Moszcz poddano mętnej fermentacji w beczkach z francuskiego dębu z dodatkiem wyselekcjonowanych drożdży w temperaturze od 14°C do 16°C. Następnie wino dojrzewało sur lie przez osiem miesięcy we francuskim dębie. Aby zachować świeżość i silną obecność owoców, wino nie zostało poddane fermentacji malolaktycznej.


Wino o jasnozłotej, żółtej barwie. W bukiecie wyczuwalne są intensywne aromaty brzoskwiń, miodu, bananów i łagodnej wanilii. Na podniebieniu jest to żywe, pełne wino, z nutami cytrusów i pigwy oraz delikatnym mineralnym finiszem.


Wino to można podawać do owoców morza, tłustych ryb, sałatek, ceviche, białego mięsa i makaronów. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze od 10°C do 12°C.

Opis

Pojemność
0.75l
Zawartość Alkoholu
13,5%

16 innych produktów w tej samej kategorii: