- Obecnie brak na magazynie
Szkocka whisky single malt o mocy beczki. Owocowe aromaty przeplatają się z nutami sherry po beczkach w których leżakuje. Wyczujemy również cynamon oraz wanilię.
Dojrzewająca w beczkach po ex-sherry przez 12 lat, ta bogata, elegancka Tamdhu posiada aromaty bułeczek cynamonowych, cukierków pomarańczowych, świeżego dębu, rodzynek i nikłych śladów mięty. Na podniebieniu wyczuwalne są nuty bananów, konfitury malinowej, słodkich herbatników i opiekanego dębu, a następnie aromaty mielonego cynamonu, suszonych owoców i szkockich tabletek, które utrzymują się na finiszu.
Beczki z dębu Sherry. W nosie sól, benzyna, słoma, miód, a wszystko to z lekkimi tonami sherry. Podniebienie charakteryzuje się krągłą strukturą, z pikantnymi cytrusami, nugatem, mleczną czekoladą i lekką nutą beczkową. Uwagi degustacyjne D&M
Nowa 12-letnia single malt odzwierciedla zaangażowanie Tamdhu w produkcję "tylko najlepszych" whisky dojrzewających w beczkach po sherry i zastąpi istniejącą Tamdhu 10 Year Old.
Korzystający z dodatkowych dwóch lat dojrzewania i butelkowany na poziomie 43%, Tamdhu 12 Year Old był w 100% dojrzewany przez pełne 12 lat w beczkach po sherry typu first fill i refill amerykańskich i europejskich Oloroso z bednarni w Jerez, w hiszpańskim "trójkącie sherry". Rezultatem jest złożona i bogata whisky single malt, która zapewnia bogactwo złożoności, z aromatami cynamonu, suszonych owoców, bananów i klasyczną głębią dębu sherry.
"From Spain to Speyside"; odniesienie do najwyższej jakości hiszpańskich beczek z dębu Oloroso sherry, które jak odnotowano, zostały po raz pierwszy użyte przez Tamdhu Distillery do dojrzewania jej whisky single malt Speyside 120 lat temu, w 1898 roku.
Dojrzewająca w beczkach po ex-sherry przez 12 lat, ta bogata, elegancka Tamdhu posiada aromaty bułeczek cynamonowych, cukierków pomarańczowych, świeżego dębu, rodzynek i nikłych śladów mięty. Na podniebieniu wyczuwalne są nuty bananów, konfitury malinowej, słodkich herbatników i opiekanego dębu, a następnie aromaty mielonego cynamonu, suszonych owoców i szkockich tabletek, które utrzymują się na finiszu.
Szkocka whisky single malt o mocy beczki. Owocowe aromaty przeplatają się z nutami sherry po beczkach w których leżakuje. Wyczujemy również cynamon oraz wanilię.
Bardzo popularna wśród wielbicieli żyta, musi zostać wypróbowana przez entuzjastów amerykańskiej whisky. Ten złożony, mocny alkohol doskonale nadaje się do żytniego Manhattanu, a na World Whisky Awards 2010 zdobył tytuł "World's Best American Whiskey", pokonując konkurencję ze strony George T. Stagg.
Single Malt whisky, silnie torfowa powstała ze Szkockiego importowanego słodu. Wyczujemy w nim aromat przejrzałych bananów, kamfory, pieczywa. Lekko dymna i imbirowa.
Zestaw prezentowy, w którego skład wchodzą:
- Whisky typu Islay Ardbeg WEE BEASTIE,
- Miód pszczeli z lubuskiej pasieki 250g,
- świąteczna herbata.
Całość zapakowana w elegancką, drewnianą skrzynkę.
Idealny na każdą okazje.
Ben Nevis 2014 wyróżnia się swoim bogatym, złotym kolorem i bukietem aromatów, które obiecują zmysłowe doświadczenie. Ta whisky łączy w sobie dymne nuty z słodkimi, złożonymi aromatami pochodzącymi z dojrzewania w beczkach po sherry, co prowadzi do przekonującego i dobrze zrównoważonego doznania. Z Ben Nevis 2014 od Signatory Vintage otrzymujesz więcej niż tylko whisky - nabywasz kawałek duszy Szkocji, starannie destylowany i dojrzewany, gotowy do degustacji i docenienia.
Whisky produkowana w 100% ze słodu jęczmiennego z regionu Bajio w Meksyku. Dzięki swojej unikalnej recepturze stała się najbardziej pożądaną whisky w czasach prohibicji. Destylat dojrzewa przez 3 lata w lekko zwęglonych beczkach z amerykańskiego dębu. Wyczuwalny w smaku jest słód jęczmienny, wanilia, dąb, nuty owocowe i dym, a w tle delikatna czekolada i orzechy. Finisz jest dymno-miodowy z długim, gładkim wykończeniem.
Szkocka whisky typu single malt w mniejszym wydaniu o pojemności 200ml. Whisky ta w pierwszym etapie leżakowała w beczkach po Bourbonie, aby następnie 12 miesięcy spędzić w beczkach po Sherry. W zestawie ze szkłem o tulipanowym kształcie, który idealnie nadaje się do degustacji skupiając wszystkie aromaty przy nosie.
Szkocka Single Malt wydana na 185-lecie rozpoczęcia pracy destylarni Glenfarclas. Edycja limitowana do 6000 butelek.
Skórka cytrynowa, jabłka toffi - i zapach kokosa. Ręcznie selekcjonowane beczki po sherry pomagają stworzyć ten rajski smak i bogaty, złoty kolor. To smak najwolniejszej destylacji w Szkocji i naszego uporu, by stosować jęczmień suszony powietrzem - nigdy torfem.
Zainspirowany tętniącym życiem Tokio, czwarte wydanie serii „A TALE OF” Glenmorangie oferuje wyjątkowe doznania sensoryczne. Ten aromatyczny single malt jest częściowo dojrzewany w rzadkim dębie Mizunara, obok tradycyjnych beczek bourbon i sherry. Zapach jest urzekający, z nutami sandałowca i białego pieprzu, które prowadzą do podniebienia wypełnionego smakami czereśni, skórki pomarańczowej i mlecznej czekolady.
Dwónastoletnia Szkocka whisky Single Malt z legendarnej destylarni Glenfarclas.
Whisky wydestylowana w 2016 roku i butelkowana w 2023 roku; powstała poprzez połączenie destylatów starzonych w beczkach po bourbonie oraz rzemieślniczych szkockich piwach takich jak stout, dark ale, pale ale. Warehouse 14 Batch 001 prezentuje charakterystyczny tropikalny styl. Bogaty bukiet aromatów owoców tropikalnych, miodu, wanilii i kwiatów. W ustach smak przywodzi na myśl tropikalne owoce, krem karmelowy, tartę morelową, kakao, orzechy i przyprawy.
Lasanta to szkocka single malt leżakująca przez 10 lat w beczkach po ex-bourbonie, a następnie wykańczana przez 2 lata w beczkach po sherry. W 2017 roku The Lasanta zdobyła nagrodę World Whisky Awards "Best Highland Single Malt". Jej nazwa pochodzi od słowa oznaczającego "ciepło i pasję" w języku gaelickim.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca z dala od wybrzeża to single malt, który powstał przy użyciu słodu jęczmiennego suszonego dymem torfowym. Całość daje delikatną owocowość i dużo dymu
Butelka 16-letniej whisky Fettercairn z 2023 roku to czwarte wydanie tego trunku, które prezentuje rzemiosło i dziedzictwo destylarni Fettercairn. Dojrzewała przez 16 lat w mieszance beczek po porto i bourbonie. Przedstawiana whisky ma tropikalne nuty z dojrzałymi aromatami owoców jagodowych, słodkimi kwiatami i nutami czekolady. Finisz bogaty w jeżyny i maliny przeplata się z naturalnymi nutami wanilii i karmelu.
Bies Whiskey Polish Chardonnay Cask Finish to efekt współpracy między Whisky Embassy a Ima Distillery, stworzony z myślą o polskim rynku. Powstała z 5-letniego irlandzkiego destylatu, który następnie dojrzewał przez 6 miesięcy w beczce po winie Chardonnay z winnicy Turnau. Dzięki temu procesowi whiskey nabrała unikalnych nut smakowych, które łączą w sobie irlandzką tradycję destylacji z polskim akcentem winiarskim. To finiszowanie nadało trunkowi wyjątkowy charakter i głębię smaku. Nazwa "Bies" odnosi się do słowiańskiej mitologii, a motyw ćmy na etykiecie symbolizuje połączenie tradycji gorzelniczych Irlandii i Polski.