- Obecnie brak na magazynie
Glenglassaugh Evolution została stworzona przy połączeniu trunków dojrzewających w beczkach pierwszego napełnienia po Tennnessee whisky.
Whisky po dojrzewaniu w beczkach po bourbonie i czerwonym winiena kilka miesięcy trafiała do beczek po Sherry Oloroso.
Aromaty karmelu i toffi, z nutami orzechów, sherry, mlecznej czekolady i miodu. Krągła w smaku kremowa z odrobiną słodyczy i wyczuwalnymi nutami śliwek, wiśni, pomarańczy, orzecha włoskiego, czekolady, miodu i pieprznej dębiny. Finisz rozgrzewający z nutami przypraw korzennych, sherry i karmelu.
Glenglassaugh Evolution została stworzona przy połączeniu trunków dojrzewających w beczkach pierwszego napełnienia po Tennnessee whisky.
Blend składający się z ponad 30 innych destylatów. Wyczujemy w niej nuty słodyczy, połączonej z aromatami drewna czy nawet przypraw.
Whisky typu single malt stworzona w Szkocji w destylarni Dalmore. Pierwsze 14 lat spędziła w beczkach z amerykańskiego dębu, aby następne 4 lata spędzić w beczkach po Sherry, które samo w sobie miało 30 lat. Wyczujemy w niej elementy czekolady, wanilii a także kandyzowanych owoców. Finisz długi, lekko cytrusowy.
Wyjątkowa whisky o nietuzinkowym sposobie leżakowania. Alkohol na początku trafia do beczek po bourbonie z dębu amerykańskiego, by następnie leżakować w beczkach dziewiczych beczek kintsugi z 200 letniego szkockiego dębu potem do beczek z dębu japońskiego oraz amerykańskiego aby na końcu trafić do beczek po winie amarone. Łącznie whisky ta spędza w beczkach 15 lat, co nadaje jej niesamowitego charakteru. Wyczuwalne nuty cytrusów, czekolady czy chociażby owoców.
Dla miłośników torfu, Ardbeg 10 Year Old jest prawdopodobnie najwyższej jakości single maltem na rynku i destylarnią, którą wielu koneserów z Islay wybrałoby jako swoją ulubioną. Wir torfowych i złożonych słodowych smaków.
Whisky, której moc ponad 57% mocy ukazuje, że zabutelkowana została z mocą beczki. Owe były po Pedro Ximenez oraz Sherry Oloroso oraz po winach z Hiszpańskiego regionu Rioja i Virgin Oak. Dzięki temu whisky to uraczyć może smakiem oraz aromatem przypraw, kakao, rodzynek a nawet toffi.
Jest to single malt, który doskonale oddaje charakter whisky z Islay, pełen nut słonego torfu, toffi, prażonego cynamonu, papryki, suszonych owoców cytrusowych, owsianych ciasteczek, chrupiącego słodu, solonego karmelu i opalanego dębu.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Whisky typu Islay Ardbeg WEE BEASTIE,
- Miód pszczeli z lubuskiej pasieki 250g,
- świąteczna herbata.
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Johnnie Walker Black Label to prawdziwa ikona. Mistrzowskie połączenie pojedynczych destylatów zbożowych oraz z jęczmienia z całej Szkocji, starzonych przez co najmniej 12 lat. Efektem jest ponadczasowy klasyk o głębi i zrównoważonym smaku. Pij go z lodem, czysty lub w drinku Highball.
Picie Nectar d'Or jest jak wysłanie zmysłów na wakacje do francuskiej cukierni, gdzie powietrze wiruje od słodkich zapachów, zrównoważonych delikatnym uderzeniem przypraw.
Ta whisky narodziła się z pamięci o wejściu po raz pierwszy do cukierni. Chodzi o ten pierwszy moment, kiedy Twoje zmysły są rozkosznie przytłoczone, wdychasz słodkie zapachy i chciałbyś wziąć kęs każdego kremowego, puszystego smakołyku, który widzisz. W Nectar D'Or możesz spróbować tego wszystkiego.
Longrow Peated to ponadczasowa whisky, dojrzewająca w połączeniu beczek po bourbonie i sherry. W nosie zachwyca zachwycającymi aromatami kremu waniliowego, przypalonych pianek, ziół i soczystych owoców. Podniebienie prezentuje niezwykłą równowagę, szczycąc się gładkim i kremowym smakiem z delikatnymi nutami dymu torfowego, wanilii, zwęglonego drewna i subtelnymi akcentami medycznymi.
Finisz utrzymuje się z urzekającą esencją dymu torfowego, a whisky jest prezentowana w swoim naturalnym kolorze bez filtracji na zimno, gwarantując autentyczne wrażenia smakowe, które oddają hołd bogatemu dziedzictwu Springbank Distillery.
12 letni Szkocka Single Malt z desylarni Loch Lomond wyróznia się mocno owocowym aromatem. Producent chawli się, że Inchmurrin to jedna z najśłodszych, najłagodniejszych i najbardziej owocowych whisky z ich destylarni.
Szkocka whisky typu single malt w mniejszym wydaniu o pojemności 200ml. Whisky ta w pierwszym etapie leżakowała w beczkach po Bourbonie, aby następnie 12 miesięcy spędzić w beczkach po Sherry. W zestawie ze szkłem o tulipanowym kształcie, który idealnie nadaje się do degustacji skupiając wszystkie aromaty przy nosie.
14-letnia whisky typu single grain z Port Dundas, niezależnie butelkowana przez Signatory. Whisky została wydestylowana w sierpniu 2008 roku i przelana do dwóch beczek po sherry oloroso drugiego napełnienia, gdzie dojrzewała aż do butelkowania w maju 2023 roku, bez dodatku barwników ani filtracji na zimno.
Aromaty karmelu i orzechów w akompaniamencie dymu charakterystycznego dla Ardbega. Na finiszu pojawią się również słodkie przyprawy korzenne.
Szkocka Single Malt zabutelkowana z mocą aż 58,4%. Skromna etykieta skrywa wyjątkowy charakter.
Highland Mist to subtelna szkocka whisky typu blended, która urzeka bogactwem aromatów i smaków. Już przy pierwszym kontakcie z nosem można wyczuć słodkie, owocowe nuty z kremowymi akcentami, delikatnie otulone miękkim dymem. Smak tej whisky to harmonijne połączenie brzoskwiniowej i gruszkowej słodyczy, które tworzą karmelową głębię. Finisz jest doskonale zbalansowany, a jednocześnie złożony, oferując długie, gładkie zakończenie z przyjemnym efektem rozgrzewającym.