- Obecnie brak na magazynie
Teeling Whiskey to pierwsza po 125 latach destylarnia powstała w Dublinie. Whiskey Single Grain od Teeling leżakowała w beczkach po winie Cabernet Sauvignon.
Teeling Small Batch Whiskey finiszowany był w beczkach, w których wcześniej - w browarze DOT BREW - leżakowało piwo typu Dark Porter. Beczka DOT BREW’S Dark Porter nadała Teelingowi szeregu wyjątkowych nut, m.in. gorzkiej czekolady, kawy i trwałego finiszu z aromatem zielono-różowego pieprzu.
Opis
Teeling Small Batch Whiskey finiszowany był w beczkach, w których wcześniej - w browarze DOT BREW - leżakowało piwo typu Dark Porter. Beczka DOT BREW’S Dark Porter nadała Teelingowi szeregu wyjątkowych nut, m.in. gorzkiej czekolady, kawy i trwałego finiszu z aromatem zielono-różowego pieprzu.
Teeling Whiskey to pierwsza po 125 latach destylarnia powstała w Dublinie. Whiskey Single Grain od Teeling leżakowała w beczkach po winie Cabernet Sauvignon.
Teeling Whiskey to pierwsza po 125 latach destylarnia powstała w Dublinie. Whiskey Small Batch od Teeling leżakowała w beczkach po rumie.
Muja Irish Whiskey to wysokiej jakości mieszanka, poddana rygorystycznemu procesowi potrójnej destylacji i dwukrotnego leżakowania w beczkach. Jest to połączenie whisky single malt i single grain cierpliwie dojrzewających w beczkach po bourbonie i sherry, które łączą się, tworząc wykwintne wykończenie. Whisky nie jest filtrowana na zimno i butelkowana jest z zawartością alkoholu 42% obj.
Jest niezwykle gładka, o bogatym charakterze i charakterystycznym zapachu. Na podniebieniu jest okrągła i pełna. W smaku wyczuwalne są nuty prażonych płatków owsianych, świeżego żółtego jabłka, ciepłej cynamonowej przyprawy i suszonych owoców winogronowych. Wykończenie jest bogate, kremowe i delikatne, a jednocześnie złożone.
Small Batch Whiskey finiszowało w beczkach po rodzinie win Amarone. Recioto to intensywnie smakowe, słodkie, czerwone wino z suszonych winogron z regionu Vento w północno-wschodnich Włoszech. Wina Recioto są nieustannie żywe i pełne bogatych nut owocowych, które powstają w unikalnym procesie suszenia i fermentacji. Ta limitowana edycja whiskey charakteryzuje się owocowymi smakami: żurawiny, śliwki i wiśni z beczek wina Recioto, co doskonale łączy się z kwiatowymi i owocowymi nutami Teelinga.
Whisky ta pierwsze lata spędziła w beczkach pierwszego napełnienia po Bourbonie, aby następnie finiszować w beczkach po Calvadosie. W aromacie wyczujemy owoce, przede wszystkim jabłka co jest oczywiste w przypadku Calvadosu ale również marcepan czy dąb. W smaku natomiast uraczy nas wanilią, dębem, owocami a nawet sianiem. Pikantny, niezbyt długi finisz.
Teeling Whiskey to pierwsza po 125 latach destylarnia powstała w Dublinie. Whiskey Single Grain od Teeling leżakowała w beczkach po winie Cabernet Sauvignon.
Single Malt Whisky The Whistler P.X. I Love You to fantastyczny przykład przepychu sherry Pedro Ximénez i wpływu, jaki beczki tego wina mogą mieć na whisky. Dojrzewa przez co najmniej 9 miesięcy w beczkach po PX, w ten sposób emanuje pysznym wpływem sherry. Wyprodukowana w 100% z jęczmienia słodowanego, początkowo starzona w beczkach po bourbonie, następnie finiszowana przez 9 miesięcy w beczkach po sherry Pedro Ximénez.
Kulisty kształt butelki nawiązuje do tradycyjnych szklanych boi rybackich, które służyły do informowania o lokalizacji sieci na wodzie. Butelki te zostały wykonane na specjalne zamówienie destylarni. Whiskey, po pierwszym okresie dojrzewania w beczkach po bourbonie, została dalej kształtowana przez finiszowanie w beczkach po hiszpańskim winie sherry. W jej zapachu można wyczaić aromaty suszonych śliwek, orzechów i fig, z delikatnymi nutami wanilii. W smaku dominują początkowo słodkie nuty suszonych owoców, które stopniowo przechodzą w wytrawny, lekko pikantny finisz. Whiskey została zabutelkowana z mocą 46%.
Irlandzki Waterford Cuvée Koffi to fascynująca mieszanka 24 różnych destylatów z serii Single Farm Origins Waterford. Każdy unikalny styl dojrzewał przez sześć lat w starannie dobranej kombinacji francuskiego i amerykańskiego dębu, co zaowocowało whisky o niezwykłej złożoności, ukazującej głębię, która przewyższa jej indywidualne składniki. Na nosie poczujesz aromaty chrupiących czerwonych jabłek i otrębów żytnich, w towarzystwie nut mieszanych ziół, białego pieprzu i lawendy. Na podniebieniu pojawiają się zachwycające smaki pomarańczowej marmolady i czekolady chili, dopełnione utrzymującymi się nutami lukrecji i ciastek. Ciesz się tym wykwintnym doświadczeniem, które rozwija się z każdym łykiem!o pływających boi.
Whisky single malt pochodząca z Irlandii. Leżakuje ona w beczkach po rumie Consorcio Licorero Nacional Porto. W smaku wyczujemy elementy gorzkiej czekolady oraz kawy. W aromacie nuty owoców, wanilii oraz karmelu. Limitowana wersja Maritime, nawiązująca swoim kształtem do pływających boi.
Whisky Single Pot prosto z Irlandii. Leżakowanie w beczkach z amerykańskiego dębu nadało jej wyjątkowych aromatów toffi oraz karmelu z nutami drewna z beczki. W smaku delikatne, pikantne nuty imbiru, zakończone ciekawym finiszem.
Irlandzka Whiskey z destylarni Dingle Zaczyna dojrzewać w beczkach pierwszego wypełnienia po Bourbonie, a następnie poddawana jest długiemu finiszowi w beczkach pierwszego napełnienia żyta. Produkcja tej edycji została ograniczona do 10 000 butelek. Whiskey ta charakteryzuję się kremowym smakiem z zaznaczonymi nutami orzechów.
Peaky Blinders to Londyński gang, który działał na przełomie XIX i XX wieku, na podstawie którego powstał serial, który ze pewnie wielu z Was kojarzy. Whisky ta jest potrójnie destylowana, produkowana metodą small-batch.
Irlandzka whiskey mieszana będąca kompozycją trzykrotnie destylowanej whiskey single malt, która stanowi 25% składu i whisky zbożowej.
Irlandzka whiskey mieszana będąca kompozycją trzykrotnie destylowanej whiskey single malt, która stanowi 25% składu i whisky zbożowej.
Whisky ta pierwotnie leżakowała w beczkach po Bourbonie, a następnie finiszowała w beczkach po piwie Black’s of Kinsale IPA.
Znajdziemy w tej whisky nuty i aromaty typowe dla piwa Indian Pale Ale
Irlandzka whiskey mieszana będąca kompozycją trzykrotnie destylowanej whiskey single malt, która stanowi 25% składu i whisky zbożowej.
Zestaw w którego skład wchodzi irlandzka Whisky, która po trzykrotnym przedestylowaniu leżakowała w beczkach po Bourbonie. Delikatny smak, w którym wyczujemy owoce, wanilię a nawet miód. Dodatkowo otrzymujemy elegancka piersiówkę, aby zawsze mieć przy sobie nasz ulubiony alkohol.
Teeling angażuje się w rozwój i ewolucję irlandzkiej whiskey, koncentrując się na tworzeniu unikalnych i innowacyjnych produktów. To zaangażowanie doprowadziło do wprowadzenia serii Small Batch Collaboration. Bazując na sukcesie serii Sommelier Selection, która prezentowała beczki po francuskich i włoskich winach, teraz nadszedł czas na ich wariację z Portugalii
Aromat zachwyca nutami śliwek i jeżyn, akcentowanymi subtelnym posmakiem przypraw. Na podniebieniu whiskey ujawnia harmonijną równowagę tanin czarnego pieprzu i dębu, wzbogaconą smakami wiśni oraz głębokich, bogatych owoców. Doświadczenie kulminuje w długim, satysfakcjonującym finiszu, charakteryzującym się suchymi taninami i ciepłymi przyprawami, co czyni to wydanie naprawdę wyjątkowym dodatkiem do kolekcji.