- -10%
Aromaty truskawek, suszonych płatków róży i czerwonego pieprzu. W smaku mineralne, świeże i lekkie. Najlepiej smakuje lekko schłodzone.
Niepoort Tawny produkowane jest z winogron pochodzących z niskoprodukcyjnych winnic Doliny Douro. Są to młode wina, które powstają w wyniku kilku zbiorów i dojrzewają przez około trzy i pół roku w starych dębowych beczkach. To porto o jasnej barwie i potężnych aromatach orzechów i suszonych owoców.
Dojrzewa w małych starych dębowych beczkach (550 litrów) przez dziesięć lat, co nadaje mu klasyczny kolor tawny. Proces ten jest nadzorowany przez mistrza blendera Niepoort, José Nogueira.
To wystawne 10-letnie porto produkowane jest z winogron: Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Francisca.
Niepoort Tawny produkowane jest z winogron pochodzących z niskoprodukcyjnych winnic Doliny Douro. Są to młode wina, które powstają w wyniku kilku zbiorów i dojrzewają przez około trzy i pół roku w starych dębowych beczkach. To porto o jasnej barwie i potężnych aromatach orzechów i suszonych owoców.
Aromaty truskawek, suszonych płatków róży i czerwonego pieprzu. W smaku mineralne, świeże i lekkie. Najlepiej smakuje lekko schłodzone.
Białe, wytrawne Porto o owocowym oraz orzechowym finiszem.
Wino proste, zróżnicowane i świeże. W nosie wyczuwalne owoce leśne, takie jak jeżyny i jagody, z nutami balsamicznymi typowymi dla szczepu Tinta Pinheira. W smaku eleganckie, żywe, z długotrwałą kwasowością.
Niepoort's Ruby Port dojrzewa średnio trzy lata. Winogrona użyte do tej butelki pochodzą z regionu Cima Corgo w dolinie Douro. Wino starzone jest w dużych drewnianych beczkach. Czyste, jasne i owocowe Porty. Powinno być pite młode i nie wymaga dekantacji.