- Obecnie brak na magazynie
Nawet własciciel destylarni Glenfarclas uważa, że stworzona przez nich 15 letnia Single Malt jest świetnym reprezentantem tego o co w Single Maltach chodzi.
Whisky MAC-TALLA Strata spędziła 15 lat w beczkach po sherry oraz bourbonie, dzięki temu trunek z wyspy Islay charakteryzuje się kolorem miedzi oraz pełnym i okrągłym aromatem.
Nawet własciciel destylarni Glenfarclas uważa, że stworzona przez nich 15 letnia Single Malt jest świetnym reprezentantem tego o co w Single Maltach chodzi.
Pierwszy Single Malt z destylarni Ardnamurchan Distillery.
Whisky z Campbeltown, dojrzewająca w beczkach pierwszego napełnienia po bourbonie, delikatnie torfowa w smaku.
Whisky Single Malt o aromacie karmelu, jabłek oraz wanilii. W smaku natomiast uraczy nas lekkością oraz wyczuwalnymi pieczonymi jabłkami połączonymi z nutami cynamonu i ziela angielskiego.
Zainspirowany tętniącym życiem Tokio, czwarte wydanie serii „A TALE OF” Glenmorangie oferuje wyjątkowe doznania sensoryczne. Ten aromatyczny single malt jest częściowo dojrzewany w rzadkim dębie Mizunara, obok tradycyjnych beczek bourbon i sherry. Zapach jest urzekający, z nutami sandałowca i białego pieprzu, które prowadzą do podniebienia wypełnionego smakami czereśni, skórki pomarańczowej i mlecznej czekolady.
Szkocka whisky single malt typu Islay. Smak mocno torfowy, okazujący leżakowanie tego alkoholu w bechach po Bourbonie oraz Sherry oloroso. Wyczujemy w niej cytrusy, toffi, wanilia a nawet charakterystyczne dla Islay elementy torfu oraz akcentów morskich.
Whisky, która powstała na szkockiej wyspie Skye. Wyczujemy w nim elementy charakterystyczne dla wyspiarskich whisky. W aromacie znajdziemy torf, wodorosty i wyraźną morską bryzę. Smaku połączenie dymu z torfem a także delikatnie wyczuwalna wanilia czy skórka pomarańczowa.
Wyjątkowa whisky o nietuzinkowym sposobie leżakowania. Alkohol na początku trafia do beczek po bourbonie z dębu amerykańskiego, by następnie leżakować w beczkach dziewiczych beczek kintsugi z 200 letniego szkockiego dębu potem do beczek z dębu japońskiego oraz amerykańskiego aby na końcu trafić do beczek po winie amarone. Łącznie whisky ta spędza w beczkach 15 lat, co nadaje jej niesamowitego charakteru. Wyczuwalne nuty cytrusów, czekolady czy chociażby owoców.
Loch Lomond Single Grain to elegancka szkocka whisky o pełnym smaku zboża i gładkości, która sprawia, że jest niezwykle łatwa do picia. Charakteryzuje się wyraźnym smakiem miękkich owoców i kremowej wanilii, z nutami dymu i torfu.
Whisky wydestylowana w 2016 roku i butelkowana w 2023 roku; powstała poprzez połączenie destylatów starzonych w beczkach po bourbonie oraz rzemieślniczych szkockich piwach takich jak stout, dark ale, pale ale. Warehouse 14 Batch 001 prezentuje charakterystyczny tropikalny styl. Bogaty bukiet aromatów owoców tropikalnych, miodu, wanilii i kwiatów. W ustach smak przywodzi na myśl tropikalne owoce, krem karmelowy, tartę morelową, kakao, orzechy i przyprawy.
Whisky pełna doznań smakowych oraz zapachowych. Efekt ten daje sposób leżakowania whisky, w którego procesie bierze udział aż sześć różnych beczek. Dojrzewa ona w beczkach po sherry, porto, amerykańskim bourbonie, marsali, maderze oraz francuskim winie. Nadaje to niezwykłego charakteru, w którym wyczujemy nuty czekolady, karmelu, owoców oraz przypraw.
Signatory Vintage Aberlour 12yo 2012 Batch #9
Butelkowana przez Signatory Vintage w ramach renomowanej serii Small Batch, ta wyjątkowa szkocka whisky z regionu Speyside pochodzi z destylarni Aberlour, gdzie była destylowana i starzona przez 12 lat w beczkach po Oloroso sherry. Odzwierciedlając swój naturalny charakter, whisky ta jest prezentowana bez filtracji na zimno i w swoim naturalnym kolorze. Możesz oczekiwać niezwykłych doznań, butelkowana z mocą 48,2% ABV, co zapewnia bogatą i autentyczną podróż po smakach, która w pełni uchwyca esencję Speyside.
Ośmioletnia whisky Ardnamurchan początkowo dojrzewała przez pięć i pół roku w beczkach po bourbonie, a następnie przez dodatkowe 30 miesięcy w beczkach po winie Sauternes, co wzbogaca jej złożoność. W nosie wyczuwalne są aromaty płatków migdałowych, brioche, dżemu morelowego i suszonych owoców pestkowych. Na podniebieniu rozwija się wytrawne doznanie z nutami chleba z nasionami, sosu z zielonego pieprzu i miodu wrzosowego, a także akcentem moreli. Finisz jest elegancko suchy i mniej słodki niż nos, co ukazuje wspaniałą równowagę, która utrzymuje się na podniebieniu.
Jest to single malt, który doskonale oddaje charakter whisky z Islay, pełen nut słonego torfu, toffi, prażonego cynamonu, papryki, suszonych owoców cytrusowych, owsianych ciasteczek, chrupiącego słodu, solonego karmelu i opalanego dębu.
Skórka cytrynowa, jabłka toffi - i zapach kokosa. Ręcznie selekcjonowane beczki po sherry pomagają stworzyć ten rajski smak i bogaty, złoty kolor. To smak najwolniejszej destylacji w Szkocji i naszego uporu, by stosować jęczmień suszony powietrzem - nigdy torfem.
Skórka cytrynowa, jabłka toffi - i zapach kokosa. Ręcznie selekcjonowane beczki po sherry pomagają stworzyć ten rajski smak i bogaty, złoty kolor. To smak najwolniejszej destylacji w Szkocji i naszego uporu, by stosować jęczmień suszony powietrzem - nigdy torfem.
Sama nazwa kieruje nas na to, co whisky ta ma do zaoferowania. Aromaty dymu, torfu, czekolady to cechy charakterystyczne każdej butelki.
Whisky ta pierwsze lata spędziła w beczkach pierwszego napełnienia po Bourbonie, aby następnie finiszować w beczkach po Calvadosie. W aromacie wyczujemy owoce, przede wszystkim jabłka co jest oczywiste w przypadku Calvadosu ale również marcepan czy dąb. W smaku natomiast uraczy nas wanilią, dębem, owocami a nawet sianiem. Pikantny, niezbyt długi finisz.