Loch Lomond Original to wyjątkowo delikatna, pełna i łatwa do picia whisky single malt bez określenia wieku. Charakteryzuje się słodkimi nutami miodu i cytrusów oraz delikatnym akcentem dymu na finiszu. Leżakowana w trzech typach beczek: po Bourbonie, refill i ponownie wypalanych.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Amrut Distillery
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Dalmore
- Elements of Islay
- Glenallachie
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Macallan
- The Whistler
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
- Gin
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
GlenDronach Aged 12 Years
Wyjątkowa single malt whisky stworzona w stylu tzw. Richly Sherried Style. Dojrzewała przez minimum 12 lat w beczkach po sherry Oloroso i Pedro Ximenez.
W smaku wyczuwalne rodzynki, suszona śliwka, czekolada oraz nuty dębu. Aromat typowy dla sherry, czyli suszone owoce, wanilia czy czekolada z nutami imbiru i cynamonu. Whisky ta nie jest filtrowana na zimno ani barwiona karmelem. Urzeka bogactwem smaków i aromatów.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Dalmore Vintage 2007 to whisku, której stwórcy starannie podeszli do kwestii leżakowania. Wyjątkowość tego alkoholu spowodowana jest faktem, iż finiszowana była ona w beczkach z amerykańskiego dębu po Bourbonie, sherry Matusalem, sherry Marsala, sherry Amorosso oraz sherry Apostoles. Łącznie ten proces zajął 15 lat, dzięki czemu uzyskała ona wyjątkowy charakter.
Whisky z regionu Highland. Owocowo-kwiatowy aromat i smak. Całość tego 10-letniego Whisky jest bogata w smaku, a jednoczenie łagodna do picia.
To najwyższej jakości whisky typu single grain, która została stworzona wyłącznie ze słodu jęczmiennego. Whisky ta dojrzewała w beczce po Bourbonie co nadało jej owocowego aromatu z nutami Vanilli, a suszenie Torfem sprawia że w smaku wyczujemy dymne aromaty.
Szkocka Single Malt wydana na 185-lecie rozpoczęcia pracy destylarni Glenfarclas. Edycja limitowana do 6000 butelek.
Ta whisky to misterny portret elegancji i głębokiego smaku, ukoronowany przez lata staranności destylacyjnej w sercu Speyside. Wyjątkowa destylarnia, wzniesiona na fundamentach historii nad rzeką Isla, odkrywa w swojej limitowanej edycji sekrety, które kształtują jej niepowtarzalny charakter.
Aromat otwiera delikatna nuta brzoskwini, spleciona z waniliowym akcentem i słodkim toffi, zapraszając każdego na przyjemną podróż przez letnie ogrody owoców. Smak to prawdziwy festiwal tropikalnych owoców, w którym soczystość ananasa i mango współistnieje z subtelną nutą prażonych migdałów, nadając destylacji niezwykłą głębię i złożoność.
Finisz jest długi i niezwykle gładki, z delikatną nutą skórkową, która kończy degustację w harmonijnym akordzie.
Whisky z regionu Highland. Wyczuwalne nuty słodyczy z akcentami cytrusów.
3-letnia szkocka whisky typu blend. Mieszanka wyselekcjonowanych whisky przez sprawdzonych mistrzów. Piękny bursztynowy kolor w połączeniu z nutami palonej kawy. Idealna dla koneserów whisky, jak i dla początkujących miłośników whisky.
Whisky single malt z regionu Campbeltown dojrzewająca przez minimum 10 latw beczkach pierwszego napełnienia po Bourbonie. W aromacie znajdziemy charakterystyczne nuty dla tego regionu takie jak cytrusy, jabłka oraz odrobina dębiny.
Finisz długi i gładki.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca w nadmorskich beczkach. Aromaty nugatu, miodu oraz pomarańczowych cukierków. Finisz średni pozostawiający na podniebieniu smak goździków i wanilii
Ta whisky to wyjątkowa oferta z legendarnego serca Speyside, które ożyło po długiej przerwie, wzbudzając nowe zainteresowanie. Destylarnia, pierwsza zbudowana w XX wieku w tym regionie, mieści się na brzegu rzeki Isla, otoczona nieskażoną wodą, co czyni jej produkty wyjątkowo czystymi i wyjątkowymi.
Smak pełny jest krówki waniliowej, toffi, oraz grzanki z dżemem truskawkowym, marcepanu i nutki zielonego pieprzu, zaczyna się od delikatnych nut pomarańczy i moreli.
Finisz jest długi, zdominowany przez smaki miodu, wanilii i rodzynek w czekoladzie, pozostawiając niezapomniane wrażenie na podniebieniu.
Whisky typu single malt powstała w destylarni Fettercairn w 2009 roku, ten single malt z pojedynczej beczki dojrzewał w beczce typu hogshead przez 13 lat. Whisky z regionu Highland została zabutelkowana przez Wemyss Malts i otrzymała żartobliwą nazwę Tête-À-Tête, aby odzwierciedlić zawartość whisky, która według etykiety „wymaga Twojej uwagi”. Limitowana edycja tylko 222 butelek.
Smokehead to Single Malt Whisky z Islay, która jest atakiem na Twoje zmysły. Smokehead jest dla tych, którzy palą tradycję i unikają szarości. Jest to wielokrotnie nagradzana whisky, która jest tak odważna w smaku, jak i w postawie.
Whisky finiszowana w beczkach po Karaibskim Rumie, eksplozja dymnych aromatów przełamanych słodyczą Rumu z wyraźnymi nutami Vanilli.
Whisky single malt, początkowo leżakowana w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia, następnie leżakowana w beczkach po sherry Pedro Ximenez przez około 12 miesięcy.. Rezultatem jest doskonale zbilansowane połączenie słodyczy, pikanterii i smaku typowego dla whisky Campbelltown.. Zapachy obejmują krem karmelowy, toffi, miód, karmelowe owoce, jabłko, brzoskwinię i morską bryzę.. Początkowy smak jest słodki z nutami wanilii i solonego karmelu.. Wpływy morskie szybko rozwijają się w bogate, pikantne i owocowe smaki karmelizowanych owoców, toffi i krówek.. Na finiszu ciepłe nuty wanilii, dębu i przypraw..
Whisky pochodząca z regionu Lowland w Szkocji.
To najwyższej jakości whisky typu single grain, która została stworzona wyłącznie ze słodu jęczmiennego. Whisky ta dojrzewała w beczce z amerykańskiego dębu co nadało jej owocowego aromatu z nutami Vanilli. W smaku whisky ta jest słodka i orzeźwiająca z nutami tropikalnych owoców.