- Obecnie brak na magazynie
Teeling Whiskey to pierwsza po 125 latach destylarnia powstała w Dublinie. Whiskey Small Batch od Teeling leżakowała w beczkach po rumie.
18-letni single malt, początkowo leżakowany w beczkach po bourbonie a nastepnie przez 18 miesięcy poddany maturacji w beczkach po słodkim winie Muscat, nadającym nutę świeżej moreli, mango, cytrusów i jabłek. Zostało zabutelkowanych 9000 sztuk
Teeling Whiskey to pierwsza po 125 latach destylarnia powstała w Dublinie. Whiskey Small Batch od Teeling leżakowała w beczkach po rumie.
Został skomponowany z destylatów, które dojrzewały w beczkach po bourbonie i beczkach po sherry Oloroso.
Whisky single malt pochodząca z Irlandii. Leżakuje ona w beczkach po rumie Consorcio Licorero Nacional Porto. W smaku wyczujemy elementy gorzkiej czekolady oraz kawy. W aromacie nuty owoców, wanilii oraz karmelu. Limitowana wersja Maritime, nawiązująca swoim kształtem do pływających boi.
Zestaw w którego skład wchodzi irlandzka Whisky, która po trzykrotnym przedestylowaniu leżakowała w beczkach po Bourbonie. Delikatny smak, w którym wyczujemy owoce, wanilię a nawet miód. Dodatkowo otrzymujemy elegancka piersiówkę, aby zawsze mieć przy sobie nasz ulubiony alkohol.
Blend powstały z whiskey malt oraz grain, które leżakowały w beczkach z dębu amerykańskiego dębu. W smaku uraczy nas słodyczą miodu, oraz karmelu. Dodatkowo pojawiają się elementy pieprzu oraz owoców. W zapachu nuty dębu, owoców czy chociażby wanilii.
Whisky, która powstała w Irlandii, stworzona została z połączenia dwóch stylów. Single Malt oraz Single Pot. Potrójna destylacja oraz leżakowanie w beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu nadały jej wyjątkowego charakteru. Aromat owoców oraz przypraw z nutami pieprzu i słodyczy. W smaku uraczy nas nutami wanilii, toffi oraz słodu, który w pełni rośnie w Irlandii.
Teeling Small Batch Whiskey finiszowany był w beczkach, w których wcześniej - w browarze DOT BREW - leżakowało piwo typu Dark Porter. Beczka DOT BREW’S Dark Porter nadała Teelingowi szeregu wyjątkowych nut, m.in. gorzkiej czekolady, kawy i trwałego finiszu z aromatem zielono-różowego pieprzu.
Irlandzka whiskey mieszana będąca kompozycją trzykrotnie destylowanej whiskey single malt, która stanowi 25% składu i whisky zbożowej.
Whisky ta pierwotnie leżakowała w beczkach po Bourbonie, a następnie finiszowała w beczkach po piwie Black’s of Kinsale Stout.
Znajdziemy w tej whisky nuty i aromaty typowe dla ciemnego piwa Stout
Zdobywca złotego medalu World Spiritis Competiton w 2021 roku. Whisky leżakowana w beczkach po bourbonie charakteryzuje się delikatnym smakiem. Wyczujemy nuty jabłek, wanilii, przypraw a nawet dębu. Finisz owocowy z wyżej wspomnianymi nutami wanilli.
Muja Irish Whiskey to wysokiej jakości mieszanka, poddana rygorystycznemu procesowi potrójnej destylacji i dwukrotnego leżakowania w beczkach. Jest to połączenie whisky single malt i single grain cierpliwie dojrzewających w beczkach po bourbonie i sherry, które łączą się, tworząc wykwintne wykończenie. Whisky nie jest filtrowana na zimno i butelkowana jest z zawartością alkoholu 42% obj.
Jest niezwykle gładka, o bogatym charakterze i charakterystycznym zapachu. Na podniebieniu jest okrągła i pełna. W smaku wyczuwalne są nuty prażonych płatków owsianych, świeżego żółtego jabłka, ciepłej cynamonowej przyprawy i suszonych owoców winogronowych. Wykończenie jest bogate, kremowe i delikatne, a jednocześnie złożone.
Whisky wyprodukowana w Irlandii, spędziła w beczkach niemalże 21 lat. Pierwsze 16 lat leżakowania spędziła w beczkach po bourbonie, aby następne 5 dojrzewać w beczkach po słodkim winie Carcavelos. Ten sposób leżakowania nadał whisky wyjątkowego charakteru. W nosie uraczy nas nutami karmelu, miodu czy nawet owoców. W smaku natomiast wyczujemy cytrusy oraz soczyste owoce w akompaniamencie tych karmelizowanych z elementami przypraw.
Whisky początkowo dojrzewała przez 3-4 lata w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia, zanim otrzymała minimum 12-miesięczny finisz w beczkach po Cognacu VSOP. Ten proces starzenia wydobywa pikantność dębu, współgrając z nutami kandyzowanych owoców z wpływu Cognacu.
Jedna z najpopularniejszych whisky pochodzących z Irlandii. Ten potrójnie destylowany blend, charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aromatem. W tym wypadku jest o 4,5 litrowa butelka na kołysce, żeby mieć pewność, że naszego ulubionego alkoholu nie zabraknie.
IPA Edition to nawiązanie do sposobu leżakowania tej whisky. Dojrzewała ona w beczkach po Irish Pale Ale, co nadało jej wyjątkowego charakteru. W aromacie oraz smaku wyczujemy nuty kojarzące się z tym piwem, takie jak cytrusy, kwiaty czy chmiel.
Teeling angażuje się w rozwój i ewolucję irlandzkiej whiskey, koncentrując się na tworzeniu unikalnych i innowacyjnych produktów. To zaangażowanie doprowadziło do wprowadzenia serii Small Batch Collaboration. Bazując na sukcesie serii Sommelier Selection, która prezentowała beczki po francuskich i włoskich winach, teraz nadszedł czas na ich wariację z Portugalii
Aromat zachwyca nutami śliwek i jeżyn, akcentowanymi subtelnym posmakiem przypraw. Na podniebieniu whiskey ujawnia harmonijną równowagę tanin czarnego pieprzu i dębu, wzbogaconą smakami wiśni oraz głębokich, bogatych owoców. Doświadczenie kulminuje w długim, satysfakcjonującym finiszu, charakteryzującym się suchymi taninami i ciepłymi przyprawami, co czyni to wydanie naprawdę wyjątkowym dodatkiem do kolekcji.
Jedna z najpopularniejszych whisky pochodzących z Irlandii. Ten potrójnie destylowany blend, charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aromatem.
Whisky z Irlandzkim rodowodem, leżakowania w dębowych beczkach po bourbonie oraz Sherry Oloroso. Proces leżakowania oraz potrójna destylacja sprawiają, że whisky ta charakteryzuje się delikatnością, lekko słodkim, słodowym aromatem. W smaku nuty dębiny, przypraw czy owoców.