Starannie wyprodukowany likier z ciemnej czekolady od austriackich pasjonatów czekolady z Mozart. Połączenie kakao i wanilii, z częścią spirytusu kakaowego poddanego procesowi starzenia dla podkreślenia smaku.
Cierpka ciemna czekolada, wanilia, karmel, dymne nuty ziołowe z ziaren kakaowca
Wyśmienity likier czekoladowy z najlepszych surowców.
Wyśmienity podawany bez dodatków, lekko schłodzony jako poczęstunek. Stanowi również doskonałą bazę do choktaili lub do uszlachetniania deserów.
Kakao użyte do produkcji Mozart Dark Chocolate to mieszanka ziaren forastero i trinitario z Afryki Zachodniej, do których dodawana jest prawdziwa wanilia Bourbon z Madagaskaru. Likier czekoladowy zawiera macerat kakaowy, macerat waniliowy, karmel i destylat z buraków cukrowych.
Otrzymał nagrodę Master na targach Spirits Business Liqueur Masters 2019.
Mozart ma ponad 40 lat doświadczenia w tworzeniu najlepszych likierów czekoladowych. Wszystkie produkty czekoladowe Mozart są wytwarzane z naturalnych, surowych składników przy użyciu procesu zimnej maceracji kakao i wanilii.