- -20,00 zł
Matusalem Gran Reserva 15-letni rum, wersja premium rumu firmy Matusalem, dojrzewająca średnio przez 15 lat i destylowana z melasy przy użyciu tradycyjnej metody solera.
White Rum dojrzewa przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węglowej, aby nadać końcowemu spirytusowi wyjątkowo czysty i niepowtarzalny smak.
Najwyższej jakości złoty rum z Barbadosu w świetnej cenie! Doorly's 5yo to mieszanka bogatych rumów destylowanych metodą pot still i eleganckich destylatów kolumnowych, które dojrzewają przez co najmniej 5 lat w beczkach po byłych amerykańskich whisky. Delikatny i owocowy, ze słodką wanilią i dębowym tostem, jest to wszechstronny rum, który jest wyśmienity podawany bez dodatków, ale także świetny jako baza do koktajli lub mieszania w long drinkach - spróbuj z wytrawnym piwem imbirowym i plasterkiem limonki!
Zapach
Owoce tropikalne, wanilia, kokos i dąb tostowy.
Podniebienie
Początkowo miękki i słodki z pięknymi smakami suszonych owoców tropikalnych i odrobiną słodkich przypraw pochodzących z dębu
Finisz
Wytrawny i rozgrzewający. Średniej długości.
Rumy Doorly's produkowane są na Barbadosie przez R. L. Seale & Co- rodzinną firmę w czwartym pokoleniu, przekazywaną z ojca na syna od lat 20-tych. Destylarnia Foursquare, w której produkowany jest rum, została zbudowana w latach 90-tych XX wieku na miejscu XVII-wiecznej cukrowni i jest jedną z najnowocześniejszych i najbardziej przyjaznych środowisku destylarni na świecie.
White Rum dojrzewa przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węglowej, aby nadać końcowemu spirytusowi wyjątkowo czysty i niepowtarzalny smak.
Matusalem Gran Reserva 15-letni rum, wersja premium rumu firmy Matusalem, dojrzewająca średnio przez 15 lat i destylowana z melasy przy użyciu tradycyjnej metody solera.
Rum pochodzący z Filipin. Swoją barwę oraz aromat zawdzięcza temu, że przez niemalże 3 lata leżakuje w beczkach po Bourbonie. Wyrazisty aromat bogaty jest w wanilię, cytrusy a nawet dąb. W smaku natomiast zaskoczy nas miód, wanilia a również przyprawy, jest o zasługa tego, że wytwarzany z dodatkiem przyprawy Rum Spice. W tym przypadku piękna butelka zapakowana jest w elegancką tubę świąteczną EOY.
Dictador Aurum to premiumowy ciemny i złoty rum kolumbijskiej marki Dictador. Dojrzewający przez sześć lat w dębowych beczkach, rum ten charakteryzuje się miękką i kremową teksturą z nutami wanilii, karmelu, miodu, kawy i czekolady, tworzącymi złożony profil smakowy. Jego ciepły i przyciągający aromat z nutami prażonego dębu, wanilii i melasy przeniesie Cię w tropikalny raj.
Jego bardzo jasna barwa, skrywa bukiet pełen aromatów oraz smaku starannie dobranych przypraw. Wyczujemy w nim wyraźne nuty jabłek oraz karmelu w delikatnym akompaniamencie wanilii.
Rum Canerock pochodzi z Jamajki. Dojrzewa w dębowych beczkach po amerykańskim bourbonie. Rum uraczy nas aromatami wanilii, ziela angielskiego i cytrusów. Dojrzewanie w dębowych beczkach sprawiło, że słodkie smaki rumu są odrazu wyczuwalne. Wyczujemy w nim nuty karmelu, kokosa i przypraw.
Rum słodki o aromacie mocno zrównoważowanym w kierunku miodu trzcinowego, z subtelnymi nutami wanilii, soczystych, delikatnie prażonych dębów, karmelu i suszonych owoców. Początkowy smak ujawnia słodką i nektarową jakość, która stopniowo przechodzi w pełne ciało o poważnym, ale nie dominującym charakterze. Delikatne nuty wanilii i drewna rozkwitają na podniebieniu, tworząc niezwykle gładkie wrażenie. Śmiałe, dojrzałe i słodkie smaki wanilii rozwijają się ku końcowi, zapewniając jedwabiste, długotrwałe i luksusowe wykończenie.
Kubański Rum o cudownym charakterze czego zasługa jest idealne dobranie przypraw.
Aromatyczny i słodki blended rum z Panamy, wzbogacony owocowymi i pikantnymi składnikami. Wykorzystywane rumy mają co najmniej sześć lat, są destylowane z melasy przy użyciu typowego procesu kolumnowego i mieszane razem po sześcioletnim okresie dojrzewania. Przedstawiona butelka to wersja magnum o pojemności 1,5L.
Matusalem Gran Reserva 23-letni rum, wersja premium rumu firmy Matusalem, dojrzewająca średnio przez 23 lata i destylowana z melasy przy użyciu tradycyjnej metody solera.
Klasyczny rum mauretański połączony z karmelem, dzięki czemu w jego aromacie wyczujemy nuty toffi oraz białej czekolady.
Miejsce, z którego rum ten pochodzi, jest dość niecodzienne przy tego typu trunkach, gdyż pochodzi on z Francji. Złoty rum, charakteryzujący się nutami przypraw.
0Rum pochodzący z Barbadosu, w którego skład wchodzą destylaty z aż 8 innych państw Ameryki Południowej. Spędza on niemalże 18 lat w beczkach po amerykańskim bourbonie a następnie w beczkach po sherry. Pełen aromatów takich jak kawa, wanilia a nawet toffi czy skorki pomarańczy.
Rum pochodzący prosto z egzotycznej Kuby. Każdy łyk przenosi nas do serca wyspy, dzięki swoim aromatom wanilii i egzotycznych owoców.
Rum pochodzący z Barbadosu, w którego skład wchodzą destylaty z aż 8 innych państw Ameryki Południowej. Dojrzewa on przez 15 lat w beczkach po Bourbonie.. Wyczuwalne aromaty wanilii i banana, ponadto nasze kubki smakowe uraczą elementy karmelu, cynamonu a nawet dębu.
Aby uzyskać swój karaibski charakter, rum ten 2 lata spędził w dębowych beczkach. Dzięki temu odwdzięcza się lekką słodyczą połączoną z posmakiem słodkich cytrusów.
Połączenie dwóch dojrzałych rumów z Trynidadu oraz Barbadosu, które leżakowały w dębowych beczkach. Dodatek malin sprawia, że rum jest idealnym połączeniem smaku dojrzałych owoców oraz cytrusów.