White Rum dojrzewa przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węglowej, aby nadać końcowemu spirytusowi wyjątkowo czysty i niepowtarzalny smak.
Od jednego z najstarszych i najbardziej prestiżowych producentów rumu na wyspie Barbados pochodzi Doorly's 3 year Old White Rum. Nietypowo dla Białego Rumu, jest on starzony przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węgla drzewnego, aby nadać końcowemu spirytusowi niezwykle czysty i unikalny smak. Czysty i kremowy, ale z dużą wagą i złożonością, z dobrze zintegrowanymi aromatami dębu. Idealna do mieszania koktajli.
Pochodzi z Foursquare Distillery, która jest prowadzona przez rodzinną firmę R.L Seale and Co. Gorzelnia ta jest jedną z najbardziej energooszczędnych i przyjaznych środowisku destylarni rumu na świecie. Macaws na froncie reprezentuje rosnącą rzadkość ich asortymentu, z niemal wymarłym Spix Macaw uosabiającym ich najlepszy 12-letni rum.