona wyłącznie ze słodu jęczmiennego. Whisky ta dojrzewała w beczce z amerykańskiego dębu co nadało jej owocowego aromatu z nutami Vanilli. W smaku whisky ta jest słodka i orzeźwiająca z nutami tropikalnych owoców.
Seria Cask Craft autorstwa destylarni Murray McDavid to sposób by pokozać wpływ finiszowania w różnych beczkach na whisky.
Prezentowana whisky została zrobiona przez destylarnie Inchgower znajdującą się w regionie Speyside. Została ona stworzona przy użyciu nietorfowego destylatu i finiszowana w beczcze po wzmacnianym winie Madeira.
Whisky ta charakteryzuję się bogatym aromatem kwiatowo-owocowym, w szczególności wyróżniają się owoce z sadu.
Glenallachie to Szkocki Single Malt, który przez pierwsze 8 lat leżakował w beczkach po Bourbonie, a następnie na prawie 4 lata został przelany do beczek po Portugalskim, słodkim winie Moscatel.
W smaku odczujemy nuty czekolady połączonej z winogronami, śliwką oraz owocami z sadu.
Whisky zabutelkowana z mocą 48% bez dodatku barwników.
Destylowana w Glen Keith w maju 1997 roku, ta single malt whisky dojrzewała przez kolejne dwadzieścia cztery lata w dwóch beczkach typu hogshead. W kwietniu 2022 roku beczki zostały otwarte przez zespół Signatory, który niezależnie wypuścił łącznie 518 butelek w ramach kolekcji Cask Strength Collection.