- Obecnie brak na magazynie
Starzenie w amerykańskim dębie nadaje tej tequili warstwy półsłodkiej wanilii, owoców i przypraw, zachowując klasyczny, ziemisty smak agawy i prowadząc do dymnego wykończenia. Wyprodukowana w 100% z niebieskiej agawy.
Ilegal Anejo to niezwykły mezcal, który dojrzewa przez 13 miesięcy w połączeniu amerykańskiego i francuskiego dębu, konkurując z najlepszymi whisky i koniakami na świecie. Oferuje znakomitą gamę aromatów, z nutami klonu, goździków i gorzkiej pomarańczy, a na podniebieniu wyczuwalne są smaki ciemnej czekolady i słodkiej agawy. Ten mezcal jest bogaty, pełny i zaokrąglony, a jego smak jest znacznie delikatniejszy i gładszy w porównaniu do Reposado. Jego profil przypomina nieco bardziej rustykalne tequile, ale wyróżnia się intensywnym smakiem owoców Espadin. Dzięki procesowi starzenia, Ilegal Anejo jest doskonałym wyborem, aby podać go przyjaciołom, którzy twierdzą, że nie lubią mezcalu.
Ilegal Anejo to niezwykły mezcal, który dojrzewa przez 13 miesięcy w połączeniu amerykańskiego i francuskiego dębu, konkurując z najlepszymi whisky i koniakami na świecie. Oferuje znakomitą gamę aromatów, z nutami klonu, goździków i gorzkiej pomarańczy, a na podniebieniu wyczuwalne są smaki ciemnej czekolady i słodkiej agawy. Ten mezcal jest bogaty, pełny i zaokrąglony, a jego smak jest znacznie delikatniejszy i gładszy w porównaniu do Reposado. Jego profil przypomina nieco bardziej rustykalne tequile, ale wyróżnia się intensywnym smakiem owoców Espadin. Dzięki procesowi starzenia, Ilegal Anejo jest doskonałym wyborem, aby podać go przyjaciołom, którzy twierdzą, że nie lubią mezcalu.
Starzenie w amerykańskim dębie nadaje tej tequili warstwy półsłodkiej wanilii, owoców i przypraw, zachowując klasyczny, ziemisty smak agawy i prowadząc do dymnego wykończenia. Wyprodukowana w 100% z niebieskiej agawy.
Tequila Olmeca Gold jest produkowana z błękitnych agaw w regionie Jalisco w sercu Meksyku.
Bies Whiskey Single Malt to efekt współpracy między Whisky Embassy a Ima Distillery, stworzony z myślą o polskim rynku. Powstała z 5-letniego irlandzkiego destylatu, którego część była finiszowana w Polsce. Nazwa "Bies" odnosi się do słowiańskiej mitologii, a motyw ćmy na etykiecie symbolizuje połączenie tradycji gorzelniczych Irlandii i Polski. To pierwsza whiskey w ofercie tej współpracy, prezentowana z dumą na polskim rynku.
Szampan, na którego etykiecie ujrzeć możemy charakterystycznego orzełka, który jest nawiązaniem od polskiego akcentu domu szampańskiego, w którym powstał. Wszytko to jest zasługą podporucznika Wojska Polskiego, Jackowiaka, który po wyjeździe do Francji w 1946 roku wraz z poznaną tam Panią Rodeau zaczął tworzyć szampany. W każdym łyku wyczujemy nuty cytrusowe z nutami drożdży charakterystycznymi dla tego szampana. Delikatnym bąbelką towarzyszy długi finisz.
Młode wino stworzone z dwóch czerwonych szczepów – rondo i regent – ręcznie zebranych we wrześniu 2024 roku. Wytworzone przy użyciu metody maceracji karbonicznej.
Likier o smaku mięty lodowej. Stworzony z krystalicznie czystej wody, najwyższej jakości spirytusu jęczmiennego, uzupełniony nutą delikatnej słodyczy.
Ta whisky to wyjątkowa oferta z legendarnego serca Speyside, które ożyło po długiej przerwie, wzbudzając nowe zainteresowanie. Destylarnia, pierwsza zbudowana w XX wieku w tym regionie, mieści się na brzegu rzeki Isla, otoczona nieskażoną wodą, co czyni jej produkty wyjątkowo czystymi i wyjątkowymi.
Smak pełny jest krówki waniliowej, toffi, oraz grzanki z dżemem truskawkowym, marcepanu i nutki zielonego pieprzu, zaczyna się od delikatnych nut pomarańczy i moreli.
Finisz jest długi, zdominowany przez smaki miodu, wanilii i rodzynek w czekoladzie, pozostawiając niezapomniane wrażenie na podniebieniu.
Naturalny miód pszczeli w połączeniu z orientalnymi przyprawami nadaje temu trunkowi intrygujący, głęboki smak, który rozwija się z każdym kolejnym łykiem. Wściekła Pszczoła najlepiej smakuje silnie schłodzona
Portugalski kupaż, składający się w 40% ze szczepu Syrah, w 30% z Alicante Bouschet oraz szczepów Castelao i Tinta Roriz. Głęboki kolor wskazuje na intensywność smaku z jakim mamy do czynienia w przypadku tego wina. Dojrzały bukiet czerwonych owoców, przełamany gorzką czekoladą z lekko pikantnym finiszem.
Oryginalna krystalicznie czysta wódka z wyjątkowo dokładnie wyselekcjowanego spirytusu. Limitowana edycja do skromnych 2023 butelek.
Wino musujące tworzone metodą szampańska, w dolinie odry w województwie Lubuskim. Wino to zostało stworzone ze szczepu Pinot Noir dzięki czemu ma wyjątkowy charakter oraz unikalny, głęboki smak.
Two Hands the Boy to wino, które zachwyca ciekawym bukietem aromatów, w którym dominują nuty świeżych liści herbaty, kwiatu jabłoni, świeżego siana, cytryny, jałowca i nugatu. W smaku jest żywe i pełne przyjemnej kwasowości, z głębią koncentracji, co czyni je wyjątkowym. Jego znakomita konsystencja triumfuje w długim finiszu, który pozostawia niezapomniane wrażenie.
Świetnie komponuje się z potrawami takimi jak risotto z owocami morza. Wyprodukowane przez Two Hands w Australii, wino pochodzi z regionu Eden Valley, klasyfikowanego jako Eden Valley. Zawiera 11,5% alkoholu i powinno być serwowane w minimalnej temperaturze 11°C. To białe wino ma pojemność 750 ml i zachwyca zarówno aromatami, jak i smakami.
Czysta wódka Dębowa wyonana na bazie spirytusu zbożowego i wyciagu z roślin. Delikatny i czysty smak zamknięty jest w eleganckiej karafce.
Szampan ten jest wyśmienitą mieszanką szczepów Pinot Noir, Pinot Meunier i Chardonnay, o barwie złocistej, z refleksami skórki brzoskwiniowej, której aromat uwodzi w pierwszej chwili wraz z nutami nektarynki.. Jest to wspaniałe wino o zapachu suszonych owoców - fig, rodzynek, moreli oraz cynamonu. Pozostawia smak migdałów i miodu. Uznawany za jednego z najdoskonalszych przedstawicieli szampanów półsłodkich ( demi sec).Bąbelki w szampanie są pełne wigoru aż po ostatni kieliszek.
Miód pitny dwójniak w eleganckiej ceramicznej butelce. Trójniak oznacza ze na jedna miarę miodu użyto dwóch miar wody.
Alkohol wyprodukowany z esencji niebieskiej agawy. Powstał w mieście - Tequila i jest produktem najwyższej jakości.
Szampan, na którego etykiecie ujrzeć możemy charakterystycznego orzełka, który jest nawiązaniem od polskiego akcentu domu szampańskiego, w którym powstał. Wszytko to jest zasługą podporucznika Wojska Polskiego, Jackowiaka, który po wyjeździe do Francji w 1946 roku wraz z poznaną tam Panią Rodeau zaczął tworzyć szampany. To konkretnie wydanie leżakowało na osadzie 60 miesięcy, dzięki czemu nabrało wyjątkowego charakteru. Wyraźnie wyczuwalne cytrusy w akompaniamencie owoców tropikalnych.
Wódka Śliwkowa to połączenie soczystej renglody z żytnią wódką. Półwytrawny trunek o cudownym słonecznym kolorze i aromacie świeżej śliwki i brzoskwini.