Pełny, jedwabiście gładki single malt od Glenmorangie, finiszowany w beczce po porto Quinta Ruban, tworzącej bogaty, czekoladowy smak. Delikatne aromaty pomarańczy sewilskich i orzechów włoskich przechodzą w bogatą ciemną czekoladę, drzewo sandałowe i pikantny pieprz. Na podniebieniu początkowo nuty miętowej czekolady, orzechów włoskich i pomarańczy przechodzą w rozkosz turecką i letnie kwiaty.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Amrut Distillery
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Dalmore
- Elements of Islay
- Glenallachie
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Macallan
- The Whistler
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
- Gin
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
BenRiach 1994 Single Malt
24-letnia whisky od BenRiach, do beczki trafiła 15 lipca 1994, zaś butelkowana była w 2019 roku. Leżakowania w beczce nr 6500. Edycja limitowana do 299 butelek.
Zobacz także
Nawet własciciel destylarni Glenfarclas uważa, że stworzona przez nich 15 letnia Single Malt jest świetnym reprezentantem tego o co w Single Maltach chodzi.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Przedstawiamy Glenallachie 11-letnią z edycji Small Batch #8 z 2012 roku, wydaną w 2024 roku. Ta szkocka whisky jest świadectwem kunsztu i zaangażowania destylarni Glenallachie, znanej ze swojego innowacyjnego podejścia do produkcji whisky. Starzona w starannie dobranych beczkach po sherry Oloroso, oferuje wyjątkowy profil smakowy, który ukazuje charakterystyczny wpływ sherry, butelkowany przez Signatory Vintage z mocą 48,2%
Whisky typu single malt powstała w destylarni Fettercairn w 2009 roku, ten single malt z pojedynczej beczki dojrzewał w beczce typu hogshead przez 13 lat. Whisky z regionu Highland została zabutelkowana przez Wemyss Malts i otrzymała żartobliwą nazwę Tête-À-Tête, aby odzwierciedlić zawartość whisky, która według etykiety „wymaga Twojej uwagi”. Limitowana edycja tylko 222 butelek.
Ta 10-letnia whisky Whitlaw jest częścią serii Signatory Vintage. Dojrzała w beczkach po sherry Pedro Ximénez pierwszego napełnienia oraz beczkach po sherry Oloroso drugiego napełnienia, jest butelkowana z mocą 46% obj. i nie jest barwiona. Charakteryzuje się szczególnie łagodnym smakiem i jest więc również odpowiednia dla początkujących. Wszystkie butelki tej serii zawierają precyzyjne informacje o datach destylacji i butelkowania oraz rodzajach beczek.
Whisky typu Islay. Charakteryzuje się typowo dymnym, torfowym aromatem.
Smokehead to Single Malt Whisky z Islay, która jest atakiem na Twoje zmysły. Smokehead jest dla tych, którzy palą tradycję i unikają szarości. Jest to wielokrotnie nagradzana whisky, która jest tak odważna w smaku, jak i w postawie.
Whisky finiszowana w beczkach po Karaibskim Rumie, eksplozja dymnych aromatów przełamanych słodyczą Rumu z wyraźnymi nutami Vanilli.
Szkocka whisky z destylarni Kingsbarn, która znajduję się w regionie Lowland. Whisky ta została stworzona wyłącznie przy użyciu beczek po wzmacianym winie typu Sherry z regionu Jerez. Whisky ta w smaku charakteryzuję się łagodnością z wyczuwalnami aromatami owoców takich jak ananas oraz maślanych ciast
Szkocka whisky typu blended. Charakteryzuje się bursztynowym kolorem oraz miodowo, dymnym aromatem. Wyczujemy w nim nuty skór,y owoców prosto z sadu, a także słodkiego miodu.
Monkey Shoulder Blended Malt to połączenie trzech whisky single malt z regionu Speyside – Glenfiddich, Balvenie i Kininvie, dojrzewających w beczkach po bourbonie. Owocowe aromaty łączą się, tworząc gładką, kremową szkocką whisky o wyjątkowej słodyczy.
Whisky Single Malt z edycji Vintage Casks z Destylarni znajdującej się nad brzegiem rzeki Tummel, jednej z najstarszych destylarni Blair Athol.
Whisky dojrzewana w beczkach po Bourbonie. W smaku zaczyna się od miodu, który przechodzi w pikantną nutę z charakterystycznymi dębowymi Taninami.
Whisky wypuszczone o mocy beczki 54,5%ABW.
Whisky charakteryzująca się aromatem pełnych świeżych owoców połączonych z nutami wanilii oraz ziół. W smaku wyczujemy elementy ziół, pieprzu oraz miodu. Wszytko to zakończy średnio długi finisz. Całość w zestawie ze szklankami o tulipanowym kształcie, które pozwalają skupić wszystkie aromaty przy nosie, dla lepszych doznań.
Ta 18-letnia, należąca do gamy Glenmorangie Prestige Range, spędziła pierwsze 15 lat w beczkach po bourbonie z białego dębu amerykańskiego. Po tym czasie 30% zostało przeniesione do beczek po sherry Oloroso, gdzie spędziła swoje ostatnie dni, reszta pozostała w beczkach po bourbonie. Po upływie łącznie 18 lat whisky została ponownie połączona w całość i zabutelkowana z mocą 43%. Gęsty, kremowy i owocowy single malt prezentowany w cudownie eleganckiej butelce. Z pewnością wygląda prestiżowo.
Seria Cask Craft autorstwa destylarni Murray McDavid to sposób by pokozać wpływ finiszowania w różnych beczkach na whisky.
Prezentowana whisky została zrobiona przez destylarnie Tullibardine znajdującą się w regionie Highland. Zostałą ona stworzona przy użyciu nietorfowego destylatu i finiszowana w beczkach po Sherry typu Pedro Ximenez oraz Oloroso.
Całość daję kremowy smak z nutami orzechów i pomarańczy.
Whisky single malt ze szkockiego regionu Highland od destylarni Loch Lomond. Z każdym łykiem towarzyszą nam nuty owocowe oraz lekka słodycz wanilii.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca w nadmorskich beczkach. Aromaty nugatu, miodu oraz pomarańczowych cukierków. Finisz średni pozostawiający na podniebieniu smak goździków i wanilii
Torfa to staronordycka nazwa torfu lub torfu, więc nic dziwnego, że to pierwsze wydanie torfowego single malta Glenglassaugh. Słód jest wędzony do poziomu fenolu 20 ppm, który jest stosunkowo umiarkowany w porównaniu z niektórymi torfowymi potworami dostępnymi w dzisiejszych czasach.
10-letni single malt idealny zarówno dla nowicjuszy, jak i koneserów whisky. The Original jest najprawdziwszą definicją stylu Glenmorangie - elegancki i kwiatowy, miękki, łagodny i kremowy.
Destylowany w najwyższych destylarniach w Szkocji, ten single malt charakteryzuje się miękkością i złożonością - przyjemny paradoks, który pomógł tej mieszance ustanowić wysoką poprzeczkę dla whisky z Highland.