Rum pochodzący prosto z Karaibów, a swą nazwę zawdzięcza położonej tam małej wyspie. Charakteryzuje się wyraźnymi nutami przypraw oraz suszonych owoców.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Amrut Distillery
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Dalmore
- Elements of Islay
- Glenallachie
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Tamdhu Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Macallan
- The Whistler
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
- Gin
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
- NASZ BLOG
FOURSQUARE SPICED 700 ML
Rum z przyprawami z destylarni Foursquare na Barbadosie. Zdobywca niezliczonych nagród, ten złożony i delikatny rum z nutami cynamonu, wanilii i gałki muszkatołowej to sekretna rodzinna receptura przekazywana przez pięć pokoleń.
Każda butelka Foursquare Spiced Rum, destylowanego w małej rodzinnej destylarni, która produkuje jedne z najpopularniejszych rumów na Barbadosie, jest ręcznie przygotowaną mieszanką świeżej gałki muszkatołowej, cynamonu, imbiru i sztuki gorzelniczej. Foursquare Spiced jest orzeźwiająco gładki na lodzie i nie zawiera dodatku syropu z trzciny cukrowej, powszechnie występującego w wielu innych rumach z przyprawami. Foursquare Spiced Rum to starzony rum z nutami cynamonu, wanilii i gałki muszkatołowej, delikatnie dodawanymi w destylarni. Sama receptura jest rodzinną tajemnicą przekazywaną przez pięć pokoleń. Rozlewany jest do ręcznie robionych butelek z europejskiego szkła z ręcznie zanurzaną woskową pieczęcią. Rum pochodzi z Barbadosu - wyspy, na której narodził się rum.
Od razu wyczuwalny jest zapach anyżu gwiaździstego, wanilii, goździków i cynamonu, z odrobiną pomarańczy. Na podniebieniu wyróżnia się świeży anyż, przechodzący w złożony zestaw słodkich karaibskich przypraw, z doskonałą równowagą pomiędzy przyprawami i ziołami; finisz z lekkim kopnięciem imbiru. Starzona w beczkach przez dwa lata, o wytrawnym podniebieniu.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Dominikański rum o ciemnym zabarwieniu skrywa w sobie smak palonej kawy, słodycz wanilii, a to wszystko zwieńczone posmakiem karmelu oraz wypieków. Alkohol podlegał procesowi starzenia. Nadaje się do spożywania zarówno solo, jak i w drinkach, a także w różnego rodzaju koktajlach.
Rum pochodzący z Trynidadu, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu. W tym wydaniu mamy do czynienia z limitowaną edycja rumu.
Plantation to Rum z Barbadosu. Edycja Original Dark to reprezentant bogatego smaku prawdziwego Karaibskiego trunku. Idealnie zbalansowany, smakuje swietnie podany na kostce lodu. Również idealnie sprawdzi się w koktajlach.
Rum z rodowodem prosto z Karaibów. Wyprodukowany w Trynidadzie rum, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu. Tutaj w wersji o pojemności 50 ml.
Połączenie dwóch destylatów z Jamajki oraz Trynidadu, co świadczy, że rodowód ma prosto z Karaibów. Następnie niemalże 15 lat spędził w beczkach po amerykańskim bourbonie. Wyczuwalne aromaty czekolady, dębiny oraz cytrusów.
Meksykański rum o interesującej nazwie, ponieważ w tłumaczeniu z hiszpańskiego El Ron Prohibido tłumaczony jest jako ,,zakazany rum''.
Starodawna metoda wytwarzania tego rumu sięga XVII wieku. Do stworzenia tego rumu wykorzystano mieszankę destylatów dojrzewających przez 12 lat w beczkach po winie. Idealny do picia na lodzie, dzięki współgrającymi słodkimi i gorzkim posmakami. W zapachu wyczujesz głownie pestkowe, suszone owoce.
Kubański Rum o cudownym charakterze czego zasługa jest idealne dobranie przypraw.
Rum Dark Spiced wyprodukowany został na Dominikanie. Alkohol najwyższej jakości, na który składa się mieszanka rumu destylowanego w melasie. Proces dojrzewania trwał 8 lat i odbywał się w beczkach ze starego dębu. W smaku intensywny, wyczuwalne suszone owoce, orzechy oraz wanilia.
,,Gayuma'' oznacza eliksir miłości. Rum dojrzewał trzy lata w beczkach po bourbonie amerykańskim. Został poddany podwójnemu finiszowi w beczkach po winie Rioja (6 miesięcy), a następnie 3 miesiące w dębowych beczkach. W smaku wyczuwalny intensywny aromat torfu, który przeplata się z delikatną wanilią.
Rum premium, pochodzący z Filipin z wyspy Negros. Z tamtej wyspy również pochodzi trzecia cukrowa, na bazie której został wytworzony w tradycyjnych alembikach, aby następne 10 lat spędzić w dębowych beczkach po bourbonie. Cały ten proces sprawia, że rum ten uraczy nas owocowym aromatem, bogatym w wanilię, cytrusy czy dębinę z beczki. W smaku wyczujemy również wanilię w połączeniu toffi, cynamonem oraz rodzynkami.
Rum pochodzący z Trynidadu, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu.
The Foursquare Empery powstaje z połączenia rumów destylowanych częściowo w pot still, a częściowo w single-column. Jest to mieszanka składająca się z rumów starzonych w beczkach po ex-bourbonie i ex-sherry przez 14 lat. Bursztynowy kolor z miedzianymi refleksami charakteryzuje się dużą intensywnością w nosie z owocowych aromatów i nut kakao i rodzynek.
Zawartość butelki to połączenie rumu ciemnego z jasnym, z dodatkiem starannie dobranych przypraw. Aromat to połączenie wcześniej wspomnianych przypraw w akompaniamencie nut maślanych. Co ciekawe, pochodzi on z USA.
Kubański rum, który przez 9 lat dojrzewał w beczkach. Okrągły aromat bogaty w przyprawy oraz smak wanilii.