- -10%
- Obecnie brak na magazynie
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Piedemonte Chardonnay to wino pełne aromatów - egzotyczne owoce przeplatają się z nutami białych kwiatów. W ustach świeże i przyjemne, z idealnie zbalansowaną kwasowością.
Złożony, intensywny i owocowy z nutami banana, dojrzałej gruszki i jabłka. Wyczuwalne są również aromaty miodu i wanilii.
Na podniebieniu jest pełne, satynowe i kremowe z nutami dojrzałych owoców i miodu, co sprawia, że jest to przyjemne wino z długim finiszem.
Doskonale pasuje do ryb, wędzonek i pasztetów.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Piedemonte Chardonnay to wino pełne aromatów - egzotyczne owoce przeplatają się z nutami białych kwiatów. W ustach świeże i przyjemne, z idealnie zbalansowaną kwasowością.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
Słomkowy kolor z zielonymi odcieniami. Aromat świeży, intensywny i owocowy z delikatnymi nutami ziołowymi. Orzeźwiający smak z posmakiem tropikalnych owoców.
Amerykańska whiskey, wyprodukowana w 80% z kukurydzy, mieszanki żyta, pszenicy i odrobiny słodu jęczmiennego oraz miejscowej wody z Tennessee. Czysty, jasny, zdecydowany, o mocy 64% - taki powinien być moonshine. Niebieski kolor płomienia jest dowodem na wysoką jakość alkoholu.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane w Toscanii we Włoszech.
Wódka klasy premium. Wytwarzana z pszenicy pochodzącej z Bieszczad. Cały proces produkcji ma miejsce w Polsce, a producentem są Zakłady Pernod Ricard w Zielonej Górze. Delikatna w smaku z łagodną, przyjemną do picia teksturą. Długi, dość mocno wyczuwalny finisz na końcu.
Prezentowany egzemplarz dostępny jest w pojemności 1,75l.
To zachwycające półsłodkie Lambrusco to harmonijne połączenie Lambrusco Marani (55%), Lambrusco Salamino (40%) i Ancellotta (5%). Znane ze swojego żywego i musującego charakteru.
Lambrusco to musujące czerwone wino pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna, słynącego z zabawnych bąbelków i orzeźwiającego smaku.
Urzekający rubinowy kolor przyciąga wzrok, a intensywny aromat przepełniony jest słodkimi, dojrzałymi nutami owoców, przede wszystkim malin i truskawek.
Na podniebieniu Lambrusco jest zarówno pełne, jak i gładkie, zapewniając słodki, owocowy finisz, który zachwyca.
Jego bardzo jasna barwa, skrywa bukiet pełen aromatów oraz smaku starannie dobranych przypraw. Wyczujemy w nim wyraźne nuty jabłek oraz karmelu w delikatnym akompaniamencie wanilii.
Ouzo to grecki aperitifi, z posmakiem anyżu. Najczęściej podawany z wodą, zmienia on wtedy barwę na mlecznie białą.
Rum, który ma oddać piękno cudownych wysp Fidżi, które są domem dla trzciny cukrowej, z której rum jest wytwarzany. Leżakowanie rumu w dwóch beczkach nadaje mu wyjątkowego charakteru. Aromat bogaty w nuty owoców oraz ziół a nawet dymu. W smaku uraczy nas również owocami podobnymi, jak w aromacie w atom pacniamaencie miodu, słodkich krówek czy kokosa. Pijąc ten rum możemy poczuć się, jak na rajskiej plaży.
Wino prowansalskie o jasnoróżowym kolorze, ale z odpowiednią strukturą, która towarzyszy jedzeniu, oferuje nuty jabłka, różowego grejpfruta i dzikiej róży, z odrobiną mineralności i przyjemnym chwytem na podniebieniu.
Stworzony z myślą o długich wędrówkach po górach oraz mroźnych górskich wieczorach. Niesamowitego smaku nadaje mu miód z polskich pasiek.
Wino wyprodukowane w winnicy Miłosz w województwie Lubuskim. Powstało ono ze szczepu Zweigelt. To wyjątkowe czerwone wino, które emanuje charakterem i głębokimi aromatami. Zaskakuje od pierwszego łyku intensywnymi nutami ciemnych owoców leśnych, t.j. czarna porzeczka i jagody, ale także czereśnie, przeplatanymi delikatnymi akcentami czarnej czekolady oraz kawy. W ustach jest pełne, harmonijne i eleganckie, z wyraźną strukturą tanin i długim, przyjemnym finiszem.
To wino z Republiki Południowej Afryki charakteryzuje się kuszącą cytrynowożółtą barwą ze złotymi refleksami. Otwiera się żywymi aromatami owoców tropikalnych, takich jak ananas i żółty melon, wzmocnionymi delikatnymi nutami orzechów laskowych, prażonych migdałów i nutą wanilii.
Na podniebieniu jest dobrze zbudowane i okrągłe, prezentując płynną integrację dębu z zachwycającą równowagą świeżości owoców. Smaki owoców tropikalnych i soku gruszkowego pięknie łączą się z orzechowymi, maślanymi nutami wanilii, prowadząc do satysfakcjonującego, trwałego finiszu.
Po fermentacji wino krótko dojrzewa na osadzie, przy czym większość dojrzewa w drewnianych zbiornikach przez 7 miesięcy. Dojrzewanie to obejmuje mieszankę nowych i wielokrotnego użytku zbiorników o różnych rozmiarach.
Likier wyprodukowany we Włoszech. Jego smak jest efektem połączenia jabłek słodkich jak i kwaśnych. W smaku wyczujemy również cynamon dodany dla urozmaicenia, który świetnie komponuje się ze smakiem zielonych jabłek.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Różowe wino Whispering Angel The Palm,
- Miód pszczeli z lubuskiej pasieki,
- Herbata owocowa,
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Koniaki VS (leżakowane przez co najmniej dwa lata w beczkach z francuskiego dębu) stanowią prawie połowę całej sprzedaży koniaków, a Hennessy VS jest zdecydowanym liderem na rynku w tej kategorii. Hennessy VS nie jest liderem sprzedaży ze względu na niższe ceny, ale raczej ze względu na jakość, marketing i rozpoznawalność marki.
**Aromat**
Bukiet prezentuje zachwycające słodkie nuty przyprawowe anyżu i cynamonu, uzupełnione subtelnymi nutami krwistej pomarańczy i soczystych dojrzałych migdałów. Mineralne niuanse ucieleśniają wyjątkowe terroir, a finisz wzbogacony jest aromatem dojrzałych migdałów.
**Smak**
Na podniebieniu znajdziesz harmonijną mieszankę dojrzałych, kandyzowanych owoców, przeplatających się z nutą słoności i akcentami cytrusowymi.
**Dania**
Doskonale komponuje się z Risotto alla Milanese oraz różnymi przysmakami z owoców morza.