Plantation of Fiji to rum, który na wyspach Fiji spędził aż 7 lat w beczkach po Amerykańskim Bourbonie. Następnie pokonał pół świata do Francji, gdzie spędził kolejne 2 lata w beczkach Ferrand. Aromaty wanilii, kakao czy karmelu to nieodłączne elementy tego trunku.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Amrut Distillery
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Dalmore
- Elements of Islay
- Glenallachie
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Macallan
- The Whistler
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
- Gin
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
Negrita Spiced Rum
Rum z Karaibskim rodowodem, jest połączeniem wyselekcjonowanych destylatów. Firma ta zajmuję się produkcja rumu aż od 1886 roku, co sprawia, że stworzyli rum o ostrym charakterze idealny do drinków.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Matusalem Gran Reserva 23-letni rum, wersja premium rumu firmy Matusalem, dojrzewająca średnio przez 23 lata i destylowana z melasy przy użyciu tradycyjnej metody solera.
Jest to mieszanka beczek z dwóch destylarni na Jamajce: Monymusk i Hampden. Ta ostatnia gorzelnia ma szkockie korzenie i jest jedną z najstarszych plantacji cukru w kraju. Ten rum XO został zabutelkowany przez Mezan i jest mieszanką rumów w wieku od 4 do 23 lat, ponownie zabutelkowanych i pozostawionych do leżakowania przez wiele lat przed butelkowaniem.
Rum tworzony w Ameryce południowej, który leżakował w beczkach po bourbonie oraz koniaku. W zestawie z eleganckimi szklankami, które idealne nadadzą się do koktajli na bazie rumu Spytail.
Jego bardzo jasna barwa, skrywa bukiet pełen aromatów oraz smaku starannie dobranych przypraw. Wyczujemy w nim wyraźne nuty jabłek oraz karmelu w delikatnym akompaniamencie wanilii.
Rum pochodzący z Barbadosu, w którego skład wchodzą destylaty z aż 8 innych państw Ameryki Południowej. Spędza on niemalże 18 lat w beczkach po amerykańskim bourbonie a następnie w beczkach po sherry. Pełen aromatów takich jak kawa, wanilia a nawet toffi czy skorki pomarańczy.
Bayou Reserva to Rum pochodzący z Amerykańskiego stanu Luizjana. Produkowany z Trzciny cukrowej alkohol leżakował przez 4 lata w beczkach z dębu amerykańskiego po Bourbonie. Produkowany w stylu Solera w celu nadania wyjątkowej gładkości. Rum ten charakteryzuje się kremową, Vaniliową nutą smakową.
Aby uzyskać swój karaibski charakter, rum ten 2 lata spędził w dębowych beczkach. Dzięki temu odwdzięcza się lekką słodyczą połączoną z posmakiem słodkich cytrusów.
Rum, który idealnie oddaje miejsca w którym powstał, czyli na wyspach Fidżi. W aromacie wyczujemy delikatne nuty kokosa oraz wanilii, w smaku natomiast uraczy nas owocami takimi jak ananas oraz przyprawy.
Don Papa Sherry Cask to rum z filipińskim rodowodem. Tworzony w tradycyjnych alembikach trafia do beczek po amerykańskim bourbonie. Później robi się już tylko ciekawiej. Z beczek po bourbonie trafia do czterech różnych beczek po sherry, mianowicie: Pedro Ximenez, Fino, Cream oraz Pablo Cortado. Łącznie cały proces leżakowania rumu w beczkach wynosi 5 lat.
Rum, który powstał w Ameryce Środkowej, konkretniej w Panamie. Został on stworzony ze starannie wybranych rumów, które dojrzewały nawet 8 lat. Smak oraz aromat soczystych owoców w akompaniamencie nut miodowych.
Ten Kubański rum spędził aż 7 lat w beczkach po whisky. Rum o mocnym smaku i aromatach kawy czy np kakao. Wyczujemy w nim również wanilię czy cukier trzcinowy.
Rum pochodzący z Gwatemali. Charakterystyczny złoty odcień, wynika z naturalnych procesów. W smaku, bardzo aromatyczny, intensywny z nutami wanilii, orzechów oraz karmelu. Trunek można spożywać solo, lecz równie świetnie sprawdzi się jako dodatek do drinków.
Połączenie dwóch dojrzałych rumów z Trynidadu oraz Barbadosu, które leżakowały w dębowych beczkach. Dodatek malin sprawia, że rum jest idealnym połączeniem smaku dojrzałych owoców oraz cytrusów.
Wyjątkowa kompozycja rumów najlepszej jakości, cierpliwie leżakowana w dębowych beczkach aby uzyskać głębię smaku i piękną, złoto-bursztynową barwę.
Rum pochodzący z Barbadosu, w którego skład wchodzą destylaty z aż 8 innych państw Ameryki Południowej. Dojrzewa on przez 15 lat w beczkach po Bourbonie.. Wyczuwalne aromaty wanilii i banana, ponadto nasze kubki smakowe uraczą elementy karmelu, cynamonu a nawet dębu.