- Obecnie brak na magazynie
To niestarzony rum destylowany z soku trzciny cukrowej. Ma świeży, trawiasty charakter i jest świetny do mieszania w koktajlach.
Świeży i krystalicznie czysty rum, leżakowany krótko w beczkach z amerykańskiego dębu dla wzbogacenia aromatów, następnie filtrowany przez filtry węglowe aby zachować przejrzystą barwę.
Podczas degustacji wyczuwalne aromaty zielonych bananów i białego pieprzu. W Ustach miękki i gładki na początku, przechodzi w wytrawny, dobrze zbudowany trunek z nutami słodyczy banana, lekkim posmakiem cynamonu i różowego pieprzu. Finisz długi i zbalansowany, wytrawny. Ron Barcelo Blanco to idealny składnik wyśmienitych koktajli np. Mojito, Daiquiri czy Pina Colada.
To niestarzony rum destylowany z soku trzciny cukrowej. Ma świeży, trawiasty charakter i jest świetny do mieszania w koktajlach.
Kompozycja najlepszych rumów, o pięknym, bursztynowym kolorze, starzona w beczkach z amerykańskiego dębu przez ponad 6 lat.
Rum pochodzący prosto z Karaibów, a swą nazwę zawdzięcza położonej tam małej wyspie. Oprócz nut charakterystycznych dla alkoholu wytworzonego z trzciny cukrowej, rum ten uroczy nas również smakiem owoców tropikalnych czy przypraw.
Dominikański rum melasowy wykonany według rzemieślniczej receptury. Zaskakująca butelka w środku której mamy kawałki ananasa, laskę wanilii i limonkę. Rum zachwyca swoimi aromatami i słodkością, przenosząc nas w tropikalne wakacje.
Jeden z najbardziej znanych rumów na świcie, produkowany na Karaibach od ponad 145 lat. Charakteryzuje się wyjątkowym dla siebie smakiem i aromatem, uzyskanem wieloletniej produkcji tego trunku.
Aromatyczny rum z dodatkiem roślin konopi indyjskich, z delikatnie wyczuwalną nutą pikanterii. Alkohol destylowany jest w Amsterdamie.
Rum produkowany na Karaibach, charakteryzuje go delikatny smak, w którym wyczujemy nuty owocowe oraz odrobinę wanilii dla przełamania. Nada się idealnie do drinków, a jego ogromnym atutem jest cena, sprawiając, że alkohol ten staje się bardziej dostępny.
likier na bazie rumu Legendario o wspaniałym smaku truskawek i aromacie pełnym owoców, tracimy cukrowej oraz cytrusów.
Rum prosto z Kuby, który leżakowały był w dębowych beczkach. Krótkie leżakowanie sprawiło, że barwa z białej zmieniła się na bardzo delikatnie złotą. Aromaty cytrusów oraz gładki smak z nutami drewna.
Takamaka overproof jest klasyczną, najbardziej surową odmianą rumu. Wyczujemy w nim orzechy, tropikalne owoce i zioła. Powstał ze świeżego soku z trzciny cukrowej, któremu zawdzięcza swoją moc i charakter.
Biały rum Karukera agricole jest produkowany z soku z trzciny cukrowej rodzaju Blue Cane. Rodzaj ten charakteryzuje się dużym bogactwem cukru i niezwykłym potencjałem aromatycznym.
Jeden z najbardziej znanych rumów na świcie, produkowany na Karaibach od ponad 145 lat. Charakteryzuje się wyjątkowym dla siebie smakiem i aromatem, uzyskanem wieloletniej produkcji tego trunku. W tym wydaniu w miniaturowej wersji.
To niestarzony rum destylowany z soku trzciny cukrowej. Ma świeży, trawiasty charakter i jest świetny do mieszania w koktajlach.
Rum Takamaka White to łagodny kreolski destylat, wyróżniający się kremową teksturą i naturalnym aromatem. Wyważone tropikalne nuty owocowe oraz subtelne akcenty przypraw są doskonale wyczuwalne zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Ten lekki, tropikalny aperitif świetnie sprawdza się w drinkach takich jak Mojito, Cuba Libre, Daiquiri czy Piña Colada.
Destylarnia założona przez dwóch braci prawie 20 lat temu, która rum tworzy ze swoich własnych blendów inspirowanych wyspą na której destylarnia się mieści. Tworzony na Seszelach biały rum wzbogacony jest aromatem kokosa, co nadaje mu wyjątkowego charakteru.
Połączenie rumów z Trynidadu oraz Barbadosu, które leżakowały w dębowych beczkach. Dead Man's Finger Pineapple ma mocno wyczuwalne aromaty kandyzowanego ananasa, przez co idealnie nadaje się do orzeźwiających koktajli. Świetna propozycja na upalne lato.