- Obecnie brak na magazynie
Kompozycja najlepszych rumów, o pięknym, bursztynowym kolorze, starzona w beczkach z amerykańskiego dębu przez ponad 6 lat.
Wyjątkowa kompozycja rumów najlepszej jakości, cierpliwie leżakowana w dębowych beczkach aby uzyskać głębię smaku i piękną, złoto-bursztynową barwę.
Wyczuwalne aromaty wanilii i toffi z odrobiną dębiny. W Ustach pikantny atak ustępuje po chwili nieco łagodniejszym nutom wiśni, karmelu, palonego drewna i białego pieprzu. Następnie pojawia się ciekawy i zaskakujący mineralny posmak. Finisz ponownie dosyć ostry, ze słodkim toffi i białym pieprzem pozostającym w tle. Destylat znakomitej jakości odzwierciedlający najlepsze tradycje Dominikany. Najlepiej smakuje degustowany samodzielnie, a koktajlom nadaje wyjątkowej klasy i wyrafinowania
Kompozycja najlepszych rumów, o pięknym, bursztynowym kolorze, starzona w beczkach z amerykańskiego dębu przez ponad 6 lat.
Świeży i krystalicznie czysty rum, leżakowany krótko w beczkach z amerykańskiego dębu dla wzbogacenia aromatów, następnie filtrowany przez filtry węglowe aby zachować przejrzystą barwę.
Plantation to Rum z Barbadosu. Edycja Black Cask to mieszanka Rumów na bazie Melasy, dojrzewająca do 3 lat w beczkach. Najpierw w beczce mocno opalanej, a następnie w beczce po Koniaku Ferrand.
Rum z rodowodem z Karaibów. Gładki i łagodny, ukazuje nuty wanilii oraz idealnie nadaję się do klasycznych koktajli nadając im egzotyczny charakter.
Rum Plantation Experience Box umożliwia poznanie na raz wielu rodzajów rumów ze słynnej serii Planation.
Zestaw zawiera 6 miniaturek, każda o pojemności 0,1L.
Calość zapakowana w bardzo eleganckie pudełko.
Plantation of Fiji to rum, który na wyspach Fiji spędził aż 7 lat w beczkach po Amerykańskim Bourbonie. Następnie pokonał pół świata do Francji, gdzie spędził kolejne 2 lata w beczkach Ferrand. Aromaty wanilii, kakao czy karmelu to nieodłączne elementy tego trunku.
Złoty rum, który powstaje na słonecznej Dominikanie. Spędził on w beczkach po Bourbonie minimum 3 lata, co nadało mu wyjątkowego charakteru. Wyczujemy lekką słodycz z nutą dębu w tle.
Rum ten dojrzewa przez conajmiej 5 lat w dębowych beczkach w samym sercu wyspy Trynidad na Morzu Karaibskim. Charakteryzuje się on niezwykle intrygującym smakiem i aromatem z nutą czekolady, przypraw, owoców oraz wanilii.
Rum tworzony w Ameryce południowej, który leżakował w beczkach po bourbonie oraz koniaku. W zestawie z eleganckimi szklankami, które idealne nadadzą się do koktajli na bazie rumu Spytail.
Rum pochodzący z Filipin. Bogaty aromat, w którym wyczujemy mandarynki, miód morele a nawet wanilię. Wanilia wyczuwalna również w smaku, w towarzystwie rodzynek, toffi i cynamonu. Rum ten powstał w 2012 roku i stał się sławny na całym świecie.
Rum z Barbadosu, który dojrzewał w beczkach po bourbonie oraz francuskim koniaku.
Skomponowany z najlepszej karaibskiej trzciny cukrowej. Piękna burszytynowo-miedziana barwa skrywa wiele aromatów.
Powstały na Dominikanie rum melasowy z owocami. Każda butelka w środku ma kawałki owoców, z których dany rum został stworzony. Wyczujemy w nim nity owocowe z elementami kwasowości. Świetna alternatywa dla klasycznych rumów, dająca sobą poznać tropikalny świat.
Jest to mieszanka beczek z dwóch destylarni na Jamajce: Monymusk i Hampden. Ta ostatnia gorzelnia ma szkockie korzenie i jest jedną z najstarszych plantacji cukru w kraju. Ten rum XO został zabutelkowany przez Mezan i jest mieszanką rumów w wieku od 4 do 23 lat, ponownie zabutelkowanych i pozostawionych do leżakowania przez wiele lat przed butelkowaniem.
Foursquare 2010 blended rum. Rum typu vintage, który 12 lat spędził w beczkach po bourbonie. Zabutelkowany z mocą 60% oferuje to, co rum ma najlepszego do zaoferowania.
Don Papa Sherry Cask to rum z filipińskim rodowodem. Tworzony w tradycyjnych alembikach trafia do beczek po amerykańskim bourbonie. Później robi się już tylko ciekawiej. Z beczek po bourbonie trafia do czterech różnych beczek po sherry, mianowicie: Pedro Ximenez, Fino, Cream oraz Pablo Cortado. Łącznie cały proces leżakowania rumu w beczkach wynosi 5 lat.
Aromatyczny rum z dodatkiem roślin konopi indyjskich, z delikatnie wyczuwalną nutą pikanterii. Alkohol destylowany jest w Amsterdamie.
Rum typu Single Blended Rum, który siedział niemalże 11 lat w beczkach po Bourbonie oraz po winie ze szczepu Zinfandel. W aromacie wyraźnie wyczuwalne cytrusy oraz skórka z nich. Wyczujemy również połączenie aromatów świeżych owoców połączonych z elementami beczki. W smaku również spotkają nas doznania związane z owocami takimi jak ananas czy marakuja. Długi, goryczkowy finisz.