- Obecnie brak na magazynie
Jedna z najpopularniejszych whisky pochodzących z Irlandii. Ten potrójnie destylowany blend, charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aromatem.
Jameson Black Barrel Irish Whiskey to wyjątkowa irlandzka whisky typu blended, tworzona w sercu Dublina. Powstaje z potrójnie destylowanej kompozycji single maltów oraz zbożowej whisky wytwarzanej w małych partiach (small batch grain). Destylaty użyte do jej produkcji dojrzewają nawet do 16 lat w beczkach po Bourbonie, które zostały poddane podwójnemu zwęgleniu. Dzięki temu procesowi trunek zyskuje intensywne nuty toffi i mlecznych krówek, wzbogacone o korzenne akcenty i długi, waniliowy finisz.
Jameson Black Barrel Irish Whiskey to wyjątkowa irlandzka whisky typu blended, tworzona w sercu Dublina. Powstaje z potrójnie destylowanej kompozycji single maltów oraz zbożowej whisky wytwarzanej w małych partiach (small batch grain). Destylaty użyte do jej produkcji dojrzewają nawet do 16 lat w beczkach po Bourbonie, które zostały poddane podwójnemu zwęgleniu. Dzięki temu procesowi trunek zyskuje intensywne nuty toffi i mlecznych krówek, wzbogacone o korzenne akcenty i długi, waniliowy finisz.
Jedna z najpopularniejszych whisky pochodzących z Irlandii. Ten potrójnie destylowany blend, charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aromatem.
IPA Edition to nawiązanie do sposobu leżakowania tej whisky. Dojrzewała ona w beczkach po Irish Pale Ale, co nadało jej wyjątkowego charakteru. W aromacie oraz smaku wyczujemy nuty kojarzące się z tym piwem, takie jak cytrusy, kwiaty czy chmiel.
Delikatna kompozycja whisky zbożowej i delikatnie torfowych single maltów.
Woodford Reserve to doskonały Bourbon stworzony w stanie Kentucky, USA. Idealny do picia saute oraz w koktajlach takich jak Old Fashioned. Połączenie trzech zbóż wykorzystanych do produkcji daję czysty i bogaty smak
Irlandzka Whiskey o bogatym aromacie, w którym wyczuć możemy miedzy innymi wanilię, odrobine cynamonu oraz dębu. W smaku delikatnie pikantna ponownie wyczuwalna wanilia oraz cynamon
Jedna z najpopularniejszych whisky pochodzących z Irlandii. Ten potrójnie destylowany blend, charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aromatem. W tym przypadku mamy do czynienia z edycją, która została aromatyzowana pomarańczą.
Aromaty dymu wrzosowego unoszą się obok nut owoców pestkowych i skórki pomarańczowej. Na podniebieniu ciepłe nuty torfu przeplatają się z bogatym espresso. Zakończenie cechuje się mineralną ostrością, która powoli zanika, ustępując miejsca miękkiemu, słodkiemu finałowi.
King Robert II Scotch Whisky to spójna i złożona mieszanka pierwszej klasy whisky zbożowych i słodowych, z których wszystkie otrzymały czas na dojrzewanie.
Jedna z najpopularniejszych whisky pochodzących z Irlandii. Ten potrójnie destylowany blend, charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz aromatem. W tym wypadku jest o 4,5 litrowa butelka na kołysce, żeby mieć pewność, że naszego ulubionego alkoholu nie zabraknie.
Polska Whiskey zamknięta z mocą 57,2%. Elegancka butelka skrywa w alkohol który przez 4 lata leżakowała w beczkach z Polskiego, Amerykańskiego oraz Francuskiego dębu, nadając mu wyjątkowego charakteru. Edycja Limitowana do 187 butelek.
Woodsman to Szkocki blend, którego charakterystyczną cechą jest złoty odcień, delikatnie wpadający w brąz. W smaku wyczujemy waniliowe aromaty, przełamane dymnym posmakiem z odrobiną korzennych przypraw. Whisky dojrzewało początkowo w dębowych beczkach, a następnie w 30-letnich wypalanych beczkach po bourbonie. Alkohol ten jest świetną propozycją do drinków.
Johnnie Walker Black Label to prawdziwa ikona. Mistrzowskie połączenie pojedynczych destylatów zbożowych oraz z jęczmienia z całej Szkocji, starzonych przez co najmniej 12 lat. Efektem jest ponadczasowy klasyk o głębi i zrównoważonym smaku. Pij go z lodem, czysty lub w drinku Highball.
Kulisty kształt butelki nawiązuje do tradycyjnych szklanych boi rybackich, które służyły do informowania o lokalizacji sieci na wodzie. Butelki te zostały wykonane na specjalne zamówienie destylarni. Whiskey, po pierwszym okresie dojrzewania w beczkach po bourbonie, została dalej kształtowana przez finiszowanie w beczkach po hiszpańskim winie sherry. W jej zapachu można wyczaić aromaty suszonych śliwek, orzechów i fig, z delikatnymi nutami wanilii. W smaku dominują początkowo słodkie nuty suszonych owoców, które stopniowo przechodzą w wytrawny, lekko pikantny finisz. Whiskey została zabutelkowana z mocą 46%.
Irlandzka whiskey mieszana będąca kompozycją trzykrotnie destylowanej whiskey single malt, która stanowi 25% składu i whisky zbożowej.
Whisky i mocy 46%, która została wyprodukowana w Szkocji w wyspiarskim stylu. Destylaty użyte do jej wyprodukowania, leżakowane były w beczkach typu Hogsheads. Następnie leżakowała ona w beczkach po Bourbonie. Charakteryzuje się dymnym charakterem z nutami torfu.
Monkey Shoulder Blended Malt to połączenie trzech whisky single malt z regionu Speyside – Glenfiddich, Balvenie i Kininvie, dojrzewających w beczkach po bourbonie. Owocowe aromaty łączą się, tworząc gładką, kremową szkocką whisky o wyjątkowej słodyczy.
Likier miodowy Whistler Irish łączy w sobie whisky dojrzewające w beczkach po bourbonie oraz whisky z Boann Distillery, które finiszowane są w beczkach po sherry, razem z irlandzkim miodem pozyskiwanym z sadów jabłkowych rodziny Cooney - drugiego co do wielkości producenta cydru w Irlandii uzyskiwany jest gładki i słodki smak.
Polska Whiskey zamknięta z mocą 56%. Elegancka butelka skrywa w alkohol który przez 4 lata leżakowała w beczkach z Polskiego dębu po winie, nadając mu lekko dymny aromat. Edycja limitowana do 313 butelek.