- -20,00 zł
Aromatyczny rum z dodatkiem roślin konopi indyjskich, z delikatnie wyczuwalną nutą pikanterii. Alkohol destylowany jest w Amsterdamie.
White Rum dojrzewa przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węglowej, aby nadać końcowemu spirytusowi wyjątkowo czysty i niepowtarzalny smak.
Najwyższej jakości złoty rum z Barbadosu w świetnej cenie! Doorly's 5yo to mieszanka bogatych rumów destylowanych metodą pot still i eleganckich destylatów kolumnowych, które dojrzewają przez co najmniej 5 lat w beczkach po byłych amerykańskich whisky. Delikatny i owocowy, ze słodką wanilią i dębowym tostem, jest to wszechstronny rum, który jest wyśmienity podawany bez dodatków, ale także świetny jako baza do koktajli lub mieszania w long drinkach - spróbuj z wytrawnym piwem imbirowym i plasterkiem limonki!
Zapach
Owoce tropikalne, wanilia, kokos i dąb tostowy.
Podniebienie
Początkowo miękki i słodki z pięknymi smakami suszonych owoców tropikalnych i odrobiną słodkich przypraw pochodzących z dębu
Finisz
Wytrawny i rozgrzewający. Średniej długości.
Rumy Doorly's produkowane są na Barbadosie przez R. L. Seale & Co- rodzinną firmę w czwartym pokoleniu, przekazywaną z ojca na syna od lat 20-tych. Destylarnia Foursquare, w której produkowany jest rum, została zbudowana w latach 90-tych XX wieku na miejscu XVII-wiecznej cukrowni i jest jedną z najnowocześniejszych i najbardziej przyjaznych środowisku destylarni na świecie.
Aromatyczny rum z dodatkiem roślin konopi indyjskich, z delikatnie wyczuwalną nutą pikanterii. Alkohol destylowany jest w Amsterdamie.
Rum pochodzący z Filipin. Swoją barwę oraz aromat zawdzięcza temu, że przez niemalże 3 lata leżakuje w beczkach po Bourbonie. Wyrazisty aromat bogaty jest w wanilię, cytrusy a nawet dąb. W smaku natomiast zaskoczy nas miód, wanilia a również przyprawy, jest o zasługa tego, że wytwarzany z dodatkiem przyprawy Rum Spice. W tym przypadku nieco mniejsza butelka o pojemności 200 ml, perfekcyjna do degustacji oraz na prezent.
Rum, który powstał w Ameryce Środkowej, konkretniej w Panamie. Został on stworzony ze starannie wybranych rumów, które dojrzewały nawet 8 lat. Smak oraz aromat soczystych owoców w akompaniamencie nut miodowych.
Rum pochodzący z Barbadosu, w którego skład wchodzą destylaty z aż 8 innych państw Ameryki Południowej. Spędza on niemalże 18 lat w beczkach po amerykańskim bourbonie a następnie w beczkach po sherry. Pełen aromatów takich jak kawa, wanilia a nawet toffi czy skorki pomarańczy.
Rum ten dojrzewa przez conajmiej 5 lat w dębowych beczkach w samym sercu wyspy Trynidad na Morzu Karaibskim. Charakteryzuje się on niezwykle intrygującym smakiem i aromatem z nutą czekolady, przypraw, owoców oraz wanilii.
Rum, który swoim charakterem świetnie oddaje to, skąd pochodzi. Większość trunku leżakowała w beczkach po amerykańskim bourbonie, zaś pozostała część w beczkach po winie Madeira. W swoim aromacie zachwyca elementami dębiny polaczenie z czekolada oraz toffi. W smaku wyczuwalna gorycz oraz pojawiające się owoce. Długi i wyraźny finisz.
Foursquare 2010 blended rum. Rum typu vintage, który 12 lat spędził w beczkach po bourbonie. Zabutelkowany z mocą 60% oferuje to, co rum ma najlepszego do zaoferowania.
Rum pochodzący z Filipin. Swoją barwę oraz aromat zawdzięcza temu, że przez niemalże 3 lata leżakuje w beczkach po Bourbonie. Wyrazisty aromat bogaty jest w wanilię, cytrusy a nawet dąb. W smaku natomiast zaskoczy nas miód, wanilia a również przyprawy, jest o zasługa tego, że wytwarzany z dodatkiem przyprawy Rum Spice.
Rum pochodzący z Filipin. Bogaty aromat, w którym wyczujemy mandarynki, miód morele a nawet wanilię. Wanilia wyczuwalna również w smaku, w towarzystwie rodzynek, toffi i cynamonu. Rum ten powstał w 2012 roku i stał się sławny na całym świecie.
Aromatyczny i słodki blended rum z Panamy, wzbogacony owocowymi i pikantnymi składnikami. Wykorzystywane rumy mają co najmniej sześć lat, są destylowane z melasy przy użyciu typowego procesu kolumnowego i mieszane razem po sześcioletnim okresie dojrzewania. Przedstawiona butelka to wersja magnum o pojemności 1,5L.
Kompozycja najlepszych rumów, o pięknym, bursztynowym kolorze, starzona w beczkach z amerykańskiego dębu przez ponad 6 lat.
Rum z Barbadosu, który dojrzewał w beczkach po bourbonie oraz francuskim koniaku.
Rum pochodzący z Filipin. Bogaty aromat, w którym wyczujemy mandarynki, miód morele a nawet wanilię. Wanilia wyczuwalna również w smaku, w towarzystwie rodzynek, toffi i cynamonu.
Rum pochodzący w Dominikany o pięknej bursztynowej barwie. Onyx to bardzo limitowana edycja, która leżakowała minimum 8 lat w beczkach z dębu amerykańskiego oraz europejskiego. Piękny aromat wanilii oraz drewna.
Rum wyprodukowany na Dominikanie. Do jego wytworzenia użyto melasy lub soku z trzciny cukrowej. Proces dojrzewania trwa od 2 do 20 lat. W smaku wyczujemy nuty intensywnie trawiaste. Świetnie skomponuje się w koktajlach z sokami o tropikalnych smakach.
Rum jest owocem fermentacji cukru trzcinowego z miodem. Destylowany zarówna w stalowej kolumnie, jak również miedzianym alembiku. Odkryjemy w nim intensywny karmelowo-kakaowy smak z nutą miodu i kawy. Ten kolumbijski rum zapewni naszym kubkom smakowym wysoką jakość doznań.