- Nowy
Dla miłośników torfu, Ardbeg 10 Year Old jest prawdopodobnie najwyższej jakości single maltem na rynku i destylarnią, którą wielu koneserów z Islay wybrałoby jako swoją ulubioną. Wir torfowych i złożonych słodowych smaków.
Ardbeg 8-letni For Discussion to nowa edycja członkowska, dostępna tylko dla członków Komitetu, która bada unikalne podejście do maturacji. Dojrzewający w beczkach po sherry, ta whisky oferuje wyraźny kontrast w stosunku do flagowego Ardbeg 10-letniego, który jest w całości dojrzewany w beczkach po bourbonie.
Dr. Bill Lumsden, dyrektor ds. destylacji i kreacji whisky w Ardbegu, starał się wyobrazić, jak mogłaby wyglądać flagowa wersja Ardbega w „alternatywnej rzeczywistości”. Choć maturacja w beczkach po sherry nie jest nowością dla marki, co widać w edycjach limitowanych oraz w Ardbeg An Oa, całkowicie sherry-maturowany whisky z podaniem wieku to pierwszy taki przypadek, co czyni tę edycję szczególnie godną uwagi. Przyszłość tej whisky w podstawowej ofercie Ardbega pozostaje do zobaczenia.
Dla miłośników torfu, Ardbeg 10 Year Old jest prawdopodobnie najwyższej jakości single maltem na rynku i destylarnią, którą wielu koneserów z Islay wybrałoby jako swoją ulubioną. Wir torfowych i złożonych słodowych smaków.
Ardbeg Corryvreckan bierze swą nazwę od słynnego wiru, który znajduje się na północ od Islay, gdzie tylko najodważniejsze dusze ośmielają się zapuszczać. Pod powierzchnią tego pięknie zbalansowanego dramatu czają się wirujące aromaty i potoki głębokiego, torfowego, pieprznego smaku. Podobnie jak sam wir, Corryvreckan nie jest przeznaczony dla osób o słabym sercu! Nagrodzona jako The World's Best Single Malt w 2010 roku przez World Whiskies Awards.
Whisky po dojrzewaniu w beczkach po bourbonie i czerwonym winiena kilka miesięcy trafiała do beczek po Sherry Oloroso.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca w nadmorskich beczkach. Aromaty nugatu, miodu oraz pomarańczowych cukierków. Finisz średni pozostawiający na podniebieniu smak goździków i wanilii
Chivas Regal to marka, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym wydaniu mamy do czynienia z whisky, która leżakowała przez niemalże 13 lat. Dojrzewała ona w beczkach po sherry Olorosso pierwszego napełnienia.
Tropikalna ekspresja z The Glenlivet, w przypadku Caribbean Reserve część whisky została finiszowana w beczkach po karaibskim rumie. Delikatny smak i aromat, duża doza słodyczy. Nuty owoców tropikalnych, kokosa i wyraźnego dębu.
Butelka 16-letniej whisky Fettercairn z 2023 roku to czwarte wydanie tego trunku, które prezentuje rzemiosło i dziedzictwo destylarni Fettercairn. Dojrzewała przez 16 lat w mieszance beczek po porto i bourbonie. Przedstawiana whisky ma tropikalne nuty z dojrzałymi aromatami owoców jagodowych, słodkimi kwiatami i nutami czekolady. Finisz bogaty w jeżyny i maliny przeplata się z naturalnymi nutami wanilii i karmelu.
Przystępna Whisky z destylarni Loch Lomond. Stworozna z destylatów, które leżakowały w dębowych beczkach.
Aromaty karmelu i orzechów w akompaniamencie dymu charakterystycznego dla Ardbega. Na finiszu pojawią się również słodkie przyprawy korzenne.
Loch Lomond Single Grain to elegancka szkocka whisky o pełnym smaku zboża i gładkości, która sprawia, że jest niezwykle łatwa do picia. Charakteryzuje się wyraźnym smakiem miękkich owoców i kremowej wanilii, z nutami dymu i torfu.
Ośmioletnia Szkocka whisky Single Malt z legendarnej destylarni Glenfarclas . Glenfarclas 8 Year Old skłania się bardziej w kierunku bogatego w złoty jęczmień.
Whisky Single Malt z edycji Vintage Casks z Destylarni znajdującej się nad brzegiem rzeki Tummel, jednej z najstarszych destylarni Blair Athol.
Whisky dojrzewana w beczkach po Bourbonie. W smaku zaczyna się od miodu, który przechodzi w pikantną nutę z charakterystycznymi dębowymi Taninami.
Whisky wypuszczone o mocy beczki 54,5%ABW.
Ta 10-letnia whisky Whitlaw jest częścią serii Signatory Vintage. Dojrzała w beczkach po sherry Pedro Ximénez pierwszego napełnienia oraz beczkach po sherry Oloroso drugiego napełnienia, jest butelkowana z mocą 46% obj. i nie jest barwiona. Charakteryzuje się szczególnie łagodnym smakiem i jest więc również odpowiednia dla początkujących. Wszystkie butelki tej serii zawierają precyzyjne informacje o datach destylacji i butelkowania oraz rodzajach beczek.
Whisky, która leżakowana była w beczkach z amerykańskiego dębu następnie finiszowana w beczkach po Sherry Oloroso. Jest to Blend kilku Single Maltów z regionu Speyside. Słodko-owocowe nuty z lekkim dymem na finiszu.
Ĺatwa do picia whisky od ludzi stojących za Sheep Dip, nazwana tak podobno dlatego, że jest "miękka jak świński nos". Jest to mieszanka z dużą zawartością słodu i młodzieńczą, owocową nutą.
Whisky z Campbeltown, dojrzewająca w beczkach pierwszego napełnienia po bourbonie, delikatnie torfowa w smaku.
W skład tego zestawu wchodzą trzy małe buteleczki wyjątkowych, dwunastoletnich whisky typu single malt. Pikantna i dymna "Inchmoan", świetnie zrównoważona "Since 1814" oraz delikatnie słodka i owocowa "Inchmurrin".
Whisky single malt, początkowo leżakowana w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia, następnie leżakowana w beczkach po sherry Pedro Ximenez przez około 12 miesięcy.. Rezultatem jest doskonale zbilansowane połączenie słodyczy, pikanterii i smaku typowego dla whisky Campbelltown.. Zapachy obejmują krem karmelowy, toffi, miód, karmelowe owoce, jabłko, brzoskwinię i morską bryzę.. Początkowy smak jest słodki z nutami wanilii i solonego karmelu.. Wpływy morskie szybko rozwijają się w bogate, pikantne i owocowe smaki karmelizowanych owoców, toffi i krówek.. Na finiszu ciepłe nuty wanilii, dębu i przypraw..