- Nowy
Starzenie w amerykańskim dębie nadaje tej tequili warstwy półsłodkiej wanilii, owoców i przypraw, zachowując klasyczny, ziemisty smak agawy i prowadząc do dymnego wykończenia. Wyprodukowana w 100% z niebieskiej agawy.
Ilegal Anejo to niezwykły mezcal, który dojrzewa przez 13 miesięcy w połączeniu amerykańskiego i francuskiego dębu, konkurując z najlepszymi whisky i koniakami na świecie. Oferuje znakomitą gamę aromatów, z nutami klonu, goździków i gorzkiej pomarańczy, a na podniebieniu wyczuwalne są smaki ciemnej czekolady i słodkiej agawy. Ten mezcal jest bogaty, pełny i zaokrąglony, a jego smak jest znacznie delikatniejszy i gładszy w porównaniu do Reposado. Jego profil przypomina nieco bardziej rustykalne tequile, ale wyróżnia się intensywnym smakiem owoców Espadin. Dzięki procesowi starzenia, Ilegal Anejo jest doskonałym wyborem, aby podać go przyjaciołom, którzy twierdzą, że nie lubią mezcalu.
Starzenie w amerykańskim dębie nadaje tej tequili warstwy półsłodkiej wanilii, owoców i przypraw, zachowując klasyczny, ziemisty smak agawy i prowadząc do dymnego wykończenia. Wyprodukowana w 100% z niebieskiej agawy.
Tequila Olmeca Gold jest produkowana z błękitnych agaw w regionie Jalisco w sercu Meksyku.
Jack Daniel's to marka w sama w sobie. Historia tej whisky sięga roku 1866 roku. Whisky Bonded została stworzona wg. ustawy Bottled-in-Bond. Przez te wszystkie lata, Jack Daniels zdominował rynek jako przedstawiciel swojej dziedziny a jego logo rozpoznawalne jest na całym świecie.
Rocznik 2012 od Dom Perignon okazał się jednym z najlepszych roczników wyprodukowanych przez tego uznanego producenta. Po co najmniej ośmiu latach dopracowywaniu w piwnicach winiarskich, Szampan reprezentuje idealną równowagę Dom Perignon wraz z Pełnią harmonii. Niespotykana pogoda w roku 2012 sprawiła, że Dom Perignon z tego rocznika jest wyjątkowy.
Cointreau to alkohol, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Ten uznany, francuski likier jest nieodłącznym elementem wielu koktajli podawanych na całym świcie. Urzeka on swoim aromatem oraz smakiem skórki z pomarańczy.
Wódka awokado pochodzenia ukraińskiego, wytworzona z naturalnych składników. W smaku wyczujemy chleb żytni, ogórka oraz przede wszystkim znajdujące się na butelce awokado. Świeży smak z 40% zawartością alkoholu, zamknięty w ciekawie uformowanym szkle. Uniwersalny produkt, który nada się do picia do samodzielnie, jak i w różnego rodzaju drinkach. Schłodzona oraz w temperaturze pokojowej będzie smakowała tak samo dobrze.
Rum z rodowodem prosto z Karaibów. Wyprodukowany w Trynidadzie rum, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu. Tutaj w wersji o pojemności 50 ml.
Whisky single malt pochodząca z Indii. W nosie wyczujemy aromaty kokosa, imbiru a nawet prażonych orzechów czy dębu. W smaku zaskoczy nas dojrzałymi owocami, kakao oraz lekkim dymem.
Wino skomponowane aż z 5 rodzajów szczepów tj. Traminer, Pinot Gris, Kerling, Solaris, Muscateller. Lekkie, owocowe smaki, z których wyłaniają się jabłka, gruszki oraz brzoskwinie. Orzeźwienia dodają cytrusy oraz melon. Zrównoważony smak z nutą kwasowości.
Unikalna mieszanka czternastu składników roślinnych zawiera lawendę, pączki sosny, morwę i orzechy. Skórka pomarańczy, trawa cytrynowa i skórka limonki wnoszą żywe nuty cytrusowe. Tworzony ręcznie w destylarniach West End i Leith, jest to zachwycająco rześki gin z wyraźnie gładkim wykończeniem.
Wino to jest kupażem szczepów merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdod. Dojrzewało ponad rok dziewiczych beczkach, oraz z francuskiego dębu. W nosie bukiet pełen aromatów owoców, czekolady czy lukrecji. Zbalansowany i okrągły smak zakończony jest długim finiszem.
Wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych winogron, pochodzących tylko z jednego rocznika. Wytwarzane za pomocą metody polegającej na kilkukrotnym schładzaniu winogron do temperatury 0*C, a następnie jego moszczu i samego wina. Nadaje to Prosecco unikalny i niepowtarzalny smak.
Specjalna receptura produkcji opiera się na maceracji wybranych ziół, a następnie unikalnej destylacji tego maceratu w miedzianych kotłach nowoczesnej destylarni.
To właśnie wynosi Premium Absynt do kategorii ekskluzywnych trunków.
W każdym łyku towarzyszą nam aromaty wanilii miodu oraz cynamonu. Stworzony zgodnie ze starą, kaukaską tradycją.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Szampan Veuve Clicquot Rose,
- Herbata 50g,
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Smak herbat i czekolad może się różnić od przedstawionych na zdjęciu.
Cynamonki z dodatkiem cukru, pochodzące z Królewskiej restauracji Wierzynek
Oto 12-letnia whisky typu single malt z destylarni Secret Speyside (M), vintage 2011. Dojrzewała w beczkach po Oloroso sherry, a następnie została butelkowana przez Signatory. Ta edycja Small Batch #11 jest oferowana w mocy 48,2% ABV, bez dodatku koloru ani filtracji na zimno.
Włoskie, półwytrawne wino, pełne aromatów, głownie owoców tropikalnych. Owoce wyczuwalne również w smaku. Rześkie i smaczne.