Ich popisowy produkt, Dashfire Vintage Orange Bitters, to pierwszy (i jedyny) bitter leżakowany w beczkach w Minnesocie. Świeża skórka pomarańczy jest łączona z wysokiej jakości bourbonem i wybranymi przyprawami, a następnie dojrzewa w beczce z białego dębu wyprodukowanej w Minnesocie, aby wydobyć z niej smak i słodycz. Idealny do takich klasyków jak Old Fashioneds i Manhattan.
Posiadanie w swoim arsenale składników koktajlowych doskonałych bitterów pomarańczowych jest niezbędne do przyrządzania zarówno klasycznych, jak i nowoczesnych koktajli, a ta wersja autorstwa Dashfire jest jedną z tych dobrych.
Gorzkie alkohole koktajlowe to alkohole nasycone aromatami, zazwyczaj roślinnymi, owocowymi lub korzennymi. Ich historia sięga początków XIX wieku, a pierwotnie używano ich do wspomagania trawienia i leczenia bólów brzucha. Dodanie do przepisów na koktajle zaledwie kilku kropel bitterów nada im dodatkową głębię smaku. Wiele bitterów jest również znanych z tego, że leczą kaca.
Pomarańczowe bittery były podstawą baru w 1800 roku aż do czasów prohibicji, ale nigdy nie były w stanie odbić się od dna po zniesieniu zakazu spożywania alkoholu - tak było aż do współczesnego renesansu koktajli w XXI wieku, kiedy to doświadczyły ponownego wzrostu popularności. Teraz ta niegdyś mało znana odmiana bitterów bourbonowych jest ponownie produkowana przez rzemieślników koktajlowych, którzy starają się zachować smaki przeszłości.