- Obecnie brak na magazynie
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca w nadmorskich beczkach. Aromaty nugatu, miodu oraz pomarańczowych cukierków. Finisz średni pozostawiający na podniebieniu smak goździków i wanilii
Caisteal Chamuis to niezapomniana szkocka whisky Blended Malt, której charakter kształtuje surowy klimat szkockich wysp. Starannie dobrane single malty dojrzewają przez co najmniej 12 lat w beczkach typu hogsheads, by potem nabrać głębi w beczkach po sherry Oloroso. Intensywne torfowe nuty harmonijnie łączą się z morską bryzą, dębem i przyprawami, a delikatna słodycz sherry dodaje uwodzicielskiego wykończenia. Każdy łyk oferuje głębokie, wędzone doznania z trwałym finiszem. Butelkowana tradycyjnie, bez sztucznych dodatków i filtracji na zimno, Caisteal Chamuis to kwintesencja szkockiej autentyczności i dzikiej elegancji.
Caisteal Chamuis to niezapomniana szkocka whisky Blended Malt, której charakter kształtuje surowy klimat szkockich wysp. Starannie dobrane single malty dojrzewają przez co najmniej 12 lat w beczkach typu hogsheads, by potem nabrać głębi w beczkach po sherry Oloroso. Intensywne torfowe nuty harmonijnie łączą się z morską bryzą, dębem i przyprawami, a delikatna słodycz sherry dodaje uwodzicielskiego wykończenia. Każdy łyk oferuje głębokie, wędzone doznania z trwałym finiszem. Butelkowana tradycyjnie, bez sztucznych dodatków i filtracji na zimno, Caisteal Chamuis to kwintesencja szkockiej autentyczności i dzikiej elegancji.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca w nadmorskich beczkach. Aromaty nugatu, miodu oraz pomarańczowych cukierków. Finisz średni pozostawiający na podniebieniu smak goździków i wanilii
Whisky, która leżakowana była w beczkach z amerykańskiego dębu, oraz wypalanych beczkach po amerykańskim bourbonie. Charakteryzuje się aromatem dymu i drewna. W smaku uraczy nas elementami podobnymi do tych w nosie, dodatkowo wyczujemy również przyprawy oraz cytrusy. Torfowy finisz.
Whisky, zapoczątkowała serię, która ma na celu finiszowanie w beczkach różnych znanych producentów alkoholi.
Ten 12 letni Blended Malt został finiszowany w beczce po Rumie Foursquare.
Wyraźnie przebijają się nuty Rumu przeplatane ze słodowymi nutami, subtelnie bananowo-vaniliowe.
Jack Daniel's to marka w sama w sobie. Historia tej whiskey sięga roku 1866 roku. Filtracja Jacka odbywa się przez 3-metrowy filtr wypełniony węglem z drzewa klonowego i trwa niemal 10 dni. Przez te wszystkie lata, Jack Daniels zdominował rynek jako przedstawiciel swojej dziedziny a jego logo rozpoznawalne jest na całym świecie. W tym wypadku, mamy do czynienia z edycją uraczoną nuta miodu.
Eichenfass to trzyletnia whisky dojrzewana w dębowych beczkach. W smaku delikatne nuty beczki oraz mocny smak destylatu. Każda butelka posiada swój unikatowy numer.
Japońska whisky, wykonana z najwyższej jakości destylatów. Mieszanka whisky z destylatów Japońskich oraz tych importowanych. Charakteryzuje się delikatnym smakiem ze słodkimi akcentami.
Whisky Johnnie Walker Song of Fire zadebiutowała w 2019 roku. Powstała w kolaboracji z producentem telewizyjnym HBO stając się częścią jednego z najpopularniejszych seriali na świecie jakim jest “Gra o Tron”.
Stworzona z destylatów słodowych i zbożowych leżakowanych przez co najmniej 3 lata w klasycznych beczkach po Bourbonie.
Sercem są destylaty z destylarni Caol Ila, dzięki którym whisky posiada dymne i złożone aromaty.
Irlandzka Whiskey o bogatym aromacie, w którym wyczuć możemy miedzy innymi wanilię, odrobine cynamonu oraz dębu. W smaku delikatnie pikantna ponownie wyczuwalna wanilia oraz cynamon
Peaky Blinders to Londyński gang, który działał na przełomie XIX i XX wieku, na podstawie którego powstał serial, który ze pewnie wielu z Was kojarzy. Whisky ta jest potrójnie destylowana, produkowana metodą small-batch.
Nazwa tej mieszanki Premium pochodzi od nazwiska bezpośredniego przodka Williama Wemyssa, który w XVIII wieku walczył o wolność Szkocji po stronie Bonnie Prince Charlie. Naprawdę szlachetne pochodzenie!
Crested jest to miks whisky zbożowej wraz z whisky z niesłodowanego i słodowanego jęczmienia. Proces leżakowania odbywa się w dębowych beczkach po sherry, dzięki temu alkohol nabiera słodkawo-owocowych nut. Wyróżnia się pikanterią oraz smakiem intensywnych przypraw. Poza tym wyczujemy w nim aromaty toffie, śliwek, marmolady, a także odrobinę mięty i pieprzu.
Whisky i mocy 46%, która została wyprodukowana w Szkocji w wyspiarskim stylu. Destylaty użyte do jej wyprodukowania, leżakowane były w beczkach typu Hogsheads. Następnie leżakowała ona w beczkach po Bourbonie. Charakteryzuje się dymnym charakterem z nutami torfu.
Whisky small batch, pure malt stworzona w kraju kwitnącej wiśni. Japońska whisky wyprodukowana w najwyższej jakości destylatów, która niemal 12 lat spędziła w beczkach z amerykańskiego dębu, aby ostatnie 6 miesięcy leżakować w beczkach po Umeshu.
Ta wersja Deluxe whisky Akashi Meïsei, starzona w beczkach z amerykańskiego dębu, to kompozycja składająca się w 50% ze słodowanego jęczmienia i w 50% z whisky zbożowej. Zyskała dodatkową głębię smaku dzięki rocznemu finiszowi w beczce po sherry.
Japońska whisky, która swoim charakterem kojarzyć ma się z wiosną. Powstała ona z najwyższej jakości destylatów oraz krystalicznie czystej wody. W aromacie wyczuć możemy lekkie nuty wanilii oraz miodu, w smaku pojawiają się również nuty owoców. Długi finisz.
Irlandzka whiskey mieszana będąca kompozycją trzykrotnie destylowanej whiskey single malt, która stanowi 25% składu i whisky zbożowej.
Irlandzka whiskey z destylarni West Cork. Kompozycja single malt dojrzewającej w beczkach po sherry oraz grain whiskey dojrzewanej w beczkach pierwszego napełnienia po bourbonie.
Jack Daniel's Single Barell została stworzona żeby zaspokoić potrzeby największych koneserów tego stylu whisky. Stworzona z jednej beczki dojrzewa na najwyższym 7 piętrze destylarni Jack Daniel's. Każda butelka Jack Daniel's Single Barell zawiera informację o numerze beczki oraz datę rozlania partii.
Jabłkowa wersja znanej na całym świecie whisky Jack Daniels.