Whisky i mocy 46%, która została wyprodukowana w Szkocji w wyspiarskim stylu. Destylaty użyte do jej wyprodukowania, leżakowane były w beczkach typu Hogsheads. Następnie leżakowała ona w beczkach po Bourbonie. Charakteryzuje się dymnym charakterem z nutami torfu.
Jest 8 produktów.
Whisky, która leżakowana była w beczkach z amerykańskiego dębu, oraz wypalanych beczkach po amerykańskim bourbonie. Charakteryzuje się aromatem dymu i drewna. W smaku uraczy nas elementami podobnymi do tych w nosie, dodatkowo wyczujemy również przyprawy oraz cytrusy. Torfowy finisz.
Whisky Single Malt z edycji Vintage Casks z Destylarni Benrinnes.
Whisky finiszowała w beczce typu Hogshead po winie Moscatel, która nadała tej whisky kwiatowo-owocowo-cytrusowy aromat i smak.
Finisz mocno ogrzewający z nutami śliwki.
Whisky wypuszczone o mocy beczki 54,9%ABW.
Whisky Single Malt z edycji Vintage Casks z Destylarni znajdującej się nad brzegiem rzeki Tummel, jednej z najstarszych destylarni Blair Athol.
Whisky dojrzewana w beczkach po Bourbonie. W smaku zaczyna się od miodu, który przechodzi w pikantną nutę z charakterystycznymi dębowymi Taninami.
Whisky wypuszczone o mocy beczki 54,5%ABW.
Whisky, zapoczątkowała serię, która ma na celu finiszowanie w beczkach różnych znanych producentów alkoholi.
Ten 12 letni Blended Malt został finiszowany w beczce po Rumie Foursquare.
Wyraźnie przebijają się nuty Rumu przeplatane ze słodowymi nutami, subtelnie bananowo-vaniliowe.
Whisky, która leżakowana była w beczkach z amerykańskiego dębu następnie finiszowana w beczkach po Sherry Oloroso. Jest to Blend kilku Single Maltów z regionu Speyside. Słodko-owocowe nuty z lekkim dymem na finiszu.
Whisky Single Malt z edycji Vintage Casks z Destylarni Macduff
Whisky finiszowała w beczce typu Hogshead po Porto, jest to Single Malt w wydaniu Single Cask
Whisky wypuszczone o mocy beczki 56,4%ABW.
Caisteal Chamuis to niezapomniana szkocka whisky Blended Malt, której charakter kształtuje surowy klimat szkockich wysp. Starannie dobrane single malty dojrzewają przez co najmniej 12 lat w beczkach typu hogsheads, by potem nabrać głębi w beczkach po sherry Oloroso. Intensywne torfowe nuty harmonijnie łączą się z morską bryzą, dębem i przyprawami, a delikatna słodycz sherry dodaje uwodzicielskiego wykończenia. Każdy łyk oferuje głębokie, wędzone doznania z trwałym finiszem. Butelkowana tradycyjnie, bez sztucznych dodatków i filtracji na zimno, Caisteal Chamuis to kwintesencja szkockiej autentyczności i dzikiej elegancji.